LCD телевизори

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Убаво побара vivakastro да ставиш слика.На странски сајтови јас ако гледам мојот треба да вреди 3 пати повеќе.Оваа цена на сајтов ти е откако моделот ќе се потроши и го нема на залиха фабриката може да го направи односно обезбедни но по повисока цена од продажната.

Во пракса телевизорот никогаш не бил над 26-27 за 5 серија,па не и многу чудно што се посомнева членот vivakastro во тебе.[DOUBLEPOST=1454511245][/DOUBLEPOST]
Кај Филипс 5500 (2015.) има само 2 "поголеми" софтверски проблеми:
-Wi-Fi то кај некои не им функционира некое време треба да почекаат за да им се конектира некое време.
-Dynamic Contrast: Поднесувањето не го запамтува, односно после секое вклучување го ресетира на Minimum.
Од целокупната работа (на Андроид ОС, квалитет на слика, софтвер) сум задоволен. Уште fix за овие 2 проблеми да пратат преку апдејт, ќе биде супер.

Да овој проблем со вифито го има и комшијата,па му треба околу 1 минута.Малку поспоро го бара,али па кога ќе уклучи сецкање нема што е добро.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Убаво побара vivakastro да ставиш слика.На странски сајтови јас ако гледам мојот треба да вреди 3 пати повеќе.Оваа цена на сајтов ти е откако моделот ќе се потроши и го нема на залиха фабриката може да го направи односно обезбедни но по повисока цена од продажната.

Во пракса телевизорот никогаш не бил над 26-27 за 5 серија,па не и многу чудно што се посомнева членот vivakastro во тебе.[DOUBLEPOST=1454511245][/DOUBLEPOST]

Да овој проблем со вифито го има и комшијата,па му треба околу 1 минута.Малку поспоро го бара,али па кога ќе уклучи сецкање нема што е добро.

Која е целта да лажам ??? Значи во странство се поскапи така? :)))))))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Која е целта да лажам ??? Значи во странство се поскапи така? :)))))))

Sent from my iPhone using Tapatalk
Другар до сега ќе ставеше слика и ќе се уверевме дека не лажеш!
Ти објаснија убаво.На официјалните сајтови старите модели се со повисоки цени.
И тоа не е така зашто на времето вредел толку,туку го знаеш она фирмата се обврзува да има 5 или што знам на пример 7 години резервни делови.

Епа тоа е тоа.Е сега неможе тој ако вредел порано 26000 сега филипс да го дава за 18000 денари и со тоа што ја качува цената го стимулира пазарот и купувачите да купуваат нови модели,па затоа и трговците земаат нови модели постојано.Да го земеме за пример Амц,али може и другите фирми.Тие на пример не зимаат нови модели стално оти им се допаѓа тоа,туку дека старите модели или залиха стануваат се поскапи.
Другар тоа е економија и политика речиси секаде во сите големи фирми(на производителите мислев).

Ќе треба многу време за да ти се објасни,некој факултет учи за тоа 4 години
Тоа се методи.Ти ако отвориш за 3 години некаде на сајтот и овој сега 5та серија што е сега актуелен ќе биде 700 евра.Тоа е затоа што фабриката нема производство веќе на тој телевизор,или пак тоа тогаш ќе биде намалено на минимум и бидејќи се прави во помалку единици неговата цена по единица производ за производство е неисплатлива

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Ти пишува ви недостасува само да приклучиш може да е ресивер или интернет.
Сега е ера на дигитална телевизија и ништо не проаѓа без да плаќаш освен ПЦ-то

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
ПОМОШ :D

Пред некое време црни флеки се покажаа на екранот на самсунг х6400. Беа две, но сега се покажаа и други. Го однесов на сервис (под гаранција) и без проблем го прифатија и ми рекоа дека ќе има замена на панел, да почекам десетина дена да дојде и да го сменат. Може ли некој да ми каже каков панел користи тв сега, да не ме заебат и ми стават некој неквалитетен, и како да проверам каков панел ќе ми стават

20160216_152508 (2).jpg

Член од
24 април 2008
Мислења
11.061
Поени од реакции
12.608

Пред некое време црни флеки се покажаа на екранот на самсунг х6400. Беа две, но сега се покажаа и други. Го однесов на сервис (под гаранција) и без проблем го прифатија и ми рекоа дека ќе има замена на панел, да почекам десетина дена да дојде и да го сменат. Може ли некој да ми каже каков панел користи тв сега, да не ме заебат и ми стават некој неквалитетен, и како да проверам каков панел ќе ми стават

Прегледај го приврзокот 139262
Ќе знаеш дека те заебале доколку повторно го имаш истиот проблем или некој друг проблем со истиот панел. :D

Се додека телевизорот е под гаранција, неговата поправка е бесплатна и имаш право да им го носиш на сервис и да им се жалиш секој ден додека трае гаранцијата. :D

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67

Прегледај го приврзокот 139262
Изгледа то им е голема ма на Самсунзите. Пред 6 год. купив Самсунг hd ready 33 000 den во тоа време еден од поскапите (скапите беа 60000 ful HD) , но со една година гаранција. Само што помина гаранцијата се појавија 3 флеки, кои се зголемуваа и што е наинтересно флеките се движеа по панелот. Го однесов во сервис, ама како што кажав гаранцијата само што беше помината и ми побараа за смена за панел околу 200 евра ( не се сеќавам точно но знам дека беа многу). Ништо си продолжив да гледам така со нервози особено кога гледаш фудбал најповеже се изразени флеките од зелена позадина, се додека лани жена ми не се смилува :) . па се сложи да купиме нов и тоа Sony и сум презадоволен. Никогаш пвеќе нема да купам Самсунг, а особено ако е правен во Унгарија. Ист таков Тв како мојот имаше купено и еден другар, истата мана ја имаше.
Не сум електроничар , но сепак мислам дека не треба да се менува цел панел ( особено кога флеките се движат,за кој сервисерите не ми веруваа, ме прават слеп при здрави очи) , но сепак нив им е најлесно да го сменат панелот. Мислам дека има нешто со кондензатори, но кај нас сеуште нема мајстори за ЛЦД ТВ.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Па јас што викам повеќе пати на неколку постови наврати , само кога се работи за ТВ-то исклучиво само Панасоник и еЛЏи тие имаат подобри панели,а сега годинава 2015/6 година и Сони се опаметија и тие ставаат добри панели,а не пред 2014.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Ќе знаеш дека те заебале доколку повторно го имаш истиот проблем или некој друг проблем со истиот панел. :D

Се додека телевизорот е под гаранција, неговата поправка е бесплатна и имаш право да им го носиш на сервис и да им се жалиш секој ден додека трае гаранцијата. :D
E da ke znam, ama moze kasno da bide,zatoa sakam da si proveram. Spored roa kolku se razbiram mislam deka momentalno nosi panel na samsung, ama ne sum 100 posto siguren, ako moze nekoj da potvrdi :)[DOUBLEPOST=1455639868][/DOUBLEPOST]
Изгледа то им е голема ма на Самсунзите. Пред 6 год. купив Самсунг hd ready 33 000 den во тоа време еден од поскапите (скапите беа 60000 ful HD) , но со една година гаранција. Само што помина гаранцијата се појавија 3 флеки, кои се зголемуваа и што е наинтересно флеките се движеа по панелот. Го однесов во сервис, ама како што кажав гаранцијата само што беше помината и ми побараа за смена за панел околу 200 евра ( не се сеќавам точно но знам дека беа многу). Ништо си продолжив да гледам така со нервози особено кога гледаш фудбал најповеже се изразени флеките од зелена позадина, се додека лани жена ми не се смилува :) . па се сложи да купиме нов и тоа Sony и сум презадоволен. Никогаш пвеќе нема да купам Самсунг, а особено ако е правен во Унгарија. Ист таков Тв како мојот имаше купено и еден другар, истата мана ја имаше.
Не сум електроничар , но сепак мислам дека не треба да се менува цел панел ( особено кога флеките се движат,за кој сервисерите не ми веруваа, ме прават слеп при здрави очи) , но сепак нив им е најлесно да го сменат панелот. Мислам дека има нешто со кондензатори, но кај нас сеуште нема мајстори за ЛЦД ТВ.
Zavisi druze kako ke se pogodi, imam uste eden samsung kupen 2010 dusata mu ja izvadiv nema gajle. Kaj mene flekite ne setaat, kolku sto citav po net se desava vaka 1 na 1000 tv ama jas sum ja imal taa sreka mene da mi se trefne:)

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
Zavisi druze kako ke se pogodi, imam uste eden samsung kupen 2010 dusata mu ja izvadiv nema gajle. Kaj mene flekite ne setaat, kolku sto citav po net se desava vaka 1 na 1000 tv ama jas sum ja imal taa sreka mene da mi se trefne:)[/quote]

Флеките шетаат споро, да речеме за неколку месеци една флека што беше на крајната горна лева страна дојде до скоро средина долу.
Тоа што ти се потрефил мислам дека не ти е произведен во Унгарија и е 32 инчен

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Zavisi druze kako ke se pogodi, imam uste eden samsung kupen 2010 dusata mu ja izvadiv nema gajle. Kaj mene flekite ne setaat, kolku sto citav po net se desava vaka 1 na 1000 tv ama jas sum ja imal taa sreka mene da mi se trefne:)

Флеките шетаат споро, да речеме за неколку месеци една флека што беше на крајната горна лева страна дојде до скоро средина долу.
Тоа што ти се потрефил мислам дека не ти е произведен во Унгарија и е 32 инчен
Dvata se proizvedeno vo Slovacka, postariot e 37 a ovoj so flekite e 48.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Внимавајте од кај купувате.Сет нудеше на промоција божем Самсунг 48 curved за пониска цена пред 20-30 дена,но кога отиде комшиката тоа да ти биле изложени парчиња и со дефект.Значи пуштаат реклама на радио дека имаат акција а тие уствари имаат еден телевизор на лагер изложен и тој чекаат некому да му го бутнат.Која логика????

Ми се јави по телефон да ме праша,и и кажав дека е добра цената и нека го земе.Го врати за два дена откако го зема и виде дека е со проблем.
Прво и кажале дека и го дале на акција и нема враќање.
По што комшиката Партал ги направи на Стадион пред еден куп народ таму.На крај ем го вратија и ем ги посрамоти пред еден куп луѓе и муштерии.
Веројатно ќе им биде поука за друг пат да не прават дубари..Од приватни лица сум зимал,па и од битпазар работи,али вакво нешто не ми се има случено како што и подвалиле на комшиката.Значи си платила жената 44000 денари и и дале полуисправен телевизор.
Според законот продавница не смее да продава расипани работи макар и по 70% пониска цена,али овие си го кршат законот како им текне.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Внимавајте од кај купувате.Сет нудеше на промоција божем Самсунг 48 curved за пониска цена пред 20-30 дена,но кога отиде комшиката тоа да ти биле изложени парчиња и со дефект.Значи пуштаат реклама на радио дека имаат акција а тие уствари имаат еден телевизор на лагер изложен и тој чекаат некому да му го бутнат.Која логика????

Ми се јави по телефон да ме праша,и и кажав дека е добра цената и нека го земе.Го врати за два дена откако го зема и виде дека е со проблем.
Прво и кажале дека и го дале на акција и нема враќање.
По што комшиката Партал ги направи на Стадион пред еден куп народ таму.На крај ем го вратија и ем ги посрамоти пред еден куп луѓе и муштерии.
Веројатно ќе им биде поука за друг пат да не прават дубари..Од приватни лица сум зимал,па и од битпазар работи,али вакво нешто не ми се има случено како што и подвалиле на комшиката.Значи си платила жената 44000 денари и и дале полуисправен телевизор.
Според законот продавница не смее да продава расипани работи макар и по 70% пониска цена,али овие си го кршат законот како им текне.
Ако не се побуниш, никому ништо. Така ќаруваат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom