Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Badijala prepucuvanja okolu iseluvanjata, toa e proces koj sto e zapocnat mnogu mnogu podolgo nego poslednive 10 ili 25 godini, nitu zaprel toj slicaj kaj nas, nitu ke zapre.Razlikata e samo sto so broklive se manipulira I preteruva za razlicni celi.

Zhalno no vistinito...
„Во Битола овие години многу млади кадри си заминаа, од фармацевти, медицински сестри, правници, стоматолози. Прво почнуваат да бараат работа, гледаат дека нема според струката и заминуваат за странство. Најчесто кај нас можеш да најдеш вработување со минимална плата од 10 илјади денари.“

http://www.makdenes.org/content/article/27543153.html

POTREBNI RADNICI ZA RAD U NJEMAČKOJ: DNEVNICE I DO 80 EURA, A NE TREBA DIPLOMA!
http://aktuelni.info/potrebni-radnici-za-rad-u-njemackoj-dnevnice-i-do-80-eura-a-ne-treba-diploma/

.. Početkom januara ova zemlja sa najstabilnijom ekonomijom u Evropi pokrenula je program “Posao za radnike Zapadnog Balkana 2016-2020”, a u sklopu tog programa građani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore se izjednačavaju i sa onima iz EU.

А Македонија не е во Западен Балкан ????

POTREBNI RADNICI ZA RAD U NJEMAČKOJ: DNEVNICE I DO 80 EURA, A NE TREBA DIPLOMA!
http://aktuelni.info/potrebni-radnici-za-rad-u-njemackoj-dnevnice-i-do-80-eura-a-ne-treba-diploma/

.. Početkom januara ova zemlja sa najstabilnijom ekonomijom u Evropi pokrenula je program “Posao za radnike Zapadnog Balkana 2016-2020”, a u sklopu tog programa građani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore se izjednačavaju i sa onima iz EU.

А Македонија не е во Западен Балкан ????
Jok ...Makedonija ti e zapadna vukojebina..............
no da vidime shto veli slednovo pisanie!!
Македонија денес...... „Што имаш завршено?“ „Електро.“ „Ааа, браво браво.
http://www.makdenes.org/content/article/27533859.html

Jok ...Makedonija ti e zapadna vukojebina..............
no da vidime shto veli slednovo pisanie!!
Македонија денес...... „Што имаш завршено?“ „Електро.“ „Ааа, браво браво.
http://www.makdenes.org/content/article/27533859.html
ова што го постирав е за Работници , работата е дека во написот кажува дека се изедначени работници од Србија, БиХ и Црна Гора со тие од ЕУ.. а нашите мораат да бараат блгарски пасош... Ова е прашање за Германската амбасадорка ...

ова што го постирав е за Работници , работата е дека во написот кажува дека се изедначени работници од Србија, БиХ и Црна Гора со тие од ЕУ.. а нашите мораат да бараат блгарски пасош... Ова е прашање за Германската амбасадорка ...
OK...ako prashanjeto e upateno kon Germanskata ambasadorka a jas se drznav i odgovoriv namesto nea izvini.....sekako nema Taa da te udovoli so odgovor posho neli ne ja primetila Makedonioja ko drzhava na balkanot,pa nitu tvoeto prashanje nema da pomine podobro.....
za EU ili nepostoime ili ne ne reckaat ni pod razno!!!

Епа одговорот е многу лесен, тие три држави немаат во изобилство тоа што имаме ние а имаат и Косово и Албанија :)

Ne si go tepajte mozokot nepotrebno, prezemate nedorecheni tekstovi, pa posle se chudite.

Tochnoto é deka: site zemji od Zapaden Balkan, vkluchitelno i MK. Toa se izvesni olesnuvanja vo odnos na dobivanje rabotna dozvola za gragjanite na spomnatite drzhavi i toa so vazhnost od 01.01.2016.
Vo prevod, sekoj shto kje dobie dogovor za rabota od relevantna proverena firma, mozhe da podnesi baranje za rabotna dozvola vo Germanija.

Toa e bitnoto, a ne dali komshiite se zeleni, crveni ili sé so ili bez rogovi.

Denes podnesov molba za promena na prezimeto (vo pogermansko), radi polesno napreduvanje vo karierata. Znaci zvanicno se otkazav od svoeto pleme. Ne e lesna odluka no na krajot na kraistata makedonija ne mi dala nisto taka da so mirna sovest sum
So sreka, tvoe individualno pravo, ne deka ti sudam samo se cudam kako prezimeto te kocese za napredok vo edna takva demokratska zemja .

Последно уредено:
Denes podnesov molba za promena na prezimeto (vo pogermansko), radi polesno napreduvanje vo karierata. Znaci zvanicno se otkazav od svoeto pleme. Ne e lesna odluka no na krajot na kraistata makedonija ne mi dala nisto taka da so mirna sovest sum
презимето не е битно, ако сакаш да добиеш германско државјанство треба да се откажеш од нашето...

презимето не е битно, ако сакаш да добиеш германско државјанство треба да се откажеш од нашето...
не менува тој државјанство, презиме менува

So sreka, tvoe individualno pravo, ne deka ti sudam samo se cudam kako prezimeto te kocese za napredok vo edna takva demokratska zemja .
Ne mi se mesa politika i demokratija vo muabetive. Mene mi e jasno deka cel svet e navlezen vo stalinizam. Za prezimeto, ke ti odgovoram so prasanje. Koga ti treba od nekogo nesto da kupis ili da mu platis plata na kogo poprvo bi mu napravil promet, na Dragan ili na Afrim? Na Hans ili na Dragan ?i taka nataka

Ne mi se mesa politika i demokratija vo muabetive. Mene mi e jasno deka cel svet e navlezen vo stalinizam. Za prezimeto, ke ti odgovoram so prasanje. Koga ti treba od nekogo nesto da kupis ili da mu platis plata na kogo poprvo bi mu napravil promet, na Dragan ili na Afrim? Na Hans ili na Dragan ?i taka nataka

Глуп си ко тоцило дете, со ваквиот твој став.

Швабите претежно се учени да не дискриминираат, токму тоа е и една од главните причини зошто нашинците си ги собираат парталите и фаќаат џаде претежно за Германија во потрага по подобар живот - и поради доброто, да не речам прекрасното здравствено и социјално осигурување кое Германија го нуди, а притоа не дискриминира никого според името и/или презимето.

Швабата прво и единствено ќе му плати на тој кој работи, а не на тој кој мисли дека името и/или презимето ќе му овозможи некаква предност на платниот список.

Но бидејќи твојот живот си е твој живот и имаш право да правиш со себеси и со сопствениот живот што сакаш, кога, каде и како сакаш, слободно смени си го и тенот на кожата кон малку потемен, можеби Ангела Меркел ќе те засака во такво издание со оглед на фактот дека поважен и` е увозот на исламисти од блискиот исток и од северна Африка, наспроти домашната безбедност на Германците. Само немој предолго време да останеш во солариум доколку сакаш преку таков забрзан метод да си го потемнеш тенот, предолго време поминато во солариум може да предизвика рак на кожата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom