Рамна Земја?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.374
Поени од реакции
16.572
A ти и останатите можете ова да го објасните? Ова за вас е реално? со 20.000 сателити?
...
Значи после овие прашање и докази, вие повеќе верувате на НАСА отклку на другата теорија?
па не е само Наса...читај за Лајка, 1957
http://www.utrinski.mk/default.asp?ItemID=2220845409C1A94395E504994DECBE8C

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Што да ти одговорам? Ако свемирските агенции те лажат, имаш телескоп, имаш спектроскоп. Или и тие лажат, само Зоте и забеганиве вистината ти ја кажуваат, а тие кутрите не ни чуле како се вика науката која ја проучува јоносферата, aма затоа не им е никаков проблем да изигруваат експерти.
Немора ништо да ми одговориш. Прочешлај го целиот сајт www.wildheretic.com, и размислувај со своја глава, не верувај слепо на кратко-презентирани информации за кои не убедуваат дека се факти.

Член од
3 март 2010
Мислења
657
Поени од реакции
444
Да не звучам оф топик ама барем денес знаете колку е лесно да се измисли теорија со измислени факти, напросто се чудам како потпаѓате под смешни влијаниа.
темата е како да прашам кој има поважна улога во оплодувањето, мажот или жената
како што искоментирав предходно земјата е рамна онолку колку што е рамен Миленко во половината,
не се секирајте не ве лажеа досега масоните дека земјата е тркалезна т.е. елипсовидна, сега ве лажат дека е рамна за народот наместо да можи правилно да мисли и расудува за вистинските проблеми и прашања.Случувањата како мигрантската криза, одземањето на територијата на блискиот исток од америте која случајно е богата со нафта. Им ја уништија државата на Либија, Сирија, Ирак, Авганистан, им ја зедоја нафтата, на Либија милијарди долари од државна каса им украдија, ги избркаја тамошните кон Европа, за да им го зграбат родното огниште, истовремено со тоа испраќаат поединци терористи со испран мозок, ама сепак во огромен број, деликвенти, шпиони, платена војска, со цел да ја ослабнат европа за да можат полесно да ја контролираат, и по некоја случајност излегува повторно тезата стара илјадници години дека земјата била рамна

Вистината ви е пред очи а не можите да ја видите, ништо не е случајно во цел свет кога се спрема некоја акција секогаш има некоја лажна вест како мамка да го скрени вниманието од вистината.
Денешно време многу е лесно да контролираш народ, да му го испериш мозокот како сакаш и ти одговара, немојте да мислите дека реалните американски серии, шоуа и емисии се случајни - се е тоа народот да постани материјалистички настроен и да ги изгуби духовните вредности, нека не ме убедуваат дека интернетот, фејсбукот и паметните телефони се случајни - тоа е лесна играчка да се контролира и да се управува со населението, да се прибираат приватни информации кои подоцна ќе бидат искористени против самите нив,исто како ботови во матрица,не ми велете дека технолошките иновации, берзата, парите, фармацијата се случајни кои се чисто перење пари на сметка на населението. Запрашајте се која е цела политика денес, скрени го и насочи го вниманието на неважни работи но прво направи ги да личат на приоритетни, збуни, раздели па владеј

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Немора ништо да ми одговориш. Прочешлај го целиот сајт www.wildheretic.com, и размислувај со своја глава, не верувај слепо на кратко-презентирани информации за кои не убедуваат дека се факти.
Ем му викаш да размислува со своја глава и да не верува на „кратко-презентирани информации за кои не убедуваат дека се факти“, ем праќаш линк каде што туѓа глава сервира кратко-презентирани информации кои треба да бидат ВИСТИНАТА.

Can you see the irony?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Aко вакви бладања за тебе се докази, тогаш вклучи го мозокот и одговори ги овие прашања:
  1. 1. Ако имаш 2500°C низ целата термосфера со загреан воздух како во печка, како мислиш дека преку таков вжештен воздух можеш да видиш ѕвезди, планети и небули со голо око?

2. Што мислиш, колку топлина ќе ослободи слој дебел 700 километри (дебелината на термосферата) кој се простира преку целата површина на Земјата со температура од 2500°C и како мислиш толкаво количество топлина да не спржи на Земјата сè живо? Кој механизам има Земјата да ја неутрализира таа топлина?

3. Ако е изворот на таа топлина е Сонцето како што тврди овој твој од текстот, како тогаш температурите во егзосферата, слој поблизок до Сонцето во однос на термосферата, достига едвај до 600°C?

4. Ако така функционира радијацијата како механизам на пренос на топлина како што тврди овој твој од текстот кој вели дека Сонцето е извор, а не малкуте атоми, како температурата на Меркур кој во перихел е трипати поблизок до сонцето од Земјата и кој има занемарлива атмосфера која би го штитела од сончевото зрачење, не достига ни до 450°C преку ден, а Меркуровиот ден трае 29 Земјини денови?

5. Aко така функционира радијацијата како механизам на пренос на топлина како што тврди овој твој од текстот кој вели дека Сонцето е извор, а не малкуте атоми, како надвор од Земјината атмосфера, односно во меѓуѕвездениот простор, температурата е далеку испод 0°C, без разлика дали се движиш кон надворешноста на Сончевиот Систем или кон внатрешноста, спрема орбитите на Венера и Меркур? Да не ја ладат со фрижидери?

Линк за Handbook of Astronomy, Аstrophysics and Geophysics The Earth 1: The Upper Atmosphere, Ionosphere and Magnetosphere

https://books.google.mk/books?id=ichps-NC8agC&pg=PA34&lpg=PA34&dq=exospheric temperature of earth&source=bl&ots=PvNUgY9Ont&sig=diauH5YIy5dH3QuhWM7-Nga3n_k&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=exospheric temperature of earth&f=false
Значи НАСА не дав аодговор ти сега си попаметен и од некој научници? Па еве излези на дебата со некој познавач на овие работи и кажи му ги твоите аргументи, он неговите, ние ќе гледаме и ќе процениме кој е во право.

А дебата зашто нема? Затоа што видовте и погоре, истите газди на "сателитите" се и газди во холивудф, се газди на тв куќи. значи масоните држат се и да не може вистината д аисплива на виделина. Зашто некој се плаши од дебата на тв?[DOUBLEPOST=1455003692][/DOUBLEPOST]
ццц дечк озашто нема филм снимен за слетувањето на месечината? Затоа што филмот ќе нема разлика од она што ни го прикажаа во шеесет и некоја како слетаа на месечината.

Значи тоа со вселената е све лага. И едните ид ругите лажеа за време на студената војна за да го контролираат народот, му правеа лажна перцепција. Кој ги донесе комунистите на власт во русија? Тие не признават креатор, Бог. Затоа и демек ќе идеме во вселената ќе го бараме нашиот одговор од сме дошле на оваа земја и од кого потекнуваме?[DOUBLEPOST=1455004323][/DOUBLEPOST]
Да не звучам оф топик ама барем денес знаете колку е лесно да се измисли теорија со измислени факти, напросто се чудам како потпаѓате под смешни влијаниа.
темата е како да прашам кој има поважна улога во оплодувањето, мажот или жената
како што искоментирав предходно земјата е рамна онолку колку што е рамен Миленко во половината,
не се секирајте не ве лажеа досега масоните дека земјата е тркалезна т.е. елипсовидна, сега ве лажат дека е рамна за народот наместо да можи правилно да мисли и расудува за вистинските проблеми и прашања.Случувањата како мигрантската криза, одземањето на територијата на блискиот исток од америте која случајно е богата со нафта. Им ја уништија државата на Либија, Сирија, Ирак, Авганистан, им ја зедоја нафтата, на Либија милијарди долари од државна каса им украдија, ги избркаја тамошните кон Европа, за да им го зграбат родното огниште, истовремено со тоа испраќаат поединци терористи со испран мозок, ама сепак во огромен број, деликвенти, шпиони, платена војска, со цел да ја ослабнат европа за да можат полесно да ја контролираат, и по некоја случајност излегува повторно тезата стара илјадници години дека земјата била рамна

Вистината ви е пред очи а не можите да ја видите, ништо не е случајно во цел свет кога се спрема некоја акција секогаш има некоја лажна вест како мамка да го скрени вниманието од вистината.
Денешно време многу е лесно да контролираш народ, да му го испериш мозокот како сакаш и ти одговара, немојте да мислите дека реалните американски серии, шоуа и емисии се случајни - се е тоа народот да постани материјалистички настроен и да ги изгуби духовните вредности, нека не ме убедуваат дека интернетот, фејсбукот и паметните телефони се случајни - тоа е лесна играчка да се контролира и да се управува со населението, да се прибираат приватни информации кои подоцна ќе бидат искористени против самите нив,исто како ботови во матрица,не ми велете дека технолошките иновации, берзата, парите, фармацијата се случајни кои се чисто перење пари на сметка на населението. Запрашајте се која е цела политика денес, скрени го и насочи го вниманието на неважни работи но прво направи ги да личат на приоритетни, збуни, раздели па владеј
ццц Која теорија? Па ти дали си свесен дека 1500 години луѓето знаеле дека змејата е рамна?

Babylonian map, the oldest known world map, 6th century BC Babylonia

[URL='https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Baylonianmaps.JPG'][/URL]

И сега масоните веќе 500 години ве лажат и гледај ти што пишуваш. Зашто луѓе се зачленуваат во тајни друштва? Освен за власт и моќ и за знаење. Таму се споделуваат занења што нас обичните луѓе не ни се дадени. Еве од тие знаења излезе на површина, но бидејќи медимуите, школите, и властите се во нивна рака, ние овде се докажувам која теорија е вистината а не им даваат на слободните научници да одат на антартик и да го истражат ида ја споделат вистината.

како може да верувате во случајни работи? па нема ништо случајно!

JFK and the Flat Earth White House

https://conspiracyatwork.wordpress.com/2016/02/05/jfk-and-the-flat-earth-white-house/

Последно уредено:

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
Ем му викаш да размислува со своја глава и да не верува на „кратко-презентирани информации за кои не убедуваат дека се факти“, ем праќаш линк каде што туѓа глава сервира кратко-презентирани информации кои треба да бидат ВИСТИНАТА.

Can you see the irony?
На линкот немаш кратко-презентирани информации, и не се сервирани како вистина, туку се анализа на она што го знаеме до сега и како истото ни е претставено од елитите. Плус, можеш да прочиташ за знаење од направени експерименти кое е документирано, но не е презентирано во глобалниот образовен процес.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Значи велиш дека НАСА те лажела, а овие од wildheretic ja прикажуваат термосферата и велат дека температурата таму е 2500°C. Од кого ја добија информацијата за постоење на термосферата и колкава е температурата таму, ако не од НАСА? Да не беа самите лично да се уверат и да измерат?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Can you see the irony?
Погледни го овој клип и кажи сега која е виситната за ѕвездите и планетите. Оваа на клипот или таа на НАСА и научниците?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
1. Терминот УВ зрачење кога гледаш временска прогноза ти значи нешто? Најверојатно си видел изгореници по лицето на планинарите, кога одат на големи височини каде им е потребен кислород?
Каква врска има UV зрачењето? Kолку е температурата на високите планини? Преку +50°C или оди далеку испод 0°C?

Прашањето уште еднаш:

Ако имаш 2500°C низ целата термосфера со загреан воздух како во печка, како мислиш дека преку таков вжештен воздух можеш да видиш ѕвезди, планети и небули со голо око?

Си видел ли ти металуршка печка во процес на топење? Си видел ли колку е вжештен воздухот над стопениот метал? Мислиш ли дека ако е таков воздухот во јоносферата, небото би ти било сино и провидно?

Размислувај со своја глава, а не со некои линкови на квази-научници кои не нудат алтернативни теории, туку само мрсат мадиња за веќе постоечките.

Не видов ниту една, единствена презентирана формула од wildheretic за своите излагања.
А дискусија без формули не е научна, туку на ниво на првите 5 одделенија од основно училиште.

Плус човекот од wildheretic своите сознанија за науката ги црпе од Wikipedia, која ја цитира во своето излагање.:facepalm:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.374
Поени од реакции
16.572
Ајде овака...Дали овие подржувачи на теорија на Рамна Земја пресметале колку е Диаметарот на Дискот ??Бидејќи поимот за Екваторот е НЕСПОРЕН, ајде да се спореди обиколката на Екваторот по пресметките за Рамна земја и тој што е познат во Географијата. Исто така да ги собереме сите површини на континентите и океаните , па и на Артикот и Антартикот и да видиме колкав е ДИСКот ??

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.500
Поени од реакции
9.182
Го листам сајтов.

Wildheretic кажува дека на небото има стакло и дека Месечината е оптичка илузија, но не го поткрепува своето тврдење со извори од Оптика, туку со извори од Youtube и Wikipedia.
Wildheretic кажува дека сателитите ќе се стопат поради превисоката температура, но не го поткрепува своето тврдење со извори од Термодинамика и Аерономија, туку со извори од Youtube и Wikipedia.

Се прашувам: ЗОШТО?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ајде овака...Дали овие подржувачи на теорија на Рамна Земја пресметале колку е Диаметарот на Дискот ??Бидејќи поимот за Екваторот е НЕСПОРЕН, ајде да се спореди обиколката на Екваторот по пресметките за Рамна земја и тој што е познат во Географијата. Исто така да ги собереме сите површини на континентите и океаните , па и на Артикот и Антартикот и да видиме колкав е ДИСКот ??
It's a common misconception that Eratosthenes was measuring the circumference of the Round Earth in his shadow experiment. Eratosthenes had simply assumed that the earth was a sphere in his experiment, based on the work of Aristotle. He was actually measuring the diameter of the Flat Earth (distance across), which is a figure identical to the circumference of the Round Earth (distance around).
We can use Eratosthenes' shadow experiment to determine the diameter of the Flat Earth.

Syene and Alexandria are two North-South points with a distance of 500 nautical miles. Eratosthenes discovered through the shadow experiment that while the sun was exactly overhead of one city, it was 7°12' south of zenith at the other city.

By sheer math, 7°12' makes a sweep of 1/25th of the FE's total longitude from 90°N to 90°S (radius).

Therefore we can take the distance of 500 nautical miles, multiply by 25, and find that the radius of the Flat Earth is about 12,250 nautical miles. Doubling that figure for the diameter we get a figure of 25,000 miles.

The earth is physically much larger, of course. A circle with a diameter of 25,000 nautical miles across is simply the area of land which the light of the sun affects, and represents the area of our known world.

http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php?page=Eratosthenes+on+Diameter

Thanks to the governments keeping us away from Antarctica and lying to us about everything, we simply can not answer definitively. As soon as we can travel unhindered, we can take measurements.

http://www.sacred-texts.com/earth/za/za22.htm

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Eve da receme deka zemjata e ramna... so koja cel ne lazat ? Zasto? Sto dobivaat tie sto ne lazat?

Kajgana Shop

На врв Bottom