Рамна Земја?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Значи нема логика тоа да го тврдиш кога земјата има отворен простор изнад глава на секој човек. Значи не се движиш со 5 на саат, туку со 1600 км на саат. па не е тоа шала. Никој ништо не осеќа. Нема логика на отворено небо ништо да не чуствуваш.
абе човек, не се движиме ние по земјата со 1600км на час. земјата заедно со се на неа, вклучувајќи ја и атмосферата се движи, ротира.

значи ветер нема затоа што и воздухот ротира заедно со земјата. сфати ја земјата комплет со се атмосфера се до последниот слој горе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Но земјата нема покрив како што има возот, таму се возиш во затворен простор, ове се возиш во кабриолет. Како ? Значи нема логика, нема разум дека ова теорија е вистинита.
хаха демек ко ќе ротира земјата треба силен ветер бујни коси да ни мрси хахха
душичка малечка, ме изнасмеа[DOUBLEPOST=1456590925][/DOUBLEPOST]
Ако сметаш дека се‘ е релативно, од кај си сигурен дека Земјава е топка? Е топка или е релативна топка? Е плоча или е релативна плоча? Или, Земјава е плоча т.е. топка релативно, зависно од позицијата од која ја гледаш Земјава?...
јас сум сигурен дека твојата женска има пичка иако ја немам видено
сега шопрајме

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
marambo,

откако славниот Алберт ги смисли општата и специјалната теорија на релативитетот, поимот „релативно„ стана ептен експлоатиран поим, кој се користи за све и свашта, со цел да се „релативизираат„ нештата и вистините.

Ако сметаш дека се‘ е релативно, од кај си сигурен дека Земјава е топка? Е топка или е релативна топка? Е плоча или е релативна плоча? Или, Земјава е плоча т.е. топка релативно, зависно од позицијата од која ја гледаш Земјава?...

Јас ја гледам Земјава од нејзината површина и мене, Земјава уопште не ми личи на „топка„, а веројатно Земјава е доволно голема, за да не можам да ја видам како „плоча„.
Ова ти е кога некое попче набрзина уз две реченици ќе прејде од физика на филозофија.. :pos:
што очекуваш бе ти, ветер во косата? се возиш во кабриолет па треба ветер да те дува? нема воздух во вселената, семјата со се атмосфера се движи, од каде ветер.
незнам зошто така безврска расмислуваш, што очекуваш.
Гледам дека не ви е јасно што го буни Зоте.
Имено, он не сфаќа дека атмосферата се движи заедно со Земјата и дека има разлика помеѓу движењето кое што се случува на земјината површина и во рамки на нејзината атмосфера и движењето во простор на приближен вакуум каков што постои во меѓувселенскиот простор. Имено Зоте очекува дека при движењето на Земјата макар заедно со атмосферата врз неа ќе дејствува притисок исто како што дејствува врз куршумот којшто се движи во земјината атмосфера.

Зоте не ги разбира добро карактеристиките на силите кои дејствуваат во различни делови на Универзумот.
99.99% од луѓето исто не ги знаат деталите, но Зоте има желба да ги дознае одговорите на сите прашања.
За таа цел Зоте треба да чита научни и стручни текстови и да се обиде да ги разбере.
На Зоте тоа очигледно му оди тешко.
Зоте претпочита поедноставни "модели" за објаснување на непознатото каде што дискусијата на крајот се сведува на тоа дека "и науката не знае се".

Т

Триптико

Гостин
Овој мики по муабетиве ми е тврдокорен поп и веројатно нема видено повеќе од една пичка со голо око во живото и може да тврди дека на светот постои само една (неговата) жена, а се друго е мажи. Е бреее педеришта! :D

Глупа логика јбг, сеа станав од спиење.
Напиј се кафе, не галами од кревет :D

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Зоте не ги разбира добро карактеристиките на силите кои дејствуваат во различни делови на Универзумот.
99.99% од луѓето исто не ги знаат деталите, но Зоте има желба да ги дознае одговорите на сите прашања.
За таа цел Зоте треба да чита научни и стручни текстови и да се обиде да ги разбере.
На Зоте тоа очигледно му оди тешко.
Зоте претпочита поедноставни "модели" за објаснување на непознатото каде што дискусијата на крајот се сведува на тоа дека "и науката не знае се".
Што да чита, лаги и измами? Си има зоте само една книга со сите вистини и само неа си ја чита. Си пишува убаво во неа за се што е и како е. Не му треба него да чита масонски лаги. :)

сега шопрајме
Како можеш да тврдиш, а не си видел?
па ни MIKI1 не ја видел, ама знае дека е таму и се надева дека еден ден ќе ја види

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како можеш да тврдиш, а не си видел?
постојат работи кои се подразбираат пошо така госпот ги направил, пример
земјата е топчеста планета
жени имаат пички
нема бог
итн....

Т

Триптико

Гостин
земјата е топчеста планета
жени имаат пички
нема бог
итн....
Те лажат! Прашај го Зоте. Па и Мики истото ќе ти го каже :D

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
сега шопрајме
„Сега„ излегуваш од темава, немаш одговор на поставените прашања (!), но ништо не те спречува да си отвораш нови теми за своите контемплации и монолози...[DOUBLEPOST=1456593868][/DOUBLEPOST]

нема бог
итн....
Логика...:icon_lol:

И така натаму.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Значи нема логика тоа да го тврдиш кога земјата има отворен простор изнад глава на секој човек. Значи не се движиш со 5 на саат, туку со 1600 км на саат. па не е тоа шала. Никој ништо не осеќа. Нема логика на отворено небо ништо да не чуствуваш.
Ја изнад 1500 км на саат осеќам струјање[DOUBLEPOST=1456594029][/DOUBLEPOST]
„Сега„ излегуваш од темава, немаш одговор на поставените прашања (!), но ништо не те спречува да си отвораш нови теми за своите контемплации и монолози...[DOUBLEPOST=1456593868][/DOUBLEPOST]

Логика...:icon_lol:

И така натаму.
Тачно! Пички, блуд и такви ствари не се тема овде. Инаку ти би растурил

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сите кои се докажуваат со ЗОТЕ дека земјата е/не е рамна треба да добијат нобелова награда за издржливост. Озбилно. Да се докажуваш со лик кој тврди дека облаците се позади сонцето и месечината.
Абе ЗОТЕ дали ти си патувал со авион?? Еве јас сум патувал неколку пати и никогаш не сум го видел сонцето пред да ги поминиме облаците. Дали си ти нормален бе???
Уште поинтересно дали се нормални овие што се докажуваат со тебе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
тоа се случува кога земјата(површината) ќе се ПРИДВИЖИ. од состојба на мирување ќе почне да се движи во одредена насока.

земјата како планета веќе се движи, милиони години, нема трзање затоа што не застанува па пак да тргнува.

физика сте учеле вие?

во кола кога возиш ептен брзо има тоа некој штетен ефект врз тебе? не, но кога нагло ќе тргниш, ќе завртиш или ќе закочиш само тогаш ќе осетиш како делува сила врз тебе.
Значи доказите не се ваша страна. Вие само слепо го браните учењето кои ни е наметнато а без логика и здрав разум. @gurman2

Kajgana Shop

На врв Bottom