- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 826
- Поени од реакции
- 1.322
Сега видов дека станува збор за претседателот на "Комисијата за б'лгарите в чужбина", моја грешка. Мислев дека станува збор за претседателот на ДАБЧ, ама без разлика, не го споредив со посредниците, поентата е дека дури ни тој (претседателот на комисијата) не може со сигурност да одговори кога законот ќе биде изгласан, ама за да не биде нељубезен, ќе ти понуди некаков задоволителен одговор. Тоа не значи дека го изедначувам со посредниците, тие уште помалку можат да ти дадат сигурна информација за изгласувањето, а имаат и лични мотиви да ви кажуваат тоа што им одговара. Не ги изедначувам, ама е важно од досегашните искуства да се има на ум колку биле сигурни нивните очекувања, прогнози и ветувања.Sto treba uste da napravat?
Ludje pocnaa da dobivaat drzavjanstvo po osnov na prv, vtor bratuced, tatka, vujko, cicko, a pred edna nedela imase i slucaj i po osnov podnesena samo bk deklaracija. Dali toa e dovolno jasno i ukazuva i veli deka zakonot funkcionira a uste zvanicno ne e izglasan ?
So koja logika sporeduvas ludje so takva vaznost i na takva funkcija so ludje koi sto rabotat posrednistvo? I idi prosetaj po google za da se informiras za imeto na pretsedatelot na komisijata.
Инаку јас пробав да добијам произход врз основа на прв братучед, меѓутоа бев одбиен. Ми велеа дека имам шанси да добијам, ама не добив. Сега веќе имам потврда од БККС врз основа на дедо роден во некогашно чисто бугарско село во Егејска Македонија, значи преку предок по права линија, што е во согласност дури и со сегашниот закон, дури и да не биде изгласан новиот.
Последно уредено: