Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2015
Мислења
27
Поени од реакции
34
Blagodaram za odgovorot...od gore napisanoto dali znaci deka prvata rata i dokumentite treba da mu gi ispratis preku nekoj nepoznat covek, uste i pred da go zapoznaes Goshe Arsov? Se soglasuvam so Vaseto razmisluvanje sto ponatamu sleduva i zatoa sekoj sto moze neka spodeli iskustvo i sovet.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Прашање за поупатените, дали доколку еден родител веќе има пасош, а на другиот му е најверојатно изготвен само не подигнат, детето (полнолетно) може да добие, за колку време и дали може тоа да се тера преку бугарска амбасада во скопје? Фала ви

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Прашање за поупатените, дали доколку еден родител веќе има пасош, а на другиот му е најверојатно изготвен само не подигнат, детето (полнолетно) може да добие, за колку време и дали може тоа да се тера преку бугарска амбасада во скопје? Фала ви
te sledva i tebe, preku dvata roditeli no podobro odi preku toj roditel sto veke ima pasos... mozis preku ambasada

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Дали 150 евра е многу за посредник да ја брка процедурата од потпишување на указ до добивање на пасош и лична карта на рака?
ова е без вклучено 2пати одење во бг

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дали 150 евра е многу за посредник да ја брка процедурата од потпишување на указ до добивање на пасош и лична карта на рака?
Акo некoј кoј земaл пaсoш некa биде љубезен детaлнo дa јa oпише пoстaпкaтa oд пoдигнувaње нa укaз дo пaсoш.кaде се oди ,кoлку пaри кoштa кaде се уплaќa зa дa се види дaли се исплaти пoсредник или не.

A

andrea85

Гостин
Blagodaram za odgovorot...od gore napisanoto dali znaci deka prvata rata i dokumentite treba da mu gi ispratis preku nekoj nepoznat covek, uste i pred da go zapoznaes Goshe Arsov? Se soglasuvam so Vaseto razmisluvanje sto ponatamu sleduva i zatoa sekoj sto moze neka spodeli iskustvo i sovet.
Jas sakav da idam preku goshe arsov mu prativ duri i generalii megutoa koga trebase da pratam pari po nekoj si sto pominuval niz mojot grad se predomusliv. Isto mu barav na fb mobilen i nesakase da mi dade nikako demek dovolno bilo za negi fb. I taka preku prijateli koi bea dekemvri preku Sasko od kavadarci za proishod podadov i jas. Covekot mi veti za proizhod preku reb bez da cekam nekolku meseci za zakazan termin i 300 eur od koi prva rata koga ke atignes vo Sofija i ke predavas dok u Dabc a koga mu gi davas dokumentite za previd i legalizacija ne bara ni kapar. A daaa ; Goshe pobara 50eur demek za preky red vi Dabc. Taka i bese so Sasko sobravme dok toj duri otide sam do strumuca za potvrda od BKK i vo Sofija za saat vkupno zavrsivme rabota i odkoga ispadnavme od Dabc plativme 100 eur id covek.Sega cekame....

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Mene posrednikot mi bara 250€ od podiganje na ukazot do pasos vo raka vkluceno e se vo sumata ama ok e mislam ne pravam problem covekot se ubavo mi zavrsi pa vrede da go pocastam plus nekoja para hahha :) od pocetok do kraj celava procedura mi izleze 600€

Член од
27 октомври 2014
Мислења
35
Поени од реакции
11
Здраво. Дали некој земал во скоро време државјанство со српска воена книшка во која пишува дека истото лице служело бугарски војник,очајно ми треба одговор Оти веке скоро Една година сум на доп.проверка.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
Pred da ides i potrosis i vreme i pari, daj da vidime ustvari, sto dokumenti imas podneseno.

Mozebi, ako imas prv ili vtor bratuced, cicko, vujko ili tetka so bg pasos, togas ce odneses dopolnitelen dokument od tvoj rodnina. ako nemas, togas ce treba da izvadis bg deklaracija od bg klub ili zdruzenie vo MK.
Bo pravo e Walkman, ako si odnel dopolnitelen dokument za poteklo mozda nekoj drug dokument ne ti e vo red.Vidi preku ambasada ili posrednik sto ti fali i ne cekaj
имам однесено дополнителни документи пред повеке од 6 месеци , во стариот систем ми се смени на задолжителна а сега во новиов ми го пишува ова дека е нередовна, дополнителни документи однесов од 1ва братучетка мажена керка на чичко ми , копија нејзина од лична карта бугарска, извод нејзин, на чичко ми и на татко ми се тоа средено, на чичко ми и на татко ми името на нивниот татко беше со различно име една буква, но од полиција извадив документ дека станува збор за исто лице, и сето тоа преведено, на емаил не вракаат, исто има уште еден член на форумов како мене исти проблем има отидено на шалтер да праша и му немаат кажано ништо, така да голем малер сум

Член од
27 февруари 2016
Мислења
4
Поени од реакции
4
Jas sakav da idam preku goshe arsov mu prativ duri i generalii megutoa koga trebase da pratam pari po nekoj si sto pominuval niz mojot grad se predomusliv. Isto mu barav na fb mobilen i nesakase da mi dade nikako demek dovolno bilo za negi fb. I taka preku prijateli koi bea dekemvri preku Sasko od kavadarci za proishod podadov i jas. Covekot mi veti za proizhod preku reb bez da cekam nekolku meseci za zakazan termin i 300 eur od koi prva rata koga ke atignes vo Sofija i ke predavas dok u Dabc a koga mu gi davas dokumentite za previd i legalizacija ne bara ni kapar. A daaa ; Goshe pobara 50eur demek za preky red vi Dabc. Taka i bese so Sasko sobravme dok toj duri otide sam do strumuca za potvrda od BKK i vo Sofija za saat vkupno zavrsivme rabota i odkoga ispadnavme od Dabc plativme 100 eur id covek.Sega cekame....
Според ова погоре напишаново верувам дека веќе се имаш сретнато во лице со Гоше Арсов. Кажи ни нешто повеќе за човекот, дали е по возрасен, дали е културен, до сега колку пари имате дадено се на се само кај него, пред колку време ја почнавте процедурата, колку пати имате отидено до Софија за да се видите со него и слично. Дали и вас ви ја има кажано истата сума од 300 евра по човек на три рати? На крајот од денот, дали би им го препорачале на другите за посредник или не. Ако да, зашто да. Ако не зашто не.

Фала многу

Член од
11 декември 2008
Мислења
77
Поени од реакции
91
Една информација за тие што немаат закажано за поднесување за доокументи за добивање произход во ДАБЧ, ако одите на незакажано треба да напишете една молба да ги примат документите истиот ден, Во 13:00 излегува "Министерот" што стои на врата пред ДАБЧ ги чита тие што им е одобрена молбата (сите), и ги поднесуваат документите. Така да нека не ве лажат да ви земаат дополнителни средства, за "Поднесување на барање за произход преку ред"

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Една информација за тие што немаат закажано за поднесување за доокументи за добивање произход во ДАБЧ, ако одите на незакажано треба да напишете една молба да ги примат документите истиот ден, Во 13:00 излегува "Министерот" што стои на врата пред ДАБЧ ги чита тие што им е одобрена молбата (сите), и ги поднесуваат документите. Така да нека не ве лажат да ви земаат дополнителни средства, за "Поднесување на барање за произход преку ред"
Kade se pisuva taa molba? na kogo se dostavuva? malku poveke informacija imas li?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Samo sto e mnogu rano uste. Jas sum od 18 dekemvri 2015 pa uste cekam. Vo dabc mi rekoa tie sto dale dekemvri ke ima rezultat do kraj na mart. Znaci za januari 2016 bi trebalo do kraj na april
ШТО ЗБОРИШ БЕ,СЕ ЈАВИ ГИ ПРАША????КОГА???[DOUBLEPOST=1456718716][/DOUBLEPOST]
Јас сум од 12.12 добив происходот во понеделникот
јас сум 8.12 ке прашам денес!?/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom