Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во Me and Earl nad the Dying Girl хајлајт ми е начинот на кој беше изработен трибјутот за сите тие класици. А од аспект на приказна, клише но јако изведено. Како за ваков тип на приказна проследена со меланхолија успева да ти долови feel good момент. Хуморот е интересен и откачен. Го поштувам филмов.

Абе Лео освојува со 99посто сигурност. За 100 вложени евра на него се добиваат 3. :D
Заебете кој ви е фаворит. Ја би му дал оскар на Чубака, ама не е ни номиниран.:ROFLMAO:

The Man from Earth
headshot-suicide.gif
Те држи во неизвесност до самиот крај, 90 минути многу брзо ќе ви поминат.
Филмот е типичен пример како некогаш не ти треба ништо повеќе од интересна дискусија. Добро, и основниот момент во филмот :D

Не ме бидува за ревјуа ама Macbeth. :vozbud:
Поезија, сексови, кадри у пичку матер, имате веќе пишано за филмот и да не се повторувам.
Фасбендер, Марион, саундтрак = полн погодок.
Ме натера повторно да го читам Шекспир после две години. :rolleyes:
Лајкови од мене за сите кои го пофалија филмот. (y)
@Erich Zann ѕирни го саундракот, можеби ќе ти дојде инспирација за пишување. :D

Sicario одличен, барем за мене. Дел Торо и Емили си одиграа одлично, добра атмосфер и се си беше океј.

Неделава со Макбет, Сикарио и реприза на неколку класици (за издувување после испити) + Whisper of the Heart за исполнета недела. :D

The Man from Earth
headshot-suicide.gif
Те држи во неизвесност до самиот крај, 90 минути многу брзо ќе ви поминат.
Филмот е феноменален!
Jaс сум фан, мене ми е мистериjа како @Хефест му има дадено иста оцена со Hard Candy, кога Hard Candy беше дно дна...
Хефи срц, Hard Candy не заслужува 4/5

Последно уредено:
Филмот е феноменален!
Jaс сум фан, мене ми е мистериjата како @Хефест му има дадено иста оцена со Hard Candy, кога Hard Candy беше дно дна...
Хефи срц, Hard Candy не заслужува 4/5
Ех сеа... не е дно дна. :D

Двата ги гледав ако не се лажам у ист ден, дека нели мали актерски екипи - една просторија.
Пф и што знам мене и двата ми се допаднаа еднакво, океј можеби за нијанса подобар беше TMFE и ако ги гледам по втор пат веројатно ќе му дадам повисока оцена, но не е толкава разликата. Двата филма си имаат квалитети. :вонзем:

hard candybe jak,corvus nr hejtaj.

go gleav steve jobs, mislev e ultra seriozen a poradi toa ke bide apla slow i boring... ali alal prilicno dinamicen go napraile. Ja i so Kutcher go svigav filmot a i poise content imase toj.. ama sepak ovoj e podobar. Fassbender mi stana za sega favorit iako navivav za eddie. Baska u Macbeth rasturi... zasluzuva oskar, leo better be exceptional or else.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom