jas sum do tebe odma 36.. posle tebe odneseno avgust 2015 i nema nisto nekoj ako ima promena neka pisiЗдраво на сите!
Јас поднесов документи во 2013 на интервју бев во 2014, на дополнителна ме вратија и однесов документи во ноември. Во новиот систем сум на дополнителна проверка во МП...
Некој ако има некоја позитивна информација гозамолувам да ја сподели сомене... мпето бројче е 361х/2014
A kako gi klasificirate ovie od 2012 i 2013 koi sto se po poveke od 22 meseci na dopolnitelna...od kade info deka 18 meseci se ceka koga jas licno poznavam luge koi se podolgo na dopolnitelna proverka.
Јас така прочитав во претходните постови, незнам дали е 18 или 22, не ми прави разлика. Би било добро цела оваа голгота да престане, сите што чекаме толку долго да имаме наскоро промена на статусот...[DOUBLEPOST=1456785544][/DOUBLEPOST]A kako gi klasificirate ovie od 2012 i 2013 koi sto se po poveke od 22 meseci na dopolnitelna...od kade info deka 18 meseci se ceka koga jas licno poznavam luge koi se podolgo na dopolnitelna proverka.
И јас така слушнав...мене ме интересира како лани луѓето од кога ќе однесеа документи за дополнителна чекаа 2-3 месеци за промена на статус во задолжителна, потоа уште 2-3 за повторна промена.... а сега сите сме си во дополнителна и и еве си чекаме ....[DOUBLEPOST=1456785970][/DOUBLEPOST]Decki neli kje imase ubrzuvanje na procedurata posle intervju, vikaa deka po noviov zakon namesto 14-18 meseci posle intervju kje se skratelo vremeto na 8 meseci.
Ima nekoj info za ovaa rabota
Ајде ќе си чекаме ....се надевам ќе има промена што поскоро...кај кого ќе има еве јавно го замолувам да споделиjas sum do tebe odma 36.. posle tebe odneseno avgust 2015 i nema nisto nekoj ako ima promena neka pisi
Не би знaел тoчнo кaде си зaпнaл,мислaм декa зa пoтврдa декa е истo лице се вaди вo министерството зa правда a не мвримам однесено дополнителни документи пред повеке од 6 месеци , во стариот систем ми се смени на задолжителна а сега во новиов ми го пишува ова дека е нередовна, дополнителни документи однесов од 1ва братучетка мажена керка на чичко ми , копија нејзина од лична карта бугарска, извод нејзин, на чичко ми и на татко ми се тоа средено, на чичко ми и на татко ми името на нивниот татко беше со различно име една буква, но од полиција извадив документ дека станува збор за исто лице, и сето тоа преведено, на емаил не вракаат, исто има уште еден член на форумов како мене исти проблем има отидено на шалтер да праша и му немаат кажано ништо, така да голем малер сум
Toa e predlog na Karakacanov, kako predlog promena i dopolnuvanje na zakonot.[DOUBLEPOST=1456813548][/DOUBLEPOST]Decki neli kje imase ubrzuvanje na procedurata posle intervju, vikaa deka po noviov zakon namesto 14-18 meseci posle intervju kje se skratelo vremeto na 8 meseci.
И јас така слушнав...мене ме интересира како лани луѓето од кога ќе однесеа документи за дополнителна чекаа 2-3 месеци за промена на статус во задолжителна, потоа уште 2-3 за повторна промена.... а сега сите сме си во дополнителна и и еве си чекаме ....[DOUBLEPOST=1456785970][/DOUBLEPOST]
Togas nemase olesnuvanje na postapkata so voveduvanje na moznost za dolnitelni dokumenti da se prilozat BK deklaracii.
Јас поднeсив докумeнти од амбасада ми рeкоа за 5 мeсeци бројчeто послe интeрвјутоDecki neli kje imase ubrzuvanje na procedurata posle intervju, vikaa deka po noviov zakon namesto 14-18 meseci posle intervju kje se skratelo vremeto na 8 meseci.
Jas sum mnogu zadovolna od posrednickata dobrina koja sto e bugarka no mazena e vo skopje i veke 20 god zivee vo skopje,sekako i od nejziniot soprug zoki,ako si zainteresirana ako seuste ne si nasla posrednik pisi mi vo por ke ti dadam informacii.[DOUBLEPOST=1456835134][/DOUBLEPOST]Zdravo na site forumdzii, Eve povtorno edna molba do site koi imale iskustvo so nekoj seriozen posrednik od SK, i moze da go preporacate...(.poveketo clenovi imale posrednici od drugi gradovi, a jas sum od SK i sepak mislam za dogovaranje e poednostavno od istiot grad)
Bi Ve zamolila da pisete kont. telefon i spodelete iskustvo kakvo i da e, ke bide mnogu korisno !
Zenata se vika dobrina i jas sum premnogu zadovolna i od nejze i od nejziniot soprug,blagodarenie na niv veke go imam pasosot.Zdravo na site, Dali nekoj imas iskustvo so Dobrila pd SK ili nekoj drug seriozen posrednik od SK? Sekoe spodeleno iskustvo e dobrodojdeno i korisno
Исто и јас сум задоволен мене ми преведуваше документи а со мажот нејзин Зоки бев да однесам дополнителни документи сега пред еден месец, дури и ми објасни како што треба после издавање на указот(ако добијам нормално) што како и каде да си бркам работа низ Софија.Jas sum mnogu zadovolna od posrednickata dobrina koja sto e bugarka no mazena e vo skopje i veke 20 god zivee vo skopje,sekako i od nejziniot soprug zoki,ako si zainteresirana ako seuste ne si nasla posrednik pisi mi vo por ke ti dadam informacii.[DOUBLEPOST=1456835134][/DOUBLEPOST]
Zenata se vika dobrina i jas sum premnogu zadovolna i od nejze i od nejziniot soprug,blagodarenie na niv veke go imam pasosot.
E od ova se plasam najveke, kje im odneses original za oni da go izgubat, i fino lepo posle si naebal, si ostanal na mrazot.Jedna preporuka,na osnovu licnog iskustva.Ja sam iz 2013.,na dop. proveri sam od februara 2015,bez ikakve promene statusa,bez obzira sto su papiri odneti(a jedan od roditelja je bug.nacionalnosti).
Otisla sam tamo,opet,ponevsi sa sobom opet iste te papire,za svaki slucaj,da vidim sta se desava jer previse vremena je vec proslo.I hvala Bogu da sam otisla.Rekli su mi da mojih papira za dopunu nema u mojim dokumentima(zagubljeni ili ko zna sta),I da mi je otkucano resenje da me odbiju,ali nije potpisano.I tu sam imala srece.Imala sam srecu da "naletim" na ljubazne sluzbenike,pomogli mi I vratili me u proceduru.Tako da nije na odmet,ukoliko je bilo ko od vas u mogucnosti,otici licno tamo,da vam se ne bi desilo isto.
Pozzzz