LCD телевизори

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.495
Поени од реакции
1.875
Значи андроидот автоматски го прави филипс поквалитетен од панасоник.А не издржливоста и квалитетот на сликата.Најефтините модели на панасоник се склапаат во Турција а другите во Полска и Чешка.Си купил скап модел од 900-1000 еур.Имаш искуство од членови на форумов од пониска и средна серија на филипс(пр.5) со многу фалинки и кварови.Секој со своето мислење.

П.С и ST имаат андроид па не значи дека се квалитетна марка.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
а што е битно кај се склопуваат демек чешиве поквалиттени скопупвачи се од турците или тајвандците?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.061
Поени од реакции
12.608
а што е битно кај се склопуваат демек чешиве поквалиттени скопупвачи се од турците или тајвандците?
Електрониката е подеднакво важна како и екраните и матичните плочи.

Добар дел од електрониката е произведена во државата во која се склопени телевизорите и да - разликата е огромна кога ќе ги споредиш Чесите и Словаците наспроти Турците и Тајванците, од гледна точка на квалитет, се разбира.

Уште да ги увезуваат отпорниците и кондензаторите и целата работа на крајот се сведува на евтина работна сила, која може да не биде баш мотивирана за да произведува квалитет наместо квантитет за ситна боранија.

Пример за ова беа првите примероци на PlayStation 4, од кои добар дел воопшто не се ни вклучуваа. Подоцна се откри дека истите тие конзоли биле склопувани од страна на студенти кои свесно и намерно ги саботирале конзолите со тоа што додале олово во термалната паста - што е забрането и според законите во државите и според правилата на производителите, бидејќи кинеската влада ги условила истите тие студенти да одат на пракса во фабриките кои ги склопуваат PlayStation 4 конзолите каде што ќе мораат да работат и ноќна смена за многу малку или за ич пари, или во спротивно нема да им бидат доделени дипломите. Сиромавиот можеби нема пари, но сепак има памет и знае како да врати мило за драго.

Последно уредено:
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Значи андроидот автоматски го прави филипс поквалитетен од панасоник.А не издржливоста и квалитетот на сликата.Најефтините модели на панасоник се склапаат во Турција а другите во Полска и Чешка.Си купил скап модел од 900-1000 еур.Имаш искуство од членови на форумов од пониска и средна серија на филипс(пр.5) со многу фалинки и кварови.Секој со своето мислење.

П.С и ST имаат андроид па не значи дека се квалитетна марка.
Другар не го прави поиздржлив.И нокиа N8 едно време беше со квалитет и имаше цена од 1000 евра,но џабе кога софтвер и апликации нема.Фабриката мислела дека ќе помине кај купувачите,ама и верните си ги изгубија.Кога нешто масовно не се користи нема ни апликации ни ништо за него.

Тоа е муабетот.Нема продажба панасоник и заради тоа бега во други земји.Зарем е будала ако му оди добро како сони и филипс да им ги предаде лабораториите
што до вчера вложувале милијарди долари.

Едноставно неможат да издржат со конкуренцијата и мора да кратат.
Наместо тоа голем дел од колачот ќе си земат Сони и Филипс.

А панасоник му останува само да крати трошоци и да се потпре на дел од своите претходни муштерии.Извини те молам,ама писмени луѓе кога ќе креираат нешто и некои Турци кои прават мучки и едно нешто саглам незнаат да направат не е исто.

Без инает друже,но утепан ти е телевизорот.Во моментов да ги ставиме на пазарот панасоникот твој и филипсот мој ќе видиш кој ќе биде во добивка,а кој во ќар

Meне телевизорот ми е и како сони плејстејшн,

ГИ имам асфалт 8,Фифа 16,Need For speed ,Call of Duty,Nba и уште многу други.
Ти кога ќе успееш да ги ставиш овие апликации кај тебе јави ми се.

И арно си пишал.Кај Панасоникот имаш само слика убава,ја има и филипсот,но ова другото што е најбитно го немаш.

Треба да е некој морон па да купи сега телевизор од 600-1000 евра на кој ќе нема андроид,или да му е сеедно и освен турски серии да не гледа ништо друго.А за тоа веројатно панасоникот е и најдобар бидејќи нели ќе се гледаат турски серии на турски телевизор.Топ комбинација

Филипс ми се допаѓаат многу бидејќи извадија цела палета на производи,наменета за сечиј вкус,па има огромен асортиман
со фулл хд и андроид,
со фулл хд и смарт
со Ултрахд без оС
со ултра хд и андроид
со и без амбилајт модели

Значи по желба каков се сака модел така.За цената да не зборам дека се број 1,ненадминливи,па сега купувачите имаат избор за 24000 денари да имаат одличен телевизор со андорид

Нешто поскапи модеи се на пример овој,сличен на мојот

http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45008&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=

Има еден куп нови технологии и брз софтвер.Треба ли повеќе да се каже

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Како и да е, сепак денешно време барем оваа година рано е за ТВ со андроид зашто верувам дека повеќето сакаат да купат ТВ со андроид и немаат многу избори освен Сони или Филипс и шкартиот TCL од АМЦ и не им се чекаат долго време да купат ТВ со андроид наредна година затоа постои TV-Box pro со андроид со све што има во него
Јас го имам ваков TV Mi Box pro и утка нема и башка подржува 4К резолуција и перфектна слика .
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=222

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Како и да е, сепак денешно време барем оваа година рано е за ТВ со андроид зашто верувам дека повеќето сакаат да купат ТВ со андроид и немаат многу избори освен Сони или Филипс и шкартиот TCL од АМЦ и не им се чекаат долго време да купат ТВ со андроид наредна година затоа постои TV-Box pro со андроид со све што има во него
Јас го имам ваков TV Mi Box pro и утка нема и башка подржува 4К резолуција и перфектна слика .
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=222

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Хахаха нема избор.Има избор и тоа повеќе од било кога.Филипс нуди се.Како што треба да биде.
Сони е веќе само надополнување на веќе идеалното

Да купувам ми-фи и други тракатанци немам потреба.Како ќе подржува 4к резолуција ова ако телевизорот не е 4к :(

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кој филипс кој бутур, иам 42ка 5xxx серија купен пред година и пол 38к , за ништо не го бива. Значи буквално за ништо .

Ни dlna, ни медиа сервер било кој ни ништо. Пишав и предходно бегајте од филипс и амц понастрана

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Кој филипс кој бутур, иам 42ка 5xxx серија купен пред година и пол 38к , за ништо не го бива. Значи буквално за ништо .

Ни dlna, ни медиа сервер било кој ни ништо. Пишав и предходно бегајте од филипс и амц понастрана

Sent from my iPhone using Tapatalk
Другар ако може слика од филипсот и на него стави една лист и напиши кајгана.
Ова за веродостојност.
Искрено мислам дека мамиш поточно лажеш
Од каде мислам.
Филипс 5 серија не си ја купил 38000 денари,а ако стварно си ја купил(што чисто се соменвам сигурно знаеш колку пари е)

Шириш дезинформации батко,али еве ти прилика да се оправдаш.Пишано ти е погоре.Во спротивно јасно е дека лажеш,и не убаво да ги лажеш членовите.Тука сме да си помагаме,а не одмагаме,со измислени стории

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Другар ако може слика од филипсот и на него стави една лист и напиши кајгана.
Ова за веродостојност.
Искрено мислам дека мамиш поточно лажеш
Од каде мислам.
Филипс 5 серија не си ја купил 38000 денари,а ако стварно си ја купил(што чисто се соменвам сигурно знаеш колку пари е)

Шириш дезинформации батко,али еве ти прилика да се оправдаш.Пишано ти е погоре.Во спротивно јасно е дека лажеш,и не убаво да ги лажеш членовите.Тука сме да си помагаме,а не одмагаме

Ни одмагам ни сакам да одмагам ти кажувам друг да не се заеби , филипс за кур не ги бива значи софтверски , требен ми си да те лажам , па и ливче кајгана кој глупости човече. Колку години имаш 15 ?

За мој пари неможиш да ми кажиш колку сум го купил требен ми си да те лажам сакаш верувај сакаш не

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Ни одмагам ни сакам да одмагам ти кажувам друг да не се заеби , филипс за кур не ги бива значи софтверски , требен ми си да те лажам , па и ливче кајгана кој глупости човече. Колку години имаш 15 ?

За мој пари неможиш да ми кажиш колку сум го купил требен ми си да те лажам сакаш верувај сакаш не
Значи лажеш.Манипулираш!Не е дека бранам некого,ама ти телевизор бато Филипс не си купил,а уште помалку ти се расипувал или незнам што.Незнаеш ни да лажеш како што треба.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Значи лажеш.Манипулираш!Не е дека бранам некого,ама ти телевизор бато Филипс не си купил,а уште помалку ти се расипувал или незнам што.Незнаеш ни да лажеш како што треба.

ти глуп си или тренираш ? или па работиш во некој салон па сеа дрн дрн овде , ај одјеби и не ме цитирај повеќе жити се ок ?

не важи за тебе то шо пишувам има луѓе на форумов шо ги интересира

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
ти глуп си или тренираш ? или па работиш во некој салон па сеа дрн дрн овде , ај одјеби и не ме цитирај повеќе жити се ок ?

не важи за тебе то шо пишувам има луѓе на форумов шо ги интересира
Со лажговци немам потреба и да дискутирам.Ако си прав докажи се.АКо си прав како мене и ја збориш вистината сликај го да го видиме тука телевизорот од 38000 денари.

Али и јас будала.Незнам зашто и влегувам во дискусија со Дечиња,па и дете лажго.Ај ќе пораснеш уште неколку години.Мал си уште,па простено ти е,али другпат едуцирај се и прочитај малку пред да треснеш некоја глупост.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Со лажговци немам потреба и да дискутирам.Ако си прав докажи се.АКо си прав како мене и ја збориш вистината сликај го да го видиме тука телевизорот од 38000 денари.

Али и јас будала.Незнам зашто и влегувам во дискусија со Дечиња,па и дете лажго.Ај ќе пораснеш уште неколку години.Мал си уште,па простено ти е,али другпат едуцирај се и прочитај малку пред да треснеш некоја глупост.

http://www.philips.si/c-p/42PFL5008M_08/5000-series-izjemno-tanek-led-televizor-3d-smart-z-2-stranskim-ambilight-xl-in-pixel-plus-hd

ај одјеби сеа

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Кај Филипс 5500 (2015.) има само 2 "поголеми" софтверски проблеми:
-Wi-Fi то кај некои не им функционира некое време треба да почекаат за да им се конектира некое време.
-Dynamic Contrast: Поднесувањето не го запамтува, односно после секое вклучување го ресетира на Minimum.
Од целокупната работа (на Андроид ОС, квалитет на слика, софтвер) сум задоволен. Уште fix за овие 2 проблеми да пратат преку апдејт, ќе биде супер.

Kajgana Shop

На врв Bottom