[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
@shumecha.tableta, да го олабавиме ред со рецептите, му се смачивме, да каже следен рецепт @Blondi затоа што победи во специјалното издание? Може ќе разбие малер. :)

А и завршија празниците и одење по слави, можете пак да почнете да готвите. :))
 
@shumecha.tableta, да го олабавиме ред со рецептите, му се смачивме, да каже следен рецепт @Blondi затоа што победи во специјалното издание? Може ќе разбие малер. :)

А и завршија празниците и одење по слави, можете пак да почнете да готвите. :))
Ако за вас завршиле славите јас имам дипломски и магистерски за славење, ќе си продолжам. :D Фала ти, иначе редот ќе ми пројдеше. :D
 
Гулаш нека биде, по избор со свинско или говедско или мешано може...

Еве јас сега скоро готвев ќе ја ставам рецептата и сликата, aма уште еден ќе направам...20151124_173143.jpg 20151124_173159.jpg

Гулаш со пире

Свинско месо на коцки околу 400 гр се пржи на зејтин со неколку главици сецкан кромид све дури кромидот не се карамелизира (ова е битно за да биде гулашот густ)...Се ставаат зачини- вегета, бибер, сол, црвен пипер...Пoсле тоа се става доматен сос околу 200 мл и малку зовриена вода, 2-3 ливчиња ловоров лист, малку лук сецкан и неколку зрна шеќер и се остава да се динста поклопено со капак на ниска темпертура...За време на динстањето треба да се внимава да не загори и затоа по потреба може да се достава вода све дури месото не стане меко...Јас околу 1,5 саат го готвев...
- Пире на стандарден начин направено и се сервира заедно све во чинија...

На магдоносот не му обрнувајте внимание многу...:D
А варијации на овој рецепт има многу...
 
Направив нов...Постапката е иста како претходниот само што овој го правев со говедско месо и му требаше околу 2 саати динстање за месото убаво да омекне и гулашот да стане густ...

20160124_161132.jpg

Ова е кога се пржат во тенџере кромидот, месото заедно со бибер, сол, вегета, црвен пипер, а после се додаваат томатело сосот, зовриена вода, ловоров лист и малку лук и едно 2 саати се динста поклопено со капак на ниска температура...

На крај пак со пире го сервирав...
20160124_182439.jpg



И ајде бре напрајте и вие нешто вакво... Да праиме утакмица... :P:D
 
Јас ќе можам најверојатно во сабота да направам. Има уште некој доброволец? Штета што тој што ја кажал темата не може да учествува, ама такви се правилата...
 
Често пати се прави гулаш кај нас, ама прв пат јас да направам :D
Ја следев рецептата на Блонди + додадов шампињони.

Ова е пред да го додадам сосот и водата.
12650640_1206540562708857_702595789_n.jpg


Ова е крајниот резултат, после речиси 2 часа
12625823_1206540912708822_2057719961_n.jpg


12650307_1206541222708791_2093393634_n.jpg


Не испадна лошо како за прв пат.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom