Фан клуб: МЗТ Скопје

Aerodrom News

Магдонос
Член од
19 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
31
momci ostajte gi neka si zborat sto sakaat ,koj gi prasuva niv dali im se svigal Pece ili ne...
da si ja gledame nasata rabota i ovaa sezona ideme do kraj..... nie nemame uste titula no sepak imame nesto so go nemaat nikoj hrabrost,izdrzlivos i ljubov kon nasiot klub.....

ne mi treba mene titula---titula
za tebe verno jas da navivam---navivam
i zivot jas bi dal..
samo za tebe
i za toa sveto ime MZT..
pozz momci
:salut:

--- надополнето ---

Едит од модератор: Гледај постовите да ти бидат во согласност со темата и пишувај со нормални букви. Исто така пофалбите треба да стигаат од други, затоа како што викаш ќе си ја гледаме нашата работа.
Прв пост ти е на форум, биди малце поозбилен понатака!

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Pece kisne sekoj den na kos vo Karpos 2 zaedno so Budimir...go prasavme i rece 100% igra za mzt dokolku napravat soliden tim...nejkel da igra so decista za da ne se izblamira....ako gi zeme mzt jane,grncarov......pece e vo mzt 100%....ne znam samo sto tolku galama za pece,pece e ime sega nisto poveke,jane za nego vo momentov e koby brayant.....kaj nema sila za cel natprevar kaj se maci na kos tuka kaj nas so decurlana za da pobedi..pece za motiv,iskustvo toa DA ama da se ocekuva od nego nesto spektakularno toa vo nikoj slucaj...

.
Симиќ си отиде од Работнички, а можеше да остане да игра. Кога можеа да играат Соколов,Чековски,Мачка,Мираковски ... зашто он да не? Ама не, дечкото од што им е лојален на парите избра да игра за Вардар.
I sokolov i Cekovski i Macka i Mirakovski bea plateni ubavo....ni oni ne igraa za gabe taka da ne znam sto sakas da kazes so Simik ova ??!!...xxx covek gi dogovori niv da igraat za rabotnicki do pola sezona samo da se obezbedi opstanok vo ligata i posle da si otidat a za toa ke bidat plateni.....
Uste na pocetokot na sezonata Cekovski znaese deka na pola sezona ke ide vo stranstvo...se bese dogovoreno...vince budalata ne ti go cisti parketot vo gradski park za gabe ne pa ovie da igraat pola sezona za bez pari.....bate koga se vo prasanje pari nema ljubov...gi boli cef igracite nasi dali mzt ke se raspadne,dali cpb ili fa ke gi sakaat ili dali rabotnicki ke ide vo vtora liga.....eve i sea pece se zagrizil zosto nema mzt titula pa aj ke igral...heheheheh....hahahah....so ona lopovot gradonacalnik sto e kaj vas napravil deal i ke se blamira sea na 40 godini...smeski..

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
I sokolov i Cekovski i Macka i Mirakovski bea plateni ubavo....ni oni ne igraa za gabe taka da ne znam sto sakas da kazes so Simik ova ??!!...xxx covek gi dogovori niv da igraat za rabotnicki do pola sezona samo da se obezbedi opstanok vo ligata i posle da si otidat a za toa ke bidat plateni.....
Uste na pocetokot na sezonata Cekovski znaese deka na pola sezona ke ide vo stranstvo...se bese dogovoreno...
Препрочитај пак. Реков дека Пеце им бил лојален на ЦПБ исто како што Симиќ им беше ... а знам јас дека тие четворица што ги наброја плус Хаџибулиќ беа платени убаво и имаа една цел. Поентата ми е дека ако Симиќ бил лојален на ЦПБ ќе останел да игра за Работнички, а не за 500 евра појше да игра за Вардар. Дискусијата ја понесе прашањето како ние ќе го прифатиме Пеце кога знаеме дека он играл за Работнички на времето ...
Нормално дека секој си гледа појше да заработи, го знам ја тоа;)

Член од
2 февруари 2010
Мислења
111
Поени од реакции
10
Наумоски името го направи играјќи за Југопластика, во Работнички има изиграно само една сезона...
Во врска со неговата поврзаност со ЦПБ можеме да речеме дека е истата која ја имаше Тони Симиќ со нив. Чим виде дека нема пари, он одма си отиде ...
Симиќ си отиде од Работнички, а можеше да остане да игра.
Врбица исто премина за појше пари во Работнички.
Јане Петровски си отиде затоа што имаше понуда од странство.

Cekaj sea drugar, malku si mi nejasen. Pa ti sam kazuvas deka Pece igral samo edna godina vo Rabotnicki, a mislam deka Simic povekje od 10 godini vo Rabotnicki so koj osvoil dosta tituli so koi najverojatno im se oddolzil na City Park Boys. Mislam deka sporeduvas dva dijametralno razlicni primeri. I kaj vas ima dosta takvi primeri. A kazi mi zosto Toni Grncarov, prvo igrase vo Strumica, pa Vardar, a potoa vo Rabotnicki? Zosto toj ne dojde kaj vas koga vi bese najtesko, za da ja pokaze lojalnosta kon MZT. Tuku dobri mu bea parite od Strumica, Vardar i Rabotnicki. I tek sega kje doagjal kaj vas koga vo Makedonija eden po eden zgasnuvaat klubovite, se namaluvaat budzetite, pa sega ni Vardar ne e vo sostojba da go zadrzi. A vprocem nieden drug klub ne go ni bara. Istoto vazi za Jane Petrovski koj dobro se cuvstvuvase vo Bugarija i izgleda ne mu bese mnogu gajle vo kakva sostojba e MZT. Tuka spagjaat i Karadzovski, Avramovski, legendarniot Mujo Taci pa duri i onie srpskine igraci sto lani igraa kaj vas, a zavrsija mislam vo Torus. Da ne ispadne muabetov deka od site drugi klubovi koga igracite si odat e nelojalen cin i za pari, samo od MZT koga ke si odat togas e vo red.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Cekaj sea drugar, malku si mi nejasen. Pa ti sam kazuvas deka Pece igral samo edna godina vo Rabotnicki, a mislam deka Simic povekje od 10 godini vo Rabotnicki so koj osvoil dosta tituli so koi najverojatno im se oddolzil na City Park Boys. Mislam deka sporeduvas dva dijametralno razlicni primeri. I kaj vas ima dosta takvi primeri. A kazi mi zosto Toni Grncarov, prvo igrase vo Strumica, pa Vardar, a potoa vo Rabotnicki? Zosto toj ne dojde kaj vas koga vi bese najtesko, za da ja pokaze lojalnosta kon MZT. Tuku dobri mu bea parite od Strumica, Vardar i Rabotnicki. I tek sega kje doagjal kaj vas koga vo Makedonija eden po eden zgasnuvaat klubovite, se namaluvaat budzetite, pa sega ni Vardar ne e vo sostojba da go zadrzi. A vprocem nieden drug klub ne go ni bara. Istoto vazi za Jane Petrovski koj dobro se cuvstvuvase vo Bugarija i izgleda ne mu bese mnogu gajle vo kakva sostojba e MZT. Tuka spagjaat i Karadzovski, Avramovski, legendarniot Mujo Taci pa duri i onie srpskine igraci sto lani igraa kaj vas, a zavrsija mislam vo Torus. Da ne ispadne muabetov deka od site drugi klubovi koga igracite si odat e nelojalen cin i za pari, samo od MZT koga ke si odat togas e vo red.
Пак не читате. Симиќ пари ќе добиеше и да играше за Работнички. Он затоа што сакаше малку повеќе пари не остана таму туку отиде во Вардар Осигурување.
Јане Петровски во МЗТ требаше да игра бесплатно,да волонтира практично. Грне исто така. Грне кога виде дека состојбата во МЗТ е малку подобра т.е. каква што треба да биде он дојде, ете го сеа тренира и најверојатно ќе потпише за оваа сезона.

Го разбирам ја професионализмот многу добро и се согласувам играчите да играат за поголемо обештетување. Пробај разбери и ти дека има играчи кои се имаат откажувано од поголеми пари само за да играат во својот клуб и пред своите навивачи. Тони Симиќ не е еден од тие, тоа јас го зборам. Дискусијата беше за него, не знам зашто сега ми давате примери со играчи кои играле во МЗТ Скопје. Знам ја добро кој бил лојален, а кој гледал да ќари што појше пари и во прва прилика да збрише.

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Единствен кој треба да има респект од овие кошаркари во МЗТ моментално е Јане Петровски само затоа што нема играно за ниту еден друг македонски клуб, а имал шанси да игра за дупло поголеми пари...Фени и Работнички...и би предложил тука да застане дискусијата за ова прашање затоа што не очекува после повеќе години интересна сезона на играчки план...за навивачки план не сакам ни да зборувам...ме фаќа страв од тоа што ќе се случува оваа година...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Мило ми е што гледам дека во МЗТ се случува нешто :)
Пеце сигурно ќе игра или уште се шпекулации??? Ако се врати Аврамовски на центарската позиција, Јане за плеј и Грначеров, многу веројатно дека МЗТ конечно после многу години ќе има шанса да стигне до финалето. Мислам дека Фени ќе нема конкуренција за трофејот, но МЗТ би водел битка со Торус околу второто место во финалето.

Член од
3 август 2008
Мислења
54
Поени од реакции
3
ne mi e jasno zosto im se objasnuvate na ovie ,,neutralni`` nikcinja koi ,,NE`` se za rabotnicki..........

Член од
20 август 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
cekamo ve u kumanovo da gi rascistimo stari racuni!!!!!!!i golem pozdrav do onaj vas golem vogja s's golemu tintaru.......njega najvise ga sakamo............

Член од
16 декември 2009
Мислења
42
Поени од реакции
6
Прашајте си ги постарите членови во таа далечна `91 година. Изгледа ноќен кошмар ви станал цели 19 години. А имавте можност да вратите и пред 4-5 години кога се играше полуфиналето од плеј-офот со Вардар. Ќе умрете од комплекси !!!

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
Грначаров се враќа во "Јане Сандански"

*Пред вратите на клубот повторно се најде миленикот на Аеродром. Според неофицијални извори, доколку Јане Петровски, кој во моментов тренира со "сино-белите", не најде клупски ангажман надвор од земјава, сигурно ќе потпише за МЗТ Скопје.

МЗТ Скопје дефинитивно оваа сезона ќе влезе со доста звучни имиња.

Се чини лошиот период кој го зафати тимот од "Јане Сандански" сите брзо ќе го заборават.

По една тешка година, новата структура заедно со сите обожаватели и помагачи на клубот успеаја да го остварат најавеното. Целосен кам-бек на терените, со далеку поконкурентен тим и секако можност за освојување на шампионската титула.

И официјално во "Јане Сандански" по подолго време се враќа Тони Грнчаров, кој минатата година беше дел од тимот на Вардар Осигурување. Искусниот бек имаше просек од 8.7 поени, 4.3 скока и 2.9 асистенции.

Пред Грнчаров челниците на МЗТ Скопје ја решија и центарската линија, потпишаа уште едно име кое веќе го има носено сино-белиот дрес. Се работи за Синиша Аврамовски.

Пред вратите на клубот повторно се најде миленикот на Аеродром. Според неофицијални извори, доколку Јане Петровски, кој во моментов тренира со "сино-белите", не најде клупски ангажман надвор од земјава, сигурно ќе потпише за МЗТ Скопје.

Составот на тимот го освежија уште двајаца играчи. Игор Пенов и Ѓорѓи Кочов, исто така ќе ги бранат боите на тимот од Аеродром.

Желба на челниците на клубот е отворените и проблематични позиции да се решат со домашни играчи. Доколку македонскиот пазар не ги задоволи потребите, во тој случај во игра се неколку странски имиња.

Инаку, што се однесува до старата гарда која минатата година херојски се бореше, останаа речиси сите кошаркарки.

Кој ќе биде конечниот состав, ќе биде познато наредната недела за кога е најавена прес-конференција, односно официјално презентирање на тимот.

Се очекува да го повтори одличното издание во сино-белиот дрес - Тони Грнчаров

И Наумоски со "сино-белите"

Овие денови со името на МЗТ Скопје се поврзува веднаш легендата на македонската кошарка.

Во салата "Јане Сандански" покрај официјализираните кошаркари, може да се види и Петар Наумоски. Иако засега нема официјален став за неговото присуство на тренинзите, сепак едно е сигурно, Петар Наумоски во МЗТ Скопје би бил вистински бум во мак-баскетот.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Секоја чест момци!Изгледа неможевте да трпите што денес имаше дечки од ФА на трибина па пред полувреме 2 ваши членови влагаат на трибина сакаат да ги влечат надвор членовите на ФА па и почнаа да се тепаат по што настана инцидент го јадеа па после со полицијата се продолжи...Алал да ви е!

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Секоја чест момци!Изгледа неможевте да трпите што денес имаше дечки од ФА на трибина па пред полувреме 2 ваши членови влагаат на трибина сакаат да ги влечат надвор членовите на ФА па и почнаа да се тепаат по што настана инцидент го јадеа па после со полицијата се продолжи...Алал да ви е!
незнам кога се десило вакво нешто, ама ако се десило тоа глупо од страна на ФА, ако им смета они можат да ги исклучат од својата група, а не да им кажуваат кај да идат и за кого да навиваат, ФА?

Kajgana Shop

На врв Bottom