Фан клуб: МЗТ Скопје

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256

Незнам кој има комплекси,а за шалот од што дркате на нас дури не го ни запаливте,го чувате за успомен.Денес да имаш фемили шал е мн јака работа.А вашите ружни маица беа лесно запавливи,очигледно од вазелинот што го користите.Ајт сеа гитла и не смарај.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Незнам кој има комплекси,а за шалот од што дркате на нас дури не го ни запаливте,го чувате за успомен.Денес да имаш фемили шал е мн јака работа.А вашите ружни маица беа лесно запавливи,очигледно од вазелинот што го користите.Ајт сеа гитла и не смарај.
Мислам дека нешто запалија само неможев да видам што беше тоа

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
:)))))))))))))

Greska si.....go zema transot eden od family a od cpb mu ripnaa odma i eden od cpb uspea da go vrati znaemto....legna vrz nego i ne uspeaa deckoto od fa da go zeme.....uz pat izede nekolke kloci i boksovi i od cpb i do dzandarite...
CESTITO pobeda mzt........
hehehehe na slikine sve opasni faci imate ste sobrale sve zivo i divi reketari skopski opasni faci od mnogu naselbi,a navivaci nema od sto se plasite ne mi e jasno cim gi povikuvate tie decki ama ke dojde den koga nema da bidat so vas,a togas sto ke vikate posle :))
i koga ednas ke napadnete ne znam sve samo se branite :))))
a za znameto toa e maski podvig i navivacki na navivacot na mzt,a ne kako vas sto zemavte :)))) pa ajde maski koga ke zemete zname :)))sekoj prav navivac znae kako se zima i kako se brani zname i site ovoj navivacki podvig go ocenuvaat visoko,a ne vidov nekoj vas da ve pofali za zastita na znameto:))
da ne bese policijata da ne bese momceto od gjorce sto vi ja spasi koreografijata ke bese druga prikazna:)))

p.s.pozdrav i se gledame sledno derbi i ne bidete plackovci ste go napadnale deteto 15 dusi a toa samo se razbira vo samoodbrana i ne sakajki go napravil toa sto ne sakal.

M

marko 1996

Гостин
А и шалот убаво гореше пред универзална , ај бе шо има везе ке освоите ТИУЛА!:smir:

Член од
2 февруари 2010
Мислења
111
Поени од реакции
10
Доста луѓе од наша страна, зборам навијачки, значи сигурно негде 1500 плус уште 400-500 симпатизери кои си седеа (девојчиња,фамилии итн). Сите карти распродадени за 36 саати. Убаво кортео по кеј почнувајќи од Жабар, доста пиротехника.
Инцидент пред почетокот со полицијата, уапсени од наша страна заради како што викаат тие ``вербални расправии`` ... ова не знам каде во светот се казнува?! Некако се снајдовме и тргна навијање ... песна од почеток до крај, ретки скандирања за разлика од другата страна и нивната ``ќелава пејачка``. Џабе им беше микрофонот кога се нема глас и срце ... да не должам со нив.
Во третата четвртина се извади кореографијата ... ``ПОБЕДА`` под која требаше да стои паролата ``ЗА ПЛАВО-БЕЛАТА СТРАНА НА ГРАДОТ`` а која беше искината од гореспоменатите џандарски говна. Тоа што они скандирале а некои тука го сфаќаат како нешто велеспектакуларно докажува дека слабо се идело по утакмици и се гледале дуели ... а изгледа тој Прилеп и Мајмуни оставиле стварно длабока трага во нивната меморија по она што се случи пред скоро месец дена.

Во последната четвртина мислам дека беше најдобро навијањето, онака како што и треба да биде кога поддршката беше најмногу потребна.

Нашите пароли:
1.Фатени за рачиња молите по сандачиња.
2.Работнички, ``рачунај ти на нив``, и да земеш титула пак ќе бидеш сам, кој ти е крив...
3.Ние сме тука за МЗТ, а вие?
4.14 титули ама понекогаш и 14 гледачи.

Што се однесува до нивните пароли ...

УФилмани форумаши ...

Очигледно на некого му е жал што ради педеризам е шутнат па сега се обидува на разни начини да ги омаловажи оние кои некогаш ги копирал во креациите на застави, во составувањето пароли итн. Изгледа дека уште жали по минатото, а тоа што желно го чека секое дерби и ни го посветува не е ништо ново. Само нека намине некогаш и до Аеродром, нека не го боли стомак баш на ден на дерби. Исто така и за вториот дел од истата парола може да се каже дека тотално го заебал затоа што он е прв да пишува на српска трибина после дерби, а неретко ги омаловажува и Комити, како да не знае дека од таму излегол.

Имаа ЦПБ нешто со кодекси,комплекси ... очигледно превише се слуша Београдски Синдикат па се копираат нивни реплики, а без притоа да се знае дека неколку групи го имаат извадено многу слични пароли на таа.

Се осврнале и на тоа како Работнички е формиран `46, а МЗТ т.е. тогаш КК Скопје `66 ... и дека затоа биле 20 години пред нас! Па добро бе, симпатизери ли сте или навијачи? :) Се знае дека Сервис Кру како претходник на ФА е далеку пред ЦПБ.

Исто викаат нешто за нашата изработка на паролите во стилот дека ќе ни одржат лекција (тој контекст ако добро видов). Епа драги мои, друг пат немојте со аутолак на најлон да чкртате затоа што се разлива ... толку од нивната лекција.

Исто така дека грди фаци навивале за МЗТ :) Видете ја сликата погоре од лепотанот од Гологузица, све се тоа ``градски мангупи``.

Другите мислам не се ни вредни за споменување затоа што освен римата немаат некоја навијачка вредност. Исто така извадија некои дежаву ствари како ``село Аеродром`` или па ``пушти си јутјуб ...`` Изгледа дека последнава им е баксуз, кога и да ја вадат губат, па мислете за нареден пат.

И би се надоврзал на некои спомнувања како во сала имало измешано групи. Значи инцидентот помеѓу Комити и Пирати се деси на неутрална трибина. Тоа дека кај ЦПБ имало шверцери не ме занима, не ни верувам искрено ... сепак да имаше од нив може ќе ги пополнеа ќошовите и врвот од трибината:icon_lol:

Ако има некое прашање изволте, ќе се дообјасниме ... не вртете празни муабети само.

Eve moe viduvanje na nastanite:

Prvo, sakam da gi pofalam izdanijata na dvete navivacki grupi zatoa sto toa sto go priredija e retkost i navistina svetla tocka vo sivata “navivacka” scena sto postoi kaj nas. Prijatno sum iznenaden od cifrata na CPB. Svesen za neredovnosta vo nivnite redovi, smetam deka sosema dobro se drzea vo tekot na mecot, a posebno zivnaa so dobropoznatite pesni i skandiranja bas vo momentot koga covekot sto go proziva MarkoMZT – se kaci da ja vodi tribinata (koja togas peese i skandirase mozebi najdobro!). Mislam deka i FA bea dosta iznenadeni od cifrata na nivnite protivnici i deka tesko mozat da se pomirat so faktot deka imase transparenti od povekje naselbi i edno cudo postari clenovi dojdeni na ova derbi. Moram da napomenam deka i ekipata sto bese na tribinata na CPB izgledase daleku fizicki pomokjna od taa na FA. (vo razlicen period od natprevarot bev dovolno oddalecen i od dvete grupi da go uvidam toa)

Sto se odnesuva do parolite, smetam deka na FA ne bea nisto posebno a gledam dosta polemika se pokrena okolu parolite na CPB.
Od moja gledna tocka, parolite na CPB bea pogodok vo centar. Posebno mi se dopadna "Od ovci vo sala kako zanimacija, do ultra kultura kako preokupacija" (potsetija na vremeto na ovcata na parket vo Jane Sandanski sto ja imaa doneseno Family i denesniov moment koj go ziveat FA). A isto dobra bese parolata: “"Profesori" vas vi treba skola, prva lekcija: pisuvanje parola” koja bas na najlon bese napisana (sedev dovolno blizu za da vidam).
"Gi snema kodeksite, ostanaa kompleksite" isto e spored mene pogodok, so slucuvanjata od strana na FA, okolu upotrebata na nozevi i sl. vo duelite so clenovi na CPB.

@ MarkoMZT:

Mislam deka ne e korektno da javno prozivas covek koj za tebe i mnogu kako tebe slicni go izmislil navivanjeto. (ili spored toa kolkava e negovata segasna vozrast, mu doagja kako nekoe bebe od 2 godini da pisuva za 20 godisen decko!)
Toj covek e mozebi najdobroto sto i se slucilo na Makedonija vo navivacki smisol. A i nemoj da obvinuvas nekogo deka pisuval protiv Komiti koga za toa nemas dokaz, tuku samo prazni pretpostavki. Istiot toj covek i den denes e pocituvan i cenet od Komiti i ima kontakti so poveke bitni lugje vo Komiti. Ne znam dali si zapoznaen, no postoi inicijativa od nas kako grupa da bas toj covek pisuva statii vo fanzinot na Komiti za starite vreminja, sto on nacelno ja prifati. Pa sega ti razmisli sto si pisal se tuka protiv nego. Eden kup gluposti i nebulozi!

PS: Dali znaes deka toj covek go rabotese marketingot vo FK Vardar koga Trifun Kostovski bese sponzor na klubot? Tolku samo okolu tvoite gluposti izneseni na negova adresa.

PPS: Me interesira od koja godina e slikata so maicata od FK Rad? I kolku sto jas znam, prviot kontakt so nekoj navivac na Rad go imase tokmu toj t.e so decko od UF koj e preselen i sega zivee vo Skopje. Logicno e da se pretpostavi deka maicata mu e poklon tokmu od toj covek od UF. A toa sto ja nosel na eden natprevar pred sigurno (spored slikava) desetina godini, pokazuva samo kolku i togas bil daleku pred site drugi! A vie se fakjate za taa parola “UFilmani ForumAsi” zatoa sto verojatno ve pogagja faktot sto sega, posle 10 godini, se furate i vo pogolem broj nosite obelezja na UF.

Jas mislam deka vistinata e tuka nekade. Ili mozebi ti Marko mislis poinaku?

…kako i sekogas.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Eve moe viduvanje na nastanite:

Prvo, sakam da gi pofalam izdanijata na dvete navivacki grupi zatoa sto toa sto go priredija e retkost i navistina svetla tocka vo sivata “navivacka” scena sto postoi kaj nas. Prijatno sum iznenaden od cifrata na CPB. Svesen za neredovnosta vo nivnite redovi, smetam deka sosema dobro se drzea vo tekot na mecot, a posebno zivnaa so dobropoznatite pesni i skandiranja bas vo momentot koga covekot sto go proziva MarkoMZT – se kaci da ja vodi tribinata (koja togas peese i skandirase mozebi najdobro!). Mislam deka i FA bea dosta iznenadeni od cifrata na nivnite protivnici i deka tesko mozat da se pomirat so faktot deka imase transparenti od povekje naselbi i edno cudo postari clenovi dojdeni na ova derbi. Moram da napomenam deka i ekipata sto bese na tribinata na CPB izgledase daleku fizicki pomokjna od taa na FA. (vo razlicen period od natprevarot bev dovolno oddalecen i od dvete grupi da go uvidam toa)

Sto se odnesuva do parolite, smetam deka na FA ne bea nisto posebno a gledam dosta polemika se pokrena okolu parolite na CPB.
Od moja gledna tocka, parolite na CPB bea pogodok vo centar. Posebno mi se dopadna "Od ovci vo sala kako zanimacija, do ultra kultura kako preokupacija" (potsetija na vremeto na ovcata na parket vo Jane Sandanski sto ja imaa doneseno Family i denesniov moment koj go ziveat FA). A isto dobra bese parolata: “"Profesori" vas vi treba skola, prva lekcija: pisuvanje parola” koja bas na najlon bese napisana (sedev dovolno blizu za da vidam).
"Gi snema kodeksite, ostanaa kompleksite" isto e spored mene pogodok, so slucuvanjata od strana na FA, okolu upotrebata na nozevi i sl. vo duelite so clenovi na CPB.

@ MarkoMZT:

Mislam deka ne e korektno da javno prozivas covek koj za tebe i mnogu kako tebe slicni go izmislil navivanjeto. (ili spored toa kolkava e negovata segasna vozrast, mu doagja kako nekoe bebe od 2 godini da pisuva za 20 godisen decko!)
Toj covek e mozebi najdobroto sto i se slucilo na Makedonija vo navivacki smisol. A i nemoj da obvinuvas nekogo deka pisuval protiv Komiti koga za toa nemas dokaz, tuku samo prazni pretpostavki. Istiot toj covek i den denes e pocituvan i cenet od Komiti i ima kontakti so poveke bitni lugje vo Komiti. Ne znam dali si zapoznaen, no postoi inicijativa od nas kako grupa da bas toj covek pisuva statii vo fanzinot na Komiti za starite vreminja, sto on nacelno ja prifati. Pa sega ti razmisli sto si pisal se tuka protiv nego. Eden kup gluposti i nebulozi!

PS: Dali znaes deka toj covek go rabotese marketingot vo FK Vardar koga Trifun Kostovski bese sponzor na klubot? Tolku samo okolu tvoite gluposti izneseni na negova adresa.

PPS: Me interesira od koja godina e slikata so maicata od FK Rad? I kolku sto jas znam, prviot kontakt so nekoj navivac na Rad go imase tokmu toj t.e so decko od UF koj e preselen i sega zivee vo Skopje. Logicno e da se pretpostavi deka maicata mu e poklon tokmu od toj covek od UF. A toa sto ja nosel na eden natprevar pred sigurno (spored slikava) desetina godini, pokazuva samo kolku i togas bil daleku pred site drugi! A vie se fakjate za taa parola “UFilmani ForumAsi” zatoa sto verojatno ve pogagja faktot sto sega, posle 10 godini, se furate i vo pogolem broj nosite obelezja na UF.

…kako i sekogas.
Sekoja cest majstore!

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
@ MarkoMZT:

Епа ти ако не си запознаен со историјата повели едуцирај се, па врати се на форум. Значи ја кога прозивам тоа е ради причина. Истиот тој кој ти го величиш како изумител на навијањето копирал изглед на трибина од тие што денес ги плука, копирал парола (Нашата верба е вашата сила), копирал застава Менталитет итн. Епа ако копирањето е измислување тогаш не сум во право. Тачно е дека напраил све за ЦПБ, али треба да се знае и другата страна т.е. што опфаќа тоа ``све``. Да не се навраќаме на историјата, си ги знаат они грешките и пропустите. А тоа дека со вас е добар и сте го ``најмиле`` да ви пишува за фанзин е само ваш пораз и доказ дека сте дојдени на многу ниско чим треба да наоѓате луѓе кои некогаш ве напуштиле, а сега е демек све у реду!

И имам ја доказ дека баш он е под никот oldschool на фамозната српска трибина ... каде што само чека нас да не омаловажи, а извештај од својата група поставува еднаш годишно, види за чудо од дерби! А ти прочитај му ги постовите па сфати сам, не можам ја да ти расправам. Комити повеќе од еднаш му биле на удар ... не за друго него само хвалоспеви читам за Шверцери, како они царуваат во градов. Абе лудила!

И? Што да праам ја со тоа? Тоа ти е само уште еден доказ дека иде таму каде што се парите, да не мислиш дека од љубов го напраил тоа? Зашто сеа не го работи маркетингот?

…kako i sekogas.
Не знам точно од која година е.

Тоа ти го зборам и ја цело време. Да не ги има и сега контактите? Фактот колку он жали што нема контакти со нив го пренесува на паролата и покажува дека се би дал он да е тој што добил на поклон дуксер УФ. Или е шутнат и никој не го ебе па од занимација цела година смислува пароли за дерби ... и демек он го измислил навијањето после. Од 20 гостувања во Аеродром се појавил вкупно на 3,4 ... стално некои проблеми му искрснувале!

И добро е вака од дерби на дерби да се активираат некои луѓе, а после нигде да ги нема ... тоа е баш во навијачкиот дух, верноста и привржаноста кон клубот. Ќе ги чекаме сеа пак до почетокот на февруари ... и се така во круг. А сцената ни била мизерна! Епа мизерна е кога вакви куртони се прогласуваат за богови на навијањето и изумители на све!

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Вадење од контекст до јаја ултра вк , дечкото ти кажа само дека за таквите ко тебе го има измислено навивањето не дека буквално он го има измислено.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Хаха селодромци зачудени од бројката.. и уфилмани дека покрај екипа 1060 така лесно ке земат транс :smir:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
@ултра вк!
Можеш бе друже ти, колку сакаш да се обидуваш да го омаловажиш човекот, ама факт дека истиот е ценет вон Македонија како никој друг! За кај нас да не праиме муабет. А никад не бил од оние ликови кои дудлале на одредени фаци на Маракана и ЈНА во Белград.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Дечко не пишувај Селодром него пиши Аеродром не глуми лудило на форум. Иначе интересна дискусија меѓу Ултра вк! и Комитата. А ја незнам што ги јачате овие фациве што беа со ЦПБ кога тие никаде ги нема на други утакмици само за со МЗТ одат на трибина. Срамота е уопште некој да рече дека се навивачи. Јас на тие слики што ги видов од ЦПБ( малце беа ама ете имаше по некоја) овие дечки ги нема нигде

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
@ултра вк!
Можеш бе друже ти, колку сакаш да се обидуваш да го омаловажиш човекот, ама факт дека истиот е ценет вон Македонија како никој друг! За кај нас да не праиме муабет. А никад не бил од оние ликови кои дудлале на одредени фаци на Маракана и ЈНА во Белград.
... само на оние од Бањица!

Член од
2 февруари 2010
Мислења
111
Поени од реакции
10
Ne mi e vo interes da pisuvam za nekogo, ama koga citam nebulozi za navivacki legendi koi gi ima malce vo Makedonija, ne mozam da ostanam ramnodusen. Kako ste trgnale vie od Aerodrom, ne me cudi i za pokojniot Oliver Sokolov - Sokol da pisete nekoja glupost.

Vikas deka kopiral parola… CPB dosega imaat sigurno preku 50/60 paroli izvadeno protiv vas na derbija niz godinive, pa da te prasam dali se mozda site KRADENI od navivacki grupi?
Daj mi slika od UF so transparent MENTALITET! (posto vikas deka gi kopiral UF)
CPB mali transparenti imaat uste od 1997 godina (se gleda toa po starite nivni sliki), pa ne bi rekol deka SAMO UF imale vo toa vreme mali transparenti (koi bea nivna togasna glavna odlika). I zasto FA nemale nisto takvo nitu pak drugo dobro vo vid na transparenti vo toa vreme? (izgleda za da ne licite predvreme na UF)
Nie kako Komiti sakame da pisuva za nas, zatoa sto smetame deka e dobro nekoj koj bil clen na starata postava na Komiti da pisuva za tie vreminja.
Inace istiot covek pisuval i za SRPSKIOT KOP i NAVIJACKA TRIBINA OD HRVATSKA. (ako znaes ili si cul za toa)
Se prasuvam zasto nikogas nekoj od tie tvoite stari faci od Service Crew koi gi velicas do nebo, nikad nesto slicno ne napravile vo zivotot.
Istiot covek ucestvuvase vo konkursot i osvoi so “Denny Te Chuva” 2ro mesto na izborot za navivacka himna na Makedonija. (ja napisa, spored mnogu poznavaci vo muzikata i navivaci, najdobrata pesna koja ne pobedi samo poradi ucestvoto na sega pokojniot Tose Proeski so pesnata na Aleksandar Mitevski)
Istiot covek bese vo Vardar na baranje na gazdata na klubot, Trifun Kostovski.
Istiot covek znam deka ima kontakti so del od vrvot na Delije i sekcii na splitska Torcida, kako i pobitnite lugje vo rijecka Armada.
Taka da UF ne se, dragi Marko, centarot na svetot vo navivanjeto...
Ne e sutnat od CPB, samo imal zdravstveni problemi, a ti najdobro mozese da go vidis na poslednovo derbi kade i pokraj problemite koi gi ima so sto raboti, najde sila da se kaci da vodi navivanje.
Istiot covek ima sudenje za incidentot vo Aerodrom vo 2008 godina.
Istiot covek e cenet i pocituvan od cela tribina na CPB kako nikoj drug! (zad istiot covek stoi celo Gjorce!)
Go ima na desetici sliki od Aerodrom na sekoe derbi.
Tebe ti kazuvale tvoite nesto za nego ama izgleda togas si bil mnogu mal pa ne si ja razbral prikaznata.

PS: Tuka e i Ivica Koneski… Prasaj go slobodno moze ke ti kaze deka e predobar prijatel so nego!

Tolku od mene FRED PERRY.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Ne mi e vo interes da pisuvam za nekogo, ama koga citam nebulozi za navivacki legendi koi gi ima malce vo Makedonija, ne mozam da ostanam ramnodusen. Kako ste trgnale vie od Aerodrom, ne me cudi i za pokojniot Oliver Sokolov - Sokol da pisete nekoja glupost.

Vikas deka kopiral parola… CPB dosega imaat sigurno preku 50/60 paroli izvadeno protiv vas na derbija niz godinive, pa da te prasam dali se mozda site KRADENI od navivacki grupi?
Daj mi slika od UF so transparent MENTALITET! (posto vikas deka gi kopiral UF)
CPB mali transparenti imaat uste od 1997 godina (se gleda toa po starite nivni sliki), pa ne bi rekol deka SAMO UF imale vo toa vreme mali transparenti (koi bea nivna togasna glavna odlika). I zasto FA nemale nisto takvo nitu pak drugo dobro vo vid na transparenti vo toa vreme? (izgleda za da ne licite predvreme na UF)
Nie kako Komiti sakame da pisuva za nas, zatoa sto smetame deka e dobro nekoj koj bil clen na starata postava na Komiti da pisuva za tie vreminja.
Inace istiot covek pisuval i za SRPSKIOT KOP i NAVIJACKA TRIBINA OD HRVATSKA. (ako znaes ili si cul za toa)
Se prasuvam zasto nikogas nekoj od tie tvoite stari faci od Service Crew koi gi velicas do nebo, nikad nesto slicno ne napravile vo zivotot.
Istiot covek ucestvuvase vo konkursot i osvoi so “Denny Te Chuva” 2ro mesto na izborot za navivacka himna na Makedonija. (ja napisa, spored mnogu poznavaci vo muzikata i navivaci, najdobrata pesna koja ne pobedi samo poradi ucestvoto na sega pokojniot Tose Proeski so pesnata na Aleksandar Mitevski)
Istiot covek bese vo Vardar na baranje na gazdata na klubot, Trifun Kostovski.
Istiot covek znam deka ima kontakti so del od vrvot na Delije i sekcii na splitska Torcida, kako i pobitnite lugje vo rijecka Armada.
Taka da UF ne se, dragi Marko, centarot na svetot vo navivanjeto...
Ne e sutnat od CPB, samo imal zdravstveni problemi, a ti najdobro mozese da go vidis na poslednovo derbi kade i pokraj problemite koi gi ima so sto raboti, najde sila da se kaci da vodi navivanje.
Istiot covek ima sudenje za incidentot vo Aerodrom vo 2008 godina.
Istiot covek e cenet i pocituvan od cela tribina na CPB kako nikoj drug! (zad istiot covek stoi celo Gjorce!)
Go ima na desetici sliki od Aerodrom na sekoe derbi.
Tebe ti kazuvale tvoite nesto za nego ama izgleda togas si bil mnogu mal pa ne si ja razbral prikaznata.

PS: Tuka e i Ivica Koneski… Prasaj go slobodno moze ke ti kaze deka e predobar prijatel so nego!

Tolku od mene FRED PERRY.
во кратки црти-убиство од прв степен!

Kajgana Shop

На врв Bottom