Освен ако не пиеш ирско кафе во големи количини, друг начин не знам као ќе се очукаш
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
(во контекст на постот за кафе и машко=женска дружба)
Muabetot za kafeto bese primer, zatoa sto idenjeto na kafe u mk se poima kako druzba. Ne mora da bide idenje na kafe, moze da bide bilo sto. Eve, moze da bide idenje na vikend so drustvo u Mavrovo. Idenje na odmor. W/e.(idenje na apsolventska ekskurzija...)
A koga veke zboris za zrelost, ako e taka, togas tie zrelite dvajca drugari, masko i zensko, zosto da se nacukaat, cim tolkava golema samokontrola imaat?
Neli se zreli? Neli imaat samokontrola? Epa ako e taka, sto ne se kontroliraat so pienjeto, koga znaat deka nesto ke se desi ako se napijat?
Znaci, vnatre ipak priznavas i ti deka nesto se desava, samo sto ovie luge uspesno go sokrivaat i kontroliraat.
Well, tuka umre tvojot argument i umre tezata deka postoi masko zensko drugarstvo.
Ja i mojov drugar, sekojden sme zaedno i se dopisuvame po chat. Gledav nekako da go izbegnuvam, but you just can't, demek da mu drzam distanca, ama nemogukje e, vo isto drustvo sme, celo vreme sme zaedno. iiiii ednas bevme na rodendenmalazabava. Iii on se naprai lom (a ja bev hahuehuhahueha faza) i pocna da me tegne da igrame, i ja mu vikam ne be i aj be, abe ne be, abe aaaaaaajde ne bidi lejmerka, i aj igravme gusnati ko kreteni na spori pesni, really ubavo bese, umegju vreme negovite segi gi slusav, i on moite, pa zafrkavavme luge za toa kako igraat i tie nas ne zafrkavaa. Posle toa iskociv ja do nadvor i eve ti go dosool. I mozes da zamislis kakva struggle bese da ne se bacime. I ne se. Ova ne e edinstven pat na vakva awkward situacija. Ne ednas, 73639 pati sme bile so vakva struggle. Premnogu vreme pominuvame zaedno, jas sum simpaticna, on e simpaticen, ni klika smislata za humor i toa e. Drugo ne ti ni treba poise za da bides sreken u zivotot.
I uste sme drugari i sekoj den zaedno, but we both know what's actually going on. I site drugi okolu nas znaat, ama se praime site na Toso.
Taka i site ostanati sto imaar drugari i drugarki od sprotiven pol.
Se praat na toso.
Nz na nekoi im se svigja tenzijata, na nekoi ne. Pa zatoa i nekoi imaat drugar(k)i od sprotivniot pol, nekoi gledaat da nemaat.
Jas uste ne znam od koi sum, ama mislam deka sum od tie sto gledaat da nemaat. Me nervira celava ovaa *samokontrolata e mokj* situacija...