[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ќе можам најверојатно во сабота да направам. Има уште некој доброволец? Штета што тој што ја кажал темата не може да учествува, ама такви се правилата...
Не бев сигурен дали може или не може да учествува ама не ми се ризикуваше да се напраам на тошо...и за полнетото пилешко и за костен пирето вие губите, како само испаднаа. :D
 
Да видам на која нога ќе станам, може и ја да зготвам троа.
 
Пилешки гулаш со бело вино и домашни њоки во сос од печурки и пармезан.

Состојки:
- 9 главици кромид (од поситните)
- 1 лажица свинска маст и малку зејтин
- 600 гр. месо
- 3 моркова
- 100-200 мл. домашно салце
- 3 чешниња лук
- 1 ќеса фант за гулаш
- 600 мл. вода
- 100 мл. бело вино
- зачини и ловоров лист
a.jpg
 
Пилешко, морков, кромид, лук, томатело, зачини, со печен компир. Не сум љубител на пире па решив со печен да пробам.


WP_20160131_005.jpg
 
Кој ќе даде нареден рецепт додека оди гласањето за Гулашот? Јас не сум баш некој обожавател на месото и затоа ретко готвам со месо, обично по наредба на мајка ми, кога не е во можност таа.Повеќе ми се експериментира со десерти, благи рецепти...или солени но вегетаријански.Само си кажувам... :)
 
Баш се канев во последно време да направам палачинки, затоа што верувале или не, не се сеќавам да сум правела некогаш јас лично...и еве дојде денот. :) Неутрални, интегрални, намачкани со домашен мармалад од дуња и јаболка.Се мислев многу како да ги декорирам...и на крај ставив кокос, банана, сецкани ореви и лешник.
12654179_1655970647999150_213711547452969464_n_zpsxeeftcnd.jpg


12644837_1655970677999147_752156478599254170_n_zpsvor299xl.jpg
 
Кафе Дел Мар ми даде... да учествувам во натпреваров затоа што не го зададов јас рецептот, а и морав да си ја испробам новата кујна. :pipi:

Амерички лапачинки со хоум мејд нутела. Во ништо нема шеќер, сѐ е засладено со мед.
SAM_4501.JPG
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom