Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A

andrea85

Гостин
Според ова погоре напишаново верувам дека веќе се имаш сретнато во лице со Гоше Арсов. Кажи ни нешто повеќе за човекот, дали е по возрасен, дали е културен, до сега колку пари имате дадено се на се само кај него, пред колку време ја почнавте процедурата, колку пати имате отидено до Софија за да се видите со него и слично. Дали и вас ви ја има кажано истата сума од 300 евра по човек на три рати? На крајот од денот, дали би им го препорачале на другите за посредник или не. Ако да, зашто да. Ако не зашто не.

Фала многу
Znaci vaka ne si me razbral NE Bev preku Goshe Arsov tuku preku Sasko od Kavadarci. Kako sto rekov Goshe mi bese mn somnitelen barase pari demrk za preku red vo Dabc pa da pratam kapar po nekoj koj pominuval niz kav iseto toa unapred. Zatoa se odluciv za Sasko od Kavadarci i plativ ko ispadnav od Dabc. Covekot ne stavil na spisok preku red ne iscitaa vo 09h i za 15 min zavrsivme tamu. Prijateli vo dekenvri 12 bea i veke im izleze proishodot i mi bese siguren.i taka ispadna inace kazav duri toj mesto nas izvade potvrda id bkk strumica.
A od Goshe se otkazav poike i zaso nekese ni mob da mi dade , se vidov i so Skacka od Kumanovo prevarant pobara 700 eyr od covek i kao demek prati mi 150 eur kapar po kargo...i ka ke idete da zamrsime da me pocastete u kafana...

Последно уредено од модератор:
Член од
2 октомври 2015
Мислења
27
Поени од реакции
34
Zdravo na site forumdzii, Eve povtorno edna molba do site koi imale iskustvo so nekoj seriozen posrednik od SK, i moze da go preporacate...(.poveketo clenovi imale posrednici od drugi gradovi, a jas sum od SK i sepak mislam za dogovaranje e poednostavno od istiot grad)
Bi Ve zamolila da pisete kont. telefon i spodelete iskustvo kakvo i da e, ke bide mnogu korisno !

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Jas sakav da idam preku goshe arsov mu prativ duri i generalii megutoa koga trebase da pratam pari po nekoj si sto pominuval niz mojot grad se predomusliv. Isto mu barav na fb mobilen i nesakase da mi dade nikako demek dovolno bilo za negi fb. I taka preku prijateli koi bea dekemvri preku Sasko od kavadarci za proishod podadov i jas. Covekot mi veti za proizhod preku reb bez da cekam nekolku meseci za zakazan termin i 300 eur od koi prva rata koga ke atignes vo Sofija i ke predavas dok u Dabc a koga mu gi davas dokumentite za previd i legalizacija ne bara ni kapar. A daaa ; Goshe pobara 50eur demek za preky red vi Dabc. Taka i bese so Sasko sobravme dok toj duri otide sam do strumuca za potvrda od BKK i vo Sofija za saat vkupno zavrsivme rabota i odkoga ispadnavme od Dabc plativme 100 eur id covek.Sega cekame....
so potvrdava ot strumiica ti dadoa li veke proizhod i za kolku vreme ili se uste ne ti izlegol proizhodot ?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
Jas uspeav da go iskontaktiram preku FB Goshe arsov. Gledam po forumov deka ima 2-3 postovi od negovi zadovolni korisnici, ima i na femina nekoi preporaki za nego. Cenata sto mi ja kaza e 300 evra po covek, na maksimum 3 rati odnosno najprvo se plakja kapar od 100 evra i zaedno so nekoj dokumenti mu gi isprakjas po negov klient za Sofija,pa na prvoto idenje (za nekolku meseci) se plakja ushte 100 evra, i na 2roto idenje se plakjaat poslednite 100 evra. Ova e do dobivanje na drzavjanstvo. Za pasoshot i licnata karta na krajot se doplakjaat ushte nekoj 100tina evra, ama ako ste stignale do tamu nema da vi se problem. Iskreno se razmisluvam za Goshe poradi toa shto znaeme niz minatoto kakvi se izmamnici haraat po balkanot, pa za nas makedoncite poimot da pratis pari i dokumenti na covek sto ne go gledas vo narednite 3 meseci te pravi da se zamislish dali si normalen. Zatoa, za bilo koj clen shto imal iskustvo so Goshe Arsov, ve molime spodelete nekoj zbor plus, nekoe iskustvo plus, kakov e chovekot, dali ste imale bilo kakov konflikt, bez razlika dali e toa za dokumenti, pari ili sto bilo - Sekoj sovet e dobredojden. Vi blagodaram
Covekot e top nikogas nikogo ne ostavil na pola pat, si ja znae rabotata i spored mene e kompleten od pocetok do kraj e so tebe. Sekoja pocit za nego, koj ke proba so nego nema da zazali.[DOUBLEPOST=1456746516][/DOUBLEPOST]
Znaci vaka ne si me razbral NE Bev preku Goshe Arsov tuku preku Sasko od Kavadarci. Kako sto rekov Goshe mi bese mn somnitelen barase pari demrk za preku red vo Dabc pa da pratam kapar po nekoj koj pominuval niz kav iseto toa unapred. Zatoa se odluciv za Sasko od Kavadarci i plativ ko ispadnav od Dabc. Covekot ne stavil na spisok preku red ne iscitaa vo 09h i za 15 min zavrsivme tamu. Prijateli vo dekenvri 12 bea i veke im izleze proishodot i mi bese siguren.i taka ispadna inace kazav duri toj mesto nas izvade potvrda id bkk strumica.
A od Goshe se otkazav poike i zaso nekese ni mob da mi dade , se vidov i so Skacka od Kumanovo prevarant pobara 700 eyr od covek i kao demek prati mi 150 eur kapar po kargo...i ka ke idete da zamrsime da me pocastete u kafana...
Ne se slozvam so tebe deka Goshe e somnitelen zatpoa sto jas licno bev preku nego i zavrsiv rabota, covetot e top i nikojas i vo nieden moment ne me ostavi na cedilo, sekoas bese so mene i sekogas bevme vo konatkat, za covekot nemam drugi zborovi osven pohvalni !!!

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2015
Мислења
27
Поени од реакции
34
Covekot e top nikogas nikogo ne ostavil na pola pat, si ja znae rabotata i spored mene e kompleten od pocetok do kraj e so tebe. Sekoja pocit za nego, koj ke proba so nego nema da zazali.
Ako imate dobro iskustvo so Goshe Arsov, moze li podetalno da napisete kako odese kontaktot, vo smisla kako se davaa parite, dokumentite i slicno? Na doverba li mu gi prakase? ke bide korisno da doznaeme nesto poveke

Член од
18 ноември 2015
Мислења
44
Поени од реакции
32
Што се случува со нас заглавените од 2013 г, ќе имаме ли светла иднина? Знае ли некој некаква информација, како се движи работата?

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Со овие мигрантиве,млади мажи и жени со деца што ја кршат оградата на граница тешко светла иднина за нас! :semolam:

Член од
27 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
4
Covekot e top nikogas nikogo ne ostavil na pola pat, si ja znae rabotata i spored mene e kompleten od pocetok do kraj e so tebe. Sekoja pocit za nego, koj ke proba so nego nema da zazali.[DOUBLEPOST=1456746516][/DOUBLEPOST]
Ne se slozvam so tebe deka Goshe e somnitelen zatpoa sto jas licno bev preku nego i zavrsiv rabota, covetot e top i nikojas i vo nieden moment ne me ostavi na cedilo, sekoas bese so mene i sekogas bevme vo konatkat, za covekot nemam drugi zborovi osven pohvalni !!!

Дали може да ни кажеш како имаше контакт со него? Дали првиот пат му прати документи и пари преку негов клиент што ќе му ги однесе на него твојте документи?

Член од
29 февруари 2016
Мислења
41
Поени од реакции
27
Здраво на сите!
Јас поднесов документи во 2013 на интервју бев во 2014, на дополнителна ме вратија и однесов документи во ноември. Во новиот систем сум на дополнителна проверка во МП...
Некој ако има некоја позитивна информација гозамолувам да ја сподели сомене... мпето бројче е 361х/2014

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Здраво на сите!
Јас поднесов документи во 2013 на интервју бев во 2014, на дополнителна ме вратија и однесов документи во ноември. Во новиот систем сум на дополнителна проверка во МП...
Некој ако има некоја позитивна информација гозамолувам да ја сподели сомене... мпето бројче е 361х/2014
Zdravo i jas sum na dopolnitelna dopolnitelna odnesov vo oktovri 2015 nema promeni.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
41
Поени од реакции
27
Zdravo i jas sum na dopolnitelna dopolnitelna odnesov vo oktovri 2015 nema promeni.
Epa wellcome to the club!
Слушам разни гласини дека сега нешто било забрзано, незнам веќе што да мислам...се надевам нема 18 месеци да чекаме ...

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
Здраво на сите!
jas sum so odneseni dokumenti od juli uste nema nisto...intervjuto mi bese 2014 a dopolnitelni vo juni 2015 a vo juli odnesov...

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Epa wellcome to the club!
Слушам разни гласини дека сега нешто било забрзано, незнам веќе што да мислам...се надевам нема 18 месеци да чекаме ...
18 meseci nema da cekate, ama do kaj 15 maximum ke si pocekate..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom