Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не ми постирај видеа од фејсбук, сакам ти да ми објасниш.
Исто така ме интересира каде се наоѓа сега Халеевата комета:

Нели е се внатре во фирмаментот?
Ако моментално не се гледа кај нас, некаде на другиот дел од светот сигурно треба да се гледа.
Дали можеш да обезбедиш докази који ги потврдуваат вашите тврдења?

Можам да ти тврдам дека милион луѓе се убиени измеѓу 1390-1405. Ја кажувам вистината или не? Како можеш да знаеш?

Кога Едмунд Халеј ја забележал кометата, како дознал дека ќе се врати на секои 70 години?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кога Едмунд Халеј ја забележал кометата, како дознал дека ќе се врати на секои 70 години?
Не е таа истата комета, секогаш е различна и не се враќа на секои 70 години, со годините манипулира светската временска агенција која кажува и која дата е и колку е сатот и која година е, од комета до комета и да помине 43 години тие ќе речат дека се 70, а нема никој начин да провери како времето тече и пошо тие единствени имаат лиценца да кажват кој сат кога се враќа или оди напред и ги синхронизираат сите часовници и календари во свет и имаат мнозински удели во Дарвил, Ролекс, Тајмекс и сите поголеми компании за производство на часовници.
А кој е на челото на светската временска агенција? Исак Лабудович евреин со руско потекло
А каде се наоѓа светската временска агенција? Во Швајцарија и тоа само 2 згради подолу од седиштето на големата масонска Алпина ложа и во која се наоѓа и дирекцијата на фирмата Лајка која прави технички уреди за “прецизни“ мерења а кои се користат и за тајно имплементирање на чипови кај луѓето, тајно вакцинирање на деца и лажирање на избори
А каде се наоѓа сметката и на лајка и на светската временска агенција? Во банката на Ватикан!!
се е јасно светот, времето, кометите, сонцето... се е под контрола на комунистички католички анархо масони!

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не е таа истата комета, секогаш е различна и не се враќа на секои 70 години, со годините манипулира светската временска агенција која кажува и која дата е и колку е сатот и која година е, од комета до комета и да помине 43 години тие ќе речат дека се 70, а нема никој начин да провери како времето тече и пошо тие единствени имаат лиценца да кажват кој сат кога се враќа или оди напред и ги синхронизираат сите часовници и календари во свет и имаат мнозински удели во Дарвил, Ролекс, Тајмекс и сите поголеми компании за производство на часовници.
А кој е на челото на светската временска агенција? Исак Лабудович евреин со руско потекло
А каде се наоѓа светската временска агенција? Во Швајцарија и тоа само 2 згради подолу од седиштето на големата масонска Алпина ложа и во која се наоѓа и дирекцијата на фирмата Лајка која прави технички уреди за “прецизни“ мерења а кои се користат и за тајно имплементирање на чипови кај луѓето, тајно вакцинирање на деца и лажирање на избори
А каде се наоѓа сметската и на лајка и на светската временска агенција? Во банката на Ватикан!!
се е јасно светот, времето, кометите, сонцето... се е под контрола на комунистички католички анархо масони!
Вие подржувачи на округла земја немате поима. Ако заговорниците на теоријата на округла земја тврдат дека има повеќе од два објекта во интеракција во соларниот систем, тие не знаат тоа да го објаснат, ги подигат рамениците и викаат извинете. Сонцето, Месечината и земјата се веќе 3 тела, а теоритичарите на округла земја веќе се откажале. Додај на ова повеќе планети, комети, итн. и нема надеж за теорјата на округла земја. Повеќе од 2 тела, вашиот модел е недокажлив, а камоли употреблив.

The most fascinating phenomena of celestial mechanics are revealed in the motions of three or more bodies attracted to one another by gravitational forces. If a third body is added to a system of two interacting bodies, the three-body problem generally becomes analytically unsolvable, that is, there exist no general formulas that describe the motion and permit the calculation of positions and velocities of the bodies from arbitrary initial conditions. The lack of analytic solutions is related to the extraordinary complexity of possible motions.

http://butikov.faculty.ifmo.ru/Projects/Collection.html

Значи факт е дека округлата земја теорија не може да ги предвиди движењата на небото!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Вие подржувачи на округла земја немате поима. Ако заговорниците на теоријата на округла земја тврдат дека има повеќе од два објекта во интеракција во соларниот систем, тие не знаат тоа да го објаснат, ги подигат рамениците и викаат извинете. Сонцето, Месечината и земјата се веќе 3 тела, а теоритичарите на округла земја веќе се откажале. Додај на ова повеќе планети, комети, итн. и нема надеж за теорјата на округла земја. Повеќе од 2 тела, вашиот модел е недокажлив, а камоли употреблив.
И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара, и кој допуштил и не знаел да негов најблизок ангел пати од шизофренија и кој од време на време паѓа во депресии или во еуфории и љубомори и се љути и се радува.... може да креира таков комплексен систем на галаксии со милијарди планети меѓусобно поврзани со комплицирани системи на физички законитости.
Овој госпот на кој му требаше 40 години да помини тајфа евреи низ 400 километри пустина најнајнајмногу за шо беше способен е да создаде една пљосната земја со едно мало сонценце и маламала месечинка и неколку сијалици како звезди.
За вселена за која не учат научниците е потребно мноооогу поголема моќ, воља знаење и труд од колку шо има тој госпот, то е преголем залак за него

Последно уредено:

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Си помислив дека си атеист или агностик, но ти веднаш ме демантираше сo учењето на религиозниот култ познат како корешанство на Cyrus Teed
Од каде ти идеја дека сум атеист или агностик, кога во еден мој пост напишав дека верувам во постоење на Креатор? Едноставно ги зeмам со голема резерва сите "придружни упатства" што произлегуваат од сите религиозни правци и култови. Значи клучен збор е резерва, а не скепса.
Teed има книга која дава насоки на размислување, http://wildheretic.com/cellular cosmogony.pdf

Запомни, потребен е отворен ум за сите можности, или како би рекол популарниот детектив:

"How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?"

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара, и кој допуштил и не знаел да негов најблизок ангел пати од шизофренија и кој од време на време паѓа во депресии или во еуфории и љубомори и се љути и се радува.... може да креира таков комплексен систем на галаксии со милијарди планети меѓусобно поврзани со комплицирани системи на физички законитости.
Овој госпот на кој му требаше 40 години да помини тајфа евреи низ 400 километри пустина најнајнајмногу за шо беше способен е да создаде една пљосната земја со едно мало сонценце и маламала месечинка и неколку сијалици како звезди.
За вселена за која не учат научниците е потребно мноооогу поголема моќ, воља знаење и труд од колку шо има тој госпот, то е преголем залак за него
Gresavas! Ja zaboravas staklenata kupola. Mislis lesno e toa da se naprai?

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Gresavas! Ja zaboravas staklenata kupola. Mislis lesno e toa da se naprai?

нишо посебно обично стакло, да беше толку јак ќе напраеше 3 слојно стакло со К емисија и ПВЦ дограма 9 слојна

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Zote, da ne bese ti, ovde ke bese dosadno. Ja, da sum vlast, bi te stail moderator za temi sto ti lezat

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И мене ми беше секогаш сумњиво да госпот кој 6 дена работи и еден ден одмара,
Хмммм, седејќи дома и дубоко контемплирајќи на теми кои не ги познааш, можи да ти текни уште нешто, на кое никој и никад не би се сетил...

„Се сетив на онаа вистинската„-би рекој Хогар Страшниот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Хмммм, седејќи дома и дубоко контемплирајќи на теми кои не ги познааш, можи да ти текни уште нешто, на кое никој и никад не би се сетил...

„Се сетив на онаа вистинската„-би рекој Хогар Страшниот.
ти да не лебдееш па поинаку ги гледаш работоте?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ти да не лебдееш па поинаку ги гледаш работоте?
Ц: само читам Светоотечки толкувања, за да не ми „текне„ некое „точно„ толкување...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ц: само читам Светоотечки толкувања, за да не ми „текне„ некое „точно„ толкување...
Мики ти си среќан чоек, да се родиш баш овде кај е најтачната и најсвета црква
Замисли да беше некој паган од филипински острва ил да се родеше како правоверен муслиман у Саудиска Арабија ил као убеден протестант у немачка ил како побожен католик у Шпанија ил као филозофски настроен будист у Јапан ил пак еден од припадници на некоја индијска каста, па цел живот да го поминиш тажен и несреќен уз некоја погрешна религија.

Член од
2 мај 2014
Мислења
73
Поени од реакции
43
Значи те замилив да ми објасниш каде се наоѓа моментално Халеевата комета. Ние овде моментално не ја гледаме, но дефинитивно треба да се гледа од друго место на светот. Бидејќи нели се е внатре во фирмаментот.
Постојат милиони луѓе што ја виделе при нејзиното последно појавување некаде во осумдесеттите години.
Сите нив ќе ги негираш?

Друго, да болдирам дел од твојот пост.

According to Flat Earth Theory, the Earth and other planets are not really the same type of celestial body. To put it another way, which I'm sure everyone everywhere will take offense to, the Earth is different.
Дали знаеш што е разликата помеѓу теоретски модел и практичен модел?
Теоријата си останува теорија, се додека не се докаже во пракса, а може да има милион теории.

Тврдења од поединци што немаат врска од она што го зборуваат, тврдења извадени од контекст, толкувања на слики исто така извадени од контекст, постови од фејсбук-твитер-инстаграм, постови од други форуми кои што не се твои, не се и не можат да бидат релевантни докази.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Значи те замилив да ми објасниш каде се наоѓа моментално Халеевата комета. Ние овде моментално не ја гледаме, но дефинитивно треба да се гледа од друго место на светот. Бидејќи нели се е внатре во фирмаментот.
Постојат милиони луѓе што ја виделе при нејзиното последно појавување некаде во осумдесеттите години.
Сите нив ќе ги негираш?

Друго, да болдирам дел од твојот пост.

Дали знаеш што е разликата помеѓу теоретски модел и практичен модел?
Теоријата си останува теорија, се додека не се докаже во пракса, а може да има милион теории.

Тврдења од поединци што немаат врска од она што го зборуваат, тврдења извадени од контекст, толкувања на слики исто така извадени од контекст, постови од фејсбук-твитер-инстаграм, постови од други форуми кои што не се твои, не се и не можат да бидат релевантни докази.
И јас те прашав и ти не ми одговори.

So who stored all this data of this comet? I mean, I thought Halley was the one who discovered it, so what were the others doing? Were they just shouting, "wow look, there's a moving light in the sky somewhere, let's somehow plot it's co-ordinates and map it out explaining what we saw."
The next 76 years someone says, " oh wow, look at that moving light, let's map it out and store it so people can see where it was and what trajectory it's on....wooooo, wait a minute, look at this, I found another map 76 years earlier by someone who's co-ordinates are identical, maybe it's the same thing.....nahhhh, maybe not."

Along comes Halley who says, " wow, look at that light in the sky, I'll map this out and I'll sort it so people can see what it's all about....oh hang on a mo...I've found a few maps here 76 years ago and 76 years before that with the same charts, wow, this is the same light, it obviously comes around every 76 years or so."

Kajgana Shop

На врв Bottom