Рамна Земја?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
уствари темава ќе има над 100 страници...:busi:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
нема госпот ако земјата е топка!
Има Господ иако планетата Земја е топка,ама не таков Господ како што го прикажува Црквата.Нивната цел е индоктрираноста,да опстои нивната доктрина макар и таа била различна од Вистината.,А вистината е Една,има Бог кој е Еден,кој нема Син,ниту придружник.Тој е сеопфатен нема Храм кој би го собрал.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Како е да се биде глуп човек? Имаш помалку грижи? Полесно се живее? или...?
Argumentum ad hominem

Разлогом на човека, уместо разлогом на разлог (лат. Argumentum ad hominem, или само Ad hominem) је стари логички софизам и може се рећи безобразлук коме су спонтано склони скоро сви људи, а који се показује у томе да опонент у разговору (расправи) не иде разлогом на разлог, него разлогом на човека и тако жели да обеснажи његову логичку и искуствену аргументацију[DOUBLEPOST=1455825851][/DOUBLEPOST]
CZ26eSFWwAAfL-o.jpg

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Не знам што сакаш да докажеш но фирмаментот го потврдија дека постои и нашата земја овака изгледа.

Прегледај го приврзокот 139454

The firmament is the structure above the atmosphere, conceived as a vast solid dome. According to the Genesis creation narrative, God created the firmament to separate the "waters above" the earth from the "waters below" the earth.

“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”

http://www.ibtimes.com/invisible-plasma-shield-which-protects-earth-radiation-discovered-7200-miles-above-1730214

Значи и сонцето и месечината се внатре во куполата, во фирмаментот.

Even though the word "earth" (erets in Hebrew) means "land," it occurred to me that if we can consider the atmosphere, clouds, oceans and land collectively as "Earth" - meaning the whole "Earth system" - as in the globe model above, then, I suppose we could apply the same logic to the entire system - See more at: http://www.testingtheglobe.com/3dmodel.html#sthash.2x203XRZ.dpuf
glass snow globe 032.JPG

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Kaкви бе рамни улици зотко шо збоаш?
кога улиците би биле рамни сета вода од дождови би стоела на нив како езерца, улиците мора да се благо заоблени за да оди водата по страните и во одводи, и земјата е обла исто како и улиците али со голо око од плажа не можеш да го видиш тоа пошо е мнооогу голема[DOUBLEPOST=1455827227][/DOUBLEPOST]
А ако е топчеста, што това мења у животов ми?
ќе мора да се откажеш од госпот и од исус христус

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Бидејќи теоријата за раман земја зема се поголем замав, се очекува конечно голема дебата на тв помеѓу научници од раман земја и нели де грес од друга страна. Инаку во 2016 најтражен поим на гугл е рамна земја.

Не знам што сакаш да докажеш но фирмаментот го потврдија дека постои и нашата земја овака изгледа.

Прегледај го приврзокот 139454

The firmament is the structure above the atmosphere, conceived as a vast solid dome. According to the Genesis creation narrative, God created the firmament to separate the "waters above" the earth from the "waters below" the earth.

“It’s almost like theses electrons are running into a glass wall in space,” Daniel Baker of the University of Colorado Boulder and the study’s lead author said, in a statement. “Somewhat like the shields created by force fields on Star Trek that were used to repel alien weapons, we are seeing an invisible shield blocking these electrons. It’s an extremely puzzling phenomenon.”

http://www.ibtimes.com/invisible-plasma-shield-which-protects-earth-radiation-discovered-7200-miles-above-1730214

Значи и сонцето и месечината се внатре во куполата, во фирмаментот.

Even though the word "earth" (erets in Hebrew) means "land," it occurred to me that if we can consider the atmosphere, clouds, oceans and land collectively as "Earth" - meaning the whole "Earth system" - as in the globe model above, then, I suppose we could apply the same logic to the entire system - See more at: http://www.testingtheglobe.com/3dmodel.html#sthash.2x203XRZ.dpuf
Затоа циганките на кристална кугла ти гледале, тоа уствари е смалена форма на земјата каде што течи времето побрзо ;) преварантска работа

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ќе мора да се откажеш од госпот и од исус христус
А кој е „господ„ и а кој е исус христос?
И зашо би се откажуел од „двајцата„?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
He мојш бе Мики и да верваш у планета која ротира околу сунце настаната пред 5-6 милијарди години во космос настанат пред 13 милијарди години, и истовремено да верваш во госпот кој го напраил свето пред 6000 години и после со Марија имал дете кое се вика Исус Христус

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
He мојш бе Мики и да верваш у планета која ротира околу сунце настаната пред 5-6 милијарди години во космос настанат пред 13 милијарди години, и истовремено да верваш во госпот кој го напраил свето пред 6000 години и после со Марија имал дете кое се вика Исус Христус
Ааааа, сеа ми е троа полесно...

А кај пишуе дека Земјава е стара баш 5-6 или троа појќе (+/-) миљарди години?..

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.326
Поени од реакции
21.633
Госпо му е татко на Исус, а Исус е Госпо, пошто се едно. Исус ја затруднил својата мајка за да се роди самиот тој, за да може луѓето да го мачат и распнат со цел да ни ги прости гревовите пошто сме злобни.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.604
Верен христијанин логика
Хахаха е ако де, да се насмејме малку
checkmate-atheists.jpg

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE

а што правиме со другите религии? кај нив каква е земјата? рамна плоча или како топка?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ааааа, сеа ми е троа полесно...

А кај пишуе дека Земјава е стара баш 5-6 или троа појќе (+/-) миљарди години?..
Наука е то Мики и да ти објаснам нема да ми верваш исто ко мене да ми објаснуваш како Госпот се уморил седмио ден и седнал да отпочине

Kajgana Shop

На врв Bottom