Како тоа чии мислења бранам? Па моите мислења, нормално. Се што сум пишала на оваа тема се мои мислења и стојам позади нив.
@ZOTE јас сум родена со мозок, и тој со текот на времето се развивал, се едуцирал со основно, средно и вишо образование, поминал низ доста предавања, семинари и дебати, и научил логички да размислува и да донесува логички заклучоци.
Тоа што моите и мислењата на повеќето членови на овој форум се совпаѓаат со оние на наса, не значи дека ние имаме испрани мозоци, дека не знаеме да размислуваме и дека наса ни плаќа да пишуваме во нејзина корист.
Тоа што сите не напаѓаш како да сме најголемите грешници и не одговараш на нашите прашања е одраз на твојата некултура и незнаење. A очигледно е дека немаш никакво знаење оти никаде не даде свое лично образложение за некој доказ.
За тебе е доволно да постираш некоја слика, да постираш нечие туѓо мислење и да сметаш дека подобар доказ од тоа нема.
Логика?
Не гледам никаква логика тука.
Значи да се вратам назад на темата, и обиди се со свои зборови да го ми објасниш следново:
Ако ова е твоето видување за земјата, погледни каде се наоѓа сонцето, замисли дека ти си некаде доле на земјата, и запрашај се зошто кога заоѓа сонцето не исчезнува некаде високо над хоризонтот туку секогаш заоѓа под хоризонтот.