Politickata kriza e samo borba za vlast i nisto poveke ... toa sto na mestoto na vmrovecot Kurto ke dojde sdsmovecot Murto nema da ja opravi ekonomijata i demokratijata vo drzavava !
Bilo koja vlast da dojde so tek na vladeenjeto ke se ocrni so razno-razni korupcisko-kriminalni aferi i sl. toa se slucuva veke 25 godini nanazad pa Gruevski ne e na vlast od 1991 god. tuku od vtorata polovina na 2006 god. a zarem prethodno med i mleko tecese vo drzavava i nepostoese nitu eden problem, ekonomijata i demokratijata cutea !
Segasnata opozicija osven politickite bombi i osven postojanite najavi za apsenja na Gruevski i familijata nisto drugo ne mu nudi na obicniot gtagjanin, a obicniot gragjanin si gleda samiot za sebesi i voopsto ne mu cue ni za Grujo, ni za Latas, ni za nikogo !
Zaev misli deka ako postojano sekojden zbori edno te isto a toa e deka otkako ke dojde na vlast ke apsi apsi i apsi i gotovo narodot ke go ohrabri i ke go pridobie na svoja smetka no ne e voopsto taka, narodot ne se pali na tie raboti tuku kako sto kazav i prethodno sekoj si go gleda licniot interes a prezemanjeto na vlasta i revansizmot im e samo vo glavite na lugjeto od opoziciskata vrhuska bidejki za zal nemaat nisto drugo sto da mu ponudat na narodot !
Sto se odnesuva do mediumite, ako na nekogo ne mu se dopagjaat Sitelovite sranja ne mora da gi gleda ko ja na pr. sto ne gledam nitu Sitel nitu MTV iako plakame RD-taksa, pa toa e najlesno da se smeni kanal nikoj nikogo so sila ne prisiluva koj sto da gleda na televiziskite ekrani vo svoite domovi ![DOUBLEPOST=1455731724][/DOUBLEPOST]
Не е новинар. Плус, долгорочно им прави штета. Затоа што тој најмногу нереални надежи подгрева. За разлика од него, Геро е значително поприземен и инсистира да не се глупираат со продавање големи победи, затоа што знае дека на крај идат големи разочарувања.
Mnogu pogolem politicki kapacitet imaat Gero i kompanija otkolku samata SDSM kako partija koja e totalno vo eden ambis veke cela decenija, mnogu poveke izdrzani stavovi pa i idei covek ke procita i slusne tokmu od tie nevladini organizacii otkolku od samata najgolema opoziciska partija cija vrhuska si vodi licna borba so Gruevski i familijata i ima samo dve idei prezemanje na vlasta i revansizam od druga strana vo sferata na proekti i idei e = 0 !
Abe i ovie Sorosoidive mi se cudni neznam zasto tokmu ovaa partija SDSM ja odbrale da i sluzat i da ja koristat kako topovski ogan koga stvarno ne gi biva bre, ubavo nekoj gi narece ovie od SDSM salonski revolucioneri !
P.S. Od lugje kako Sekerinska i Zaev so trista firmi, jahti i sl. ne biduvaat vistinski levicari, na Makedonija i e potrebna vistinska levicarska partija koja ke ja vodat prizemjeni lugje a ne multi-milionerski oligarsi ufircani vo skapi kostumi aka salonski revolucioneri !