Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Само да не го отпуштат после 4 пораза. Зашто и Јуве беа хаварија сезонава у првите 2 месеца ама кога го уиграа Дибала и успешно ги санираа дупките од Пирло и Видал пак се на врвот.
Да не си нешто грешка... Конте - Алегри.

Искрено не пратам многу натпревари од Серија А. Европски Јувентус со Конте не беше ништо посебно, ама пак Јуве во тој период се градеше како екипа и приоритет му беше успех на домашна сцена. Лани беше главниот плод во Европа од таа генерација.
За мене голема работа заврши Конте со Јуве... успеа без многу вложувања да го стабилизира и да го однесе на врвот на Серија А. Имаше доста паметни трансфери кои му завршија работа како да се платени 70 мил.
Поента ми е дека знае точно кој профил на играч му треба и нема да оди со непромислени и скапи трансфери. Сепак Погба и Пирло да ги земеш како фри агенти а да ти бидат кључни играчи не е мала работа.

Моментално сум за да остане Хидинг ако покаже добри резултати во Европа... од менаџер шпекулации највеќе сум за овој или Симеоне.
Подобро некој од овие двајца од што Пелегрини или некои рандум ликови.

Анализата е одлична навистина.
Немав многу инфо за Конте како менаџер, не сум знаел дека пред 3-5-2 формацијата во Јувентус пробувал со неколку други.
За 3-5-2, Челзи нема играчи, а и не верувам дека и самиот Конте би ја форсирал во Англија. Од тоа што го читав, една од неговите омилени формации и тактики била така поофанзивна варијанта на 4-4-2, т.е 4-2-4 со доста офанзивни крила. Челзи има играчи за ваква тактика и секако дека има простор за закрпување.

Искрено не пратам многу натпревари од Серија А. Европски Јувентус со Конте не беше ништо посебно, ама пак Јуве во тој период се градеше како екипа и приоритет му беше успех на домашна сцена. Лани беше главниот плод во Европа од таа генерација.
За мене голема работа заврши Конте со Јуве... успеа без многу вложувања да го стабилизира и да го однесе на врвот на Серија А. Имаше доста паметни трансфери кои му завршија работа како да се платени 70 мил.
Поента ми е дека знае точно кој профил на играч му треба и нема да оди со непромислени и скапи трансфери. Сепак Погба и Пирло да ги земеш како фри агенти а да ти бидат кључни играчи не е мала работа.

Моментално сум за да остане Хидинг ако покаже добри резултати во Европа... од менаџер шпекулации највеќе сум за овој или Симеоне.
Не сум грешка зашто поентата ми е да му дадат време на Конте да направи екипа и да има слобода како у Јуве. Да не биде под притисок и да почне проект и на пола да го отпуштат.

:love:

CONTE-BALD_3582474b.jpg

Во Италија тренерите немаат некоја посебна привилегија во носењето на играчите, скоро сите играчи се донесени од спортските директори, нормално со консултација на тренерот, но последниот збор го имаат СД. Интересно е да се види како ќе се снајде Конте како менаџер, една од причините поради кои си замина од Јуве е и тоа што не му даваја поголема слобода при целокупно менаџирање на клубот.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Во Италија тренерите немаат некоја посебна привилегија во носењето на играчите, скоро сите играчи се донесени од спортските директори, нормално со консултација на тренерот, но последниот збор го имаат СД. Интересно е да се види како ќе се снајде Конте како менаџер, една од причините поради кои си замина од Јуве е и тоа што не му даваја поголема слобода при целокупно менаџирање на клубот.

тука ако бара поголема слобода, ќе му опадне одново косата

Имам впечаток дека и Челзи функционира на тој начин. Голем дел од играчи (пред вториот мандат на Мурињо) се донесени по желба на директори.

@Ska Maniac Дека го спомна Дибала и смена на ова генерација без Прило, Видал, Тевез...
ок може не сум те сфатил моја грешка.

Сонував дека Педро изиграл многу добро во меч во кој што Челзи дале 4+ гола...не знам кој меч сум го сонувал али се надевам е мечот со ПСЖ а не овој денеска :D

Сонував дека Педро изиграл многу добро во меч во кој што Челзи дале 4+ гола...не знам кој меч сум го сонувал али се надевам е мечот со ПСЖ а не овој денеска :D
Да се надеваме дека нема поќе да сонваш играчи од Челзи, ојде Педро по пајките

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom