Рамна Земја?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ало, 46 страници дискутирате за небулоза, опрајте се. Земјата не е рамна

Значи ти му веруваш на овој научник кој тврди дека земјата се врти како кога пица мајсторот врти теско за пица? Сега јас треба да ти се смејам дека веруваш во оваа теорија? Прво логично прашање. Зашто тогаш НАСА сите слики за земјата ги објавува во перфектна округла форма?

еве погледнете ја неговата изјава

еве една илустрација која ја опишува вашата вера во овој научник кој го следите.

CascAgkXEAAXO4Q.png

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
It's a common misconception that Eratosthenes was measuring the circumference of the Round Earth in his shadow experiment. Eratosthenes had simply assumed that the earth was a sphere in his experiment, based on the work of Aristotle. He was actually measuring the diameter of the Flat Earth (distance across), which is a figure identical to the circumference of the Round Earth (distance around).
We can use Eratosthenes' shadow experiment to determine the diameter of the Flat Earth.

Syene and Alexandria are two North-South points with a distance of 500 nautical miles. Eratosthenes discovered through the shadow experiment that while the sun was exactly overhead of one city, it was 7°12' south of zenith at the other city.

By sheer math, 7°12' makes a sweep of 1/25th of the FE's total longitude from 90°N to 90°S (radius).

Therefore we can take the distance of 500 nautical miles, multiply by 25, and find that the radius of the Flat Earth is about 12,250 nautical miles. Doubling that figure for the diameter we get a figure of 25,000 miles.

The earth is physically much larger, of course. A circle with a diameter of 25,000 nautical miles across is simply the area of land which the light of the sun affects, and represents the area of our known world.

http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php?page=Eratosthenes on Diameter

Thanks to the governments keeping us away from Antarctica and lying to us about everything, we simply can not answer definitively. As soon as we can travel unhindered, we can take measurements.

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za22.htm
Знаеш ли да пресметаш должина на кружен лак?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Eve da receme deka zemjata e ramna... so koja cel ne lazat ? Zasto? Sto dobivaat tie sto ne lazat?
Пишано беше. Со теоријата за рамна земја се докажува дека не сме настанале случајно како што тврдат со биг бенг. Дека не сме настанале од мајмуни. Теоријата рамна земја докажува дека постои креатор. Некој ќе рече програмер го има направено ова, некој кој верува во ванземљаци ќе рече дека они го направиле ова и не донеле од друго место и тука не ставиле нас луѓето. Јас сум православен и верувам во Господ Исус Христос и за мене тој е креаторот на оваа купола каде живееме.

Која теорија да ја одбереш сите имаат креатор. Они не сакаат да дознаеме дека постои креатор, дека некој сево ова го створил за нас луѓето. Таа вистина ја кријат од нас. Друга свест ќе биде кога ќе се знае виситната за креаторот. После може да бараме одговори кој е тој креатор. Иако за мене светот писмо и православието ги дава одговорите кој е креаторот и кој е тој што ги лаже луѓето и со која цел.

еве во вакво нешто живеме и никој не може да излезе од овие граници на фирманетот, и затоа не лажат, ни прават лажна перцепција дека биле во вселената за да мислиме дека таму ќе најдат одговри кои сме, од каде сме и зашто сме тука и како настнала овде животот. И затоа кријат дека змејата е рамна, и дека е центар на универзумот.

Casb7MQXEAAegcG.jpg

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Пишано беше. Со теоријата за рамна земја се докажува дека не сме настанале случајно како што тврдат со биг бенг. Дека не сме настанале од мајмуни. Теоријата рамна земја докажува дека постои креатор. Некој ќе рече програмер го има направено ова, некој кој верува во ванземљаци ќе рече дека они го направиле ова и не донеле од друго место и тука не ставиле нас луѓето. Јас сум православен и верувам во Господ Исус Христос и за мене тој е креаторот на оваа купола каде живееме.

Која теорија да ја одбереш сите имаат креатор. Они не сакаат да дознаеме дека постои креатор, дека некој сево ова го створил за нас луѓето. Таа вистина ја кријат од нас. Друга свест ќе биде кога ќе се знае виситната за креаторот. После може да бараме одговори кој е тој креатор. Иако за мене светот писмо и православието ги дава одговорите кој е креаторот и кој е тој што ги лаже луѓето и со која цел.

еве во вакво нешто живеме и никој не може да излезе од овие граници на фирманетот, и затоа не лажат, ни прават лажна перцепција дека биле во вселената за да мислиме дека таму ќе најдат одговри кои сме, од каде сме и зашто сме тука и како настнала овде животот. И затоа кријат дека змејата е рамна, и дека е центар на универзумот.

Прегледај го приврзокот 138705
A zasto ako zemjata e topka ne moze da e kreirana od nekoj? Zaso ako e topka nema kreator tuku samo ako e ramna?

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Значи ти му веруваш на овој научник кој тврди дека земјата се врти како кога пица мајсторот врти теско за пица? Сега јас треба да ти се смејам дека веруваш во оваа теорија? Прво логично прашање. Зашто тогаш НАСА сите слики за земјата ги објавува во перфектна округла форма?

еве погледнете ја неговата изјава

еве една илустрација која ја опишува вашата вера во овој научник кој го следите.

Прегледај го приврзокот 138704
Не сум сигурен дали си сериозен или се мајтапиш, сакам да верувам дека се мајтапиш...во спротивно те жалам

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
@ZOTE, не ми одговори како се пресметува периметар на кружен лак.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Еве до што доведе хистеријата што ја предизвикаа теориите на заговор и обвинувањата дека зад се и сешто (дури и за кривото мочање) стои масонеријата и ционистите.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Еве до што доведе хистеријата што ја предизвикаа теориите на заговор и обвинувањата за дури и за кривото мочање на масонеријата и ционистите.
Доведе до тоа, лица што не знаат геометрија за седмо одделение да мислат дека тие самите се врвни експерти што ја откриле теоријата на заговор од НАСА презентирајќи ги своите длабокоумни мисли преку проект развиен од ЦЕРН!!!

Познавањето на геометријата им се сведува на следново:

http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php?page=Eratosthenes on Diameter

Генијалциве не знаат како се пресметуваат радиуси и периметри на кружен лак, aма затоа се прават поголеми геометри од Ератостен.:yid:

Должина на кружен лак:

http://www.themathpage.com/atrig/arc-length.htm

s = rθ
s - должина на кружен лак
r - радиус
θ - агол изразен во радијани

s e должината од Сиена до Александрија, која изнесува oколу 800 km.
θ изнесува 7.12° × π / 180° = 0.1242

Оттука r=s/θ

r=800/0.1242=6441km

L=2rπ
L=2×6441×3.14= 40450km

http://www.juliantrubin.com/bigten/eratosthenes.html

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
A ти и останатите можете ова да го објасните? Ова за вас е реално? со 20.000 сателити?

20,000 + satellites in orbit

Satellites are made of gold, titanium, aluminum and carbon fibers

Travel at 17,500 mph to stay in Earths orbit

How Do Satellites Survive 4,000F + Degree Heat in Space?

ttp://aplanetruth.info/2015/04/15/30-how-do-satellites-survive-4000f-degree-heat-in-space/

Four basic facts that NASA can’t or won’t explain.

1. How Do Satellites Survive 4,000F + Degree Heat in Space?

2. Estimates seem to vary on the number
of satellites in supposed orbit. The latest number to date is 1265 functioning satellites with as many as 370,000 pieces of space-junk whizzing around at speeds of up to 22,000 mph. Click Here for the latest database of supposed satellites. This article in the Daily Mail had three points listed below.

3. No “Real Pictures or Video”

4. If the Van Allen Belts are so lethal (1,000 km to 60,000 km)

Значи после овие прашање и докази, вие повеќе верувате на НАСА отклку на другата теорија?
Zote ne mi odgovori na prasanjeto....Jas na primer poveke ti veruvam tebe i dokazite tvoi....NASA se amerikanci niv ne im veruvam. Kade moze da gi vidam balonite sto ni davaat GPS signali?

Kajgana Shop

На врв Bottom