Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
The Man from Earth
Те држи во неизвесност до самиот крај, 90 минути многу брзо ќе ви поминат.
Филмот е типичен пример како некогаш не ти треба ништо повеќе од интересна дискусија. Добро, и основниот момент во филмот :D

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Заборавив да спомнам колку многу главниот лик потсетува на Роберт Де Ниро во изгледот, на моменти помислив дека е стварно он.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Не ме бидува за ревјуа ама Macbeth. :vozbud:
Поезија, сексови, кадри у пичку матер, имате веќе пишано за филмот и да не се повторувам.
Фасбендер, Марион, саундтрак = полн погодок.
Ме натера повторно да го читам Шекспир после две години. :rolleyes:
Лајкови од мене за сите кои го пофалија филмот. (y)
@Erich Zann ѕирни го саундракот, можеби ќе ти дојде инспирација за пишување. :D

Sicario одличен, барем за мене. Дел Торо и Емили си одиграа одлично, добра атмосфер и се си беше океј.

Неделава со Макбет, Сикарио и реприза на неколку класици (за издувување после испити) + Whisper of the Heart за исполнета недела. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
The Man from Earth
Те држи во неизвесност до самиот крај, 90 минути многу брзо ќе ви поминат.
Филмот е феноменален!
Jaс сум фан, мене ми е мистериjа како @Хефест му има дадено иста оцена со Hard Candy, кога Hard Candy беше дно дна...
Хефи срц, Hard Candy не заслужува 4/5

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Филмот е феноменален!
Jaс сум фан, мене ми е мистериjата како @Хефест му има дадено иста оцена со Hard Candy, кога Hard Candy беше дно дна...
Хефи срц, Hard Candy не заслужува 4/5
Ех сеа... не е дно дна. :D

Двата ги гледав ако не се лажам у ист ден, дека нели мали актерски екипи - една просторија.
Пф и што знам мене и двата ми се допаднаа еднакво, океј можеби за нијанса подобар беше TMFE и ако ги гледам по втор пат веројатно ќе му дадам повисока оцена, но не е толкава разликата. Двата филма си имаат квалитети. :вонзем:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
hard candybe jak,corvus nr hejtaj.

go gleav steve jobs, mislev e ultra seriozen a poradi toa ke bide apla slow i boring... ali alal prilicno dinamicen go napraile. Ja i so Kutcher go svigav filmot a i poise content imase toj.. ama sepak ovoj e podobar. Fassbender mi stana za sega favorit iako navivav za eddie. Baska u Macbeth rasturi... zasluzuva oskar, leo better be exceptional or else.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И Adam's Apples, kinda.
Oва повеќе ко црн хумор иди. Маестрален филм во секој случај. Размислував да го предложам неогаш и некаде во темана за колективно гледање филмови, ама ќе одам понатаму со нешто похипстерско и понапнато :D

W

wicked_1

Гостин
Коефиециент 1.10 дека барем 50% од тие што ќе го пуштат филмот на @Erich Zann нема да го догледаат филмот до крај...
Ќе одбере некој експериментален црно/бел филм за genesis-от според сфаќањата на некој хипик од Нова Гвинеја.
Таман 1.10 коеф.

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
^ Клекна еднаш ќе го направиш тоа уште еднаш (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom