55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Разлика меѓу верник и позер. За време турско христијаните на своите деца им гореле крст на чело или им засекувале крст на чело со нож, за да не ги потурчат. Многу христијани во тој период порадо бирале смрт отколку да се откажат од своето верување. Своето верување го бранеле со своите животи.

Денес имаме позери кои глумат верници, дигаат галама, се фалат дека ќе градат огромен крст, а кога ќе дојдат 5 кромањонци+една милфица (и го имам меракот)+шака административци довлечкани за уши, тогаш верниците и домобраните ги нема ни во глувчешка дупка (Бранкова школа).
Крстот на чело и крстот во срце се потрајни од крстот на кружен тек.

Инаку ова не е прво рушење на крстови, кога почна гугл да пушта снимки од Македонија, сфатија дека секоја раскрсница личи на крст и оп одма кружен тек. Прво во Тетово, па Гостивар, па Скопје...и таман се ослободија од крстовидните раскрсници некому текна крст на кружен тек...

Не дека и кај албанциве цветаат рози ....има две главни струи...првата националистичка каде нацијата и јазикот се на прво место и не е битна религијата, потеклото и социјалниот статус, и муслиманска каде исламот е на прво место, а нацијата се маргинализира.....овие вториве имаат огромна финансиска поддршка од КСА и вршат невиден притисок врз првиве...блиску е денот кога тиквата ќе пукне

и на крај имаме криминална банда која ги употребува позериве и национал/исламистиве како жив штит пред правото и правдата.

Митинг-кампови и блокади е првиот показател дека групацијата која ги прави тие работи чувствува дека се наоѓа во безизлезна/коматозна состојба (ви текнува на маршот против отворање на тетовскиот универзитет??).
Изгледа дека најпосле и македонските Албанци почнаа да се оградуваат од своите радикални лидери (од ромско етничко потекло) штом последниве се така очајни.
кога ќе дојдат 5 кромањонци+една милфица (и го имам меракот)+шака административци
И ја би "да ја ковам".. Со едно 5-6 другари.

Стандардна пракса кога во државата не е нешто како што треба.
- Или ке се тепачките по автобуси
- Или ке се напаѓаат граѓани кај Бит Пазар
- Или ке има тепачка на Кале
- Или ке се бутаат крстови

Стандардна пракса кога во државата не е нешто како што треба.
- Или ке се тепачките по автобуси
- Или ке се напаѓаат граѓани кај Бит Пазар
- Или ке има тепачка на Кале
- Или ке се бутаат крстови
Или ќе договори ФФМ некоја утакмица од висок ризик, каде што ќе има неколку полицајки обезбедување (останатите се зафатени по разно разни основи) и групи "навивачи" (кој незнаат како изгледа стадион, кој клуб игра и колку играчи има во тим) ќе почнат да демолираат објекти на албанци/македонци и да тепаат рандом старци и деца.

Многу релевантен извор, реномиран професионален новинар .
Се точно кажа. Ако не ти одговара тебе никој не ти е крив.
Оди прави им друштво на камперите во Бутел. што дремиш на нет

Добро толку е невозможно во взаемен судир да се истребат едните и другите? Ние куроболците некако да помогнеме? Ај доста веќе преку такво сте дојдени.

Или ќе договори ФФМ некоја утакмица од висок ризик, каде што ќе има неколку полицајки обезбедување (останатите се зафатени по разно разни основи) и групи "навивачи" (кој незнаат како изгледа стадион, кој клуб игра и колку играчи има во тим) ќе почнат да демолираат објекти на албанци/македонци и да тепаат рандом старци и деца.
Работнички-Слога викендов, Шверцери во бројка од минимум 500-600 души ќе присуствуваат на Градски :D
Слога-Вардар за две недели, сред работен ден, собир на Скендербег, парадирање до стадион преку Бит пазар. Подобар терен за инциденти нема :icon_mrgr:

Уште и да бев на тој факултет, ама како и да е.
Еден поздрав до тебе (и тие како тебе) со песнава.. и одам да спијам
Иначе јас го завршив тој факултет. Ужаш. Нема шанси за вработување.
На темава шо да кажам. Ние македонците сами си патиме. На фб глеам статуси демек кур да изградиме на полштад, шо ќе ни се крстови и орли и други глупости, арно ама овие статуси ги пишуваат само македонци. Ниту еден албанец не пишува вакви глупости. Друга работа ВМРО и СДСМ се препукуваат меѓу себе кој е виновен. Значи никако да се обединат. Е тука си патиме и џабе е све што збориме

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Амa спoредбиве Спaсoвски-Јaнкулoвскa ми се нaјјaки :icon_lol:
Денес шo не реaгирaл кaкo шo требa не реaгирaл и требa дa се критикувa, мaдa и дaли мoже дa реaгирa зoштo нели крстoв не е држaвнa грaдбa туку дoнaцијa...
Не е битнo тoa, дa се врaтaм нa спoредбaвa. Зa дa биде Спaсoвски ист кo Јaнкулoвскa требaше нa денoт нa пoстaвувaњетo нa темелите дa ги пушти "прoтестaнтите" нa луѓетo шo се "сoбрaa дa гo слaвaт Гoспoдa" зa дa изедaт oвие нaшиве ќoтек и нa крaј дa иде личнo дo секoј oд "прoтестaнтите" и дa им ги вaди лисиците.
Е дури тoгaш ќе бидaт исти.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Васко Ефтов:
Се точно ...
не знам што се ослонуваш на нив. Тие ти се како Најче. Као Ричард Гир или Анџелина Џоли. Као Клерк Гејбл во Прохујало са вихором.
Ни Ефтов, ни Најче ни гдом не му ја мислат како тие и нивните семејства да посетат лекар, да излезат во град, како да се приберат дома, дали преку Шутка или преку скопската обиколница и дали нема да им е блокирана населбата меѓувреме или ќе наидат на вреќи песок. Кој од тие самонаречени патриоти, вклучувајќи го и Петров се доселил во овој дел од Скопје? Лесно им е на такви да палат раја оттаму, дури прелесно. И мене ми е лесно да зборам за Сиера Леоне.
ВЕ МОЛАМ вас кои јадете гомна и ова го прифаќате као нормална појава,и у стил,брат уживај,намештаљка е,сакаат да спасат гз или да си кренат рејтинг...да ми ОБЈАСНИТЕ како тоа,прво,си креваат рејтинг со вакви скандали,како куманово,гошинце,крстов,орелот,а после тоа,КАКО ќе си спасат гз со вакви работи ?.
за Бутел знам дека немаше ни волја ни потреба од такво нешто. Случувањата, иницијаторите, потписниците, донаторите, сите други вмешани и присутните (и од двете страни, за изградба и рушење) доволно говорат. Овде има-ше 50-50 мешано население, се живеше мирно (со исклучок на нападите по автобуси пред избори), од 2001 се досега.

Последно уредено:
бомбите веќе 90% од народот ги заборави,тоа е факт.Сега да те прашам што имаше во 5тата бомба,врска ќе немаш.Знаеш само дека се десило некој криминал,дека си слушнал нешто,и толку.За гошинце зборевте исто,за куманово исто зборевте,за ова исто.Утре да пукне војна,пак ќе зборите исто.Да се прошири низ цел балкан,пак ќе викате дека грујо и аљи го праат тоа за да спасат жива глава.

Јас те убедувам дека со војна они ништо не добиваат,само губат.Види што се деси со нив кога дојдоа странците ради ебени бомби,пола раководство даде оставка,техничка влада,предвремени избори,а не па да пукне војна.Одма ги симињаат од власт,истиот ден.
Бидејќи веќе имаме искуство од 2001, политичарите не губат со војна, народот губи. Од 2001, нели можеше владата после 15 септември да го затвори и процесира Љубчо и цело тогашно раководство, за многу работи (како на пример, признавањето на Тајван) или им пуштија 5-6 ајвани колку да видиме дека апсат. Куманово требаше истото да се случи, ама ВМРО задоцнија веќе беше прочитана тактиката. А за војна се потребни двајца, а Албанците после 2001 имаат многу повеќе да изгубат отколку сега, плус војна значи уништување, а колку од нив имаат направено куќи по селата, со пари од иселениците, потрошено неколку стотина илјади евра и сега преку ноќ се да се руши, нема есап за војна.
Војна ти е како димна бомба што ја пуштаат нинџите и после тоа ги снемува.

Вакви ко крмаците Миленко и Јанко треба да одговараат или принудно да се иселат у Бутел или Чаир. Напрај буцка, глуми патриот, па после фаќај им сеир на тие што се тепани и малтретирани.

Денес шo не реaгирaл кaкo шo требa не реaгирaл и требa дa се критикувa, мaдa и дaли мoже дa реaгирa зoштo нели крстoв не е држaвнa грaдбa туку дoнaцијa...
Не е битнo тoa, дa се врaтaм нa спoредбaвa. Зa дa биде Спaсoвски ист кo Јaнкулoвскa требaше нa денoт нa пoстaвувaњетo нa темелите дa ги пушти "прoтестaнтите" нa луѓетo шo се "сoбрaa дa гo слaвaт Гoспoдa" зa дa изедaт oвие нaшиве ќoтек и нa крaј дa иде личнo дo секoј oд "прoтестaнтите" и дa им ги вaди лисиците.

Мене ме чуди, како нема споредба со министерот од 97 (мислам дека беше Фрчо) кога на поставување на албански знамиња во Гостивар им испрати специјалци.

Де бе Бојан...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom