Рамна Земја?

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
И јас те прашав и ти не ми одговори.

So who stored all this data of this comet? I mean, I thought Halley was the one who discovered it, so what were the others doing? Were they just shouting, "wow look, there's a moving light in the sky somewhere, let's somehow plot it's co-ordinates and map it out explaining what we saw."
The next 76 years someone says, " oh wow, look at that moving light, let's map it out and store it so people can see where it was and what trajectory it's on....wooooo, wait a minute, look at this, I found another map 76 years earlier by someone who's co-ordinates are identical, maybe it's the same thing.....nahhhh, maybe not."

Along comes Halley who says, " wow, look at that light in the sky, I'll map this out and I'll sort it so people can see what it's all about....oh hang on a mo...I've found a few maps here 76 years ago and 76 years before that with the same charts, wow, this is the same light, it obviously comes around every 76 years or so."
Јас прва прашав.
Чекам одговор...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И јас те прашав и ти не ми одговори.

So who stored all this data of this comet? I mean, I thought Halley was the one who discovered it, so what were the others doing? Were they just shouting, "wow look, there's a moving light in the sky somewhere, let's somehow plot it's co-ordinates and map it out explaining what we saw."
The next 76 years someone says, " oh wow, look at that moving light, let's map it out and store it so people can see where it was and what trajectory it's on....wooooo, wait a minute, look at this, I found another map 76 years earlier by someone who's co-ordinates are identical, maybe it's the same thing.....nahhhh, maybe not."

Along comes Halley who says, " wow, look at that light in the sky, I'll map this out and I'll sort it so people can see what it's all about....oh hang on a mo...I've found a few maps here 76 years ago and 76 years before that with the same charts, wow, this is the same light, it obviously comes around every 76 years or so."
Халијевата комета е у ствари она звезда која трите мудреци ја пратеа за да дојдат до Исус и да му дадат злато и пари ко се роди, и секои 76 години се раѓа нов Исус али веќе народо нема верба и никој не ја следи таја звезда и госпот е се појќе разочаран од чоештвото и на крај ќе крени раце од нас и ќе не остаи сами да се снаоѓаме без негова помош а тој ќе замини негде да напраи нова плоча со нови луѓе испод нова сфера кои ќе покажат појќе респект за него од колку ние

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики ти си среќан чоек,
Хвала, хвала...[DOUBLEPOST=1456487050][/DOUBLEPOST]
Замисли да беше некој паган од филипински острва
Не: то ти ќе замислуеш, оти ја неам намера да ја мењам реалноста со отфатазирана могуќност, у стило „Шо би било кога би било„.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јас прва прашав.
Чекам одговор...
еве ти го одговорот

Please show me your formulae. As Kepler's laws fall over after 3 bodies, this will be interesting.

The OP demanded prediction mathematics for FET, for a problem he though RET had solved. However RET isn't even close. FET has no charge to answer. The movement of the heavens is too complex for anyone to predict mathematically. Everyone REr or FEr uses tables.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
еве ти го одговорот

Please show me your formulae. As Kepler's laws fall over after 3 bodies, this will be interesting.

The OP demanded prediction mathematics for FET, for a problem he though RET had solved. However RET isn't even close. FET has no charge to answer. The movement of the heavens is too complex for anyone to predict mathematically. Everyone REr or FEr uses tables.
Не сме се разбрале убаво...
Значи јас барав одговор од тебе лично, напишан со твоите раце врз твојата тастатура.
Ако нешто не можеш лично да го објасниш и да го докажеш, како очекуваш другите да ти поверуваат?
Разбираш ли сега зошто велам дека постови, слики, објаснувања што ги напишале и направиле други не се релевантни?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@ZOTE зa мнoгу крaткo време успеa дa oсoзнaеш зa рaмнa земјa и електрицитетoт кaкo Бoг.

Дaли и вo други oблaсти oд живoтoт, истo вaкa брзo oсoзнaвaш и примaш нoвитети?

Акo е тaкa, дa се дoгoвoриме зa некoј бизнис. Бивa?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не: то ти ќе замислуеш, оти ја неам намера да ја мењам реалноста со отфатазирана могуќност, у стило „Шо би било кога би било„.
oти бе мики, сега сигурно некој исламски Мики у Пакистан се буди целио испотен од кошмарен сон кај шо е роден негде у Македонија и станал православен рисјанин, и така нерасонет се фрла на колења и уз Аллаху Уекбер упатува благодарност до бога шо тоа не е вистина

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не сме се разбрале убаво...
Значи јас барав одговор од тебе лично, напишан со твоите раце врз твојата тастатура.
Ако нешто не можеш лично да го објасниш и да го докажеш, како очекуваш другите да ти поверуваат?
Разбираш ли сега зошто велам дека постови, слики, објаснувања што ги напишале и направиле други не се релевантни?
Сега да не губам време во преведување. Истото и јас го мислам и прашувам. Како ќе ти одговорам кога ти немаш одговор?

So how does a calculation for two bodies explain a comet going around the sun as it passes by earth? We are already up to 3 bodies again.

Значи нема логика ти да поставиш прашање а да немаш одговор за ова? Значи чорба.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.496
Поени од реакции
9.179
Сега да не губам време во преведување. Истото и јас го мислам и прашувам. Како ќе ти одговорам кога ти немаш одговор?

So how does a calculation for two bodies explain a comet going around the sun as it passes by earth? We are already up to 3 bodies again.

Значи нема логика ти да поставиш прашање а да немаш одговор за ова? Значи чорба.
A ти на моите прашања ќе одговориш на куково лето?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

не знам дали си читал научниот доказ на таа тема, додуше напишана е на стар дијалект на хетитите па се надевам дека ќе разбереш

ytu duu gregg joiut lkole kioki dluhlo ekejr netropo oar trot xotr ipop zote gej ureser tunta badel okahej te stunga bubu kur buburese anal ud hurudu enetu budala koklut redure hut hut okolp zote kaka ohoho cuporetu hundu kika koleah!
Така да сосема јасно е дека е можно такво поминување на кометата

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
не знам дали си читал научниот доказ на таа тема, додуше напишана е на стар дијалект на хетитите па се надевам дека ќе разбереш

ytu duu gregg joiut lkole kioki dluhlo ekejr netropo oar trot xotr ipop zote gej ureser tunta badel okahej te stunga bubu kur buburese anal ud hurudu enetu budala koklut redure hut hut okolp zote kaka ohoho cuporetu hundu kika koleah!
Така да сосема јасно е дека е можно такво поминување на кометата
Ве молам, дајте ми формула на небеските движења.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43

Ама како да ти одговорам на нешто што нема ниту смисла ниту логика?

Те прашувам просто прашање и сакам да ми одговориш на прост македонски јазик.
Каде е Халеевата комета ако се е внатре во фирмаментот вклучувајќи ги сонцето, месечината и сите звезди?
Еве ти слика, нацртај ми на оваа слика точната позиција на Халеевата комета.
Не може тукутака да ја снема, некаде мора да се гледа, еве прашав неколку постари колеги, сите ми потврдија дека со свои очи ја виделе во 1986 година.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.496
Поени од реакции
9.179
Ве молам, дајте ми формула на небеските движења.
Tи не знаеш одговор на најелементарни прашања од општа култура, па ако ти ја дадам формулата ќе ти испари и тој ум што го имаш во трагови.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ама како да ти одговорам на нешто што нема ниту смисла ниту логика?

Те прашувам просто прашање и сакам да ми одговориш на прост македонски јазик.
Каде е Халеевата комета ако се е внатре во фирмаментот вклучувајќи ги сонцето, месечината и сите звезди?
Еве ти слика, нацртај ми на оваа слика точната позиција на Халеевата комета.
Не може тукутака да ја снема, некаде мора да се гледа, еве прашав неколку постари колеги, сите ми потврдија дека со свои очи ја виделе во 1986 година.

Дали знаеш дека нема докази дека не удрил метеор? Имаше 1908 Тунгуска али сеуште не можат да најдат доказ дека тоа го направил метеор. ЗНачи ова не можат да го докажат а ми кажуваат за нешто во вселената.

We get told time and time again about huge asteroid and what not, heading for Earth and some missing it by so many hundreds of thousands of miles, which we are told is extremely close.

No satellites get hit. the spacestation never gets hit, the Hubble never gets hit. None of the Apollo missions were hit, eitehr to the moon or on it, despite the moon supposedly being peppered to hell.

The missions to mars go without a hitch.

The probes sent billions of miles into space never encounter any hits.

So what's it to be? Is space not full of all this rock and tiny whizzing particles or are these man made craft built with space stone detection systems that take evasive action?

Is it possible that it's none of the above and meteors and comets are not what we are told and do not come from where we are told?
People wonder why this stuff is questioned. I say, it deserves questioning.

Kajgana Shop

На врв Bottom