Нови цени на ЈСП, бесплатен превоз за студентите

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера за електронската Скопска ова ми го рекоа во билетара, мора да се искористат затоа што временски се ограничени. А на една билетара во центар пишуваше дека немаат или не продаваат единечни билети. Вака ли ќе ги отплаќаме фалбите на локалните и централни власти за бесплатно возење? И сега пак некој нека тврди дека поскапување нема, ова е полошо и од класично поскапување.

Вчера за електронската Скопска ова ми го рекоа во билетара, мора да се искористат затоа што временски се ограничени. А на една билетара во центар пишуваше дека немаат или не продаваат единечни билети. Вака ли ќе ги отплаќаме фалбите на локалните и централни власти за бесплатно возење? И сега пак некој нека тврди дека поскапување нема, ова е полошо и од класично поскапување.
на сајтот на ЈСП е прикажан билетот од 30мкд, а на прашање на луѓе кој купиле пред нова година им кажува дека од 01.01 не важат ?? Демек да ги фрлат ? Не кажуват дали може да се искористат тие билети и до кога ?!!

Некој да не знае во кој закон е регулирано ова со бесплатното возење за студенти ?

И сега јас како турист да речеме, од друг град, сакам да дојдам в недела на шопинг, со друштво...и какви билети треба да купиме? Сигурно ќе одиме до 3-4 различни локации со автобус, четворица.

А на пола автобуси автоматите за куцање не им се со калибриран датум.

затоа кога ќе влезат овие контролориве пикаат еден бел лист прво да види како ке ја куцне:D

Коце донесува одлуки за град Скопје.... тие не важат за студенти, ученици и стари лица од други градови
ЈСП работи на територија на град Скопје и како таков, подлежи под регулативата на градот. Не е важно кој ги користи услугите на ЈСП, туку каде. Кога напишав одлука на Влада, мислев на одлука на град Скопје со амин од Влада.
Тие од други градови, можат да ги користат поволностите во Скопје. Ова е популистичка мерка на Влада, заедно со градот Скопје. Инаку и Коце не е од Скопје (ако така гледаме), а е градоначалник.

затоа кога ќе влезат овие контролориве пикаат еден бел лист прво да види како ке ја куцне:D

Да ама како ќе докаже дека првото куцнување ми е од пред 15 дена? Може тогаш тој автобус имал погрешен датум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom