Luge help
So deckovo sme skoro godina dena.. vrskata pocns loso jas bev problemot.. go odbegnuvav.. no se se sredi toa traese dva meseci.. od juni navamu se e ok.. se skaravme edna demek ke prekinuvame se se resi vo sekunda.. se smirivme.. sega od 12.01 on e cuden so mene jer da naprajv glupost go izdadov pred majka.mu deka laze.. od toj den on se smeni.. me odbegnuva.. nie i pred toa ne sme se gledale sekoj den.. no sega e alarmantno.. ako jas ne go pobaram on osven koga ke stane od spienje nema da me bara.. demek ima mn rabota.. minatata nedela vtornikot demek saka da prekineme mu vikam zash kako so .. ok ne prekinuvame.. vo cetvrtokot minatata nedela mi bara prostor.. ok mu vikam ke go dobies do pon ne se slusame gledame i slicno .. mi vika moze ke gasam tel.. moze ke idam negde sam.. ok.. mu vikam pred da gasis tel javi se.. ok jas na sostanok od rab on mi zvoni mu pisam sms i mu vikam ako e itno kazi, mi vraka ne ke gasam tel
mu vrakam nemoj gasis foun dodeka ne curme.. me stava na block od tel .. i cel den go nema kaj 4 mi pisuva vo bugarija sum stignav.. vo dupnica imam rab ne i kazuvaj na majka mi da ne me misli.. jas mu vikam mislam lazes ama a ne ti veruvam mi vraka ok kako sakas jas ti kazuvam , mu vikam kiga ke si dojdes najkasno utre.. i mu vikam zash mislam deka kries neshto.. mi vraka ok krijam..
Me fati crvot da me grize zvonam kaj majka mu .. i i vikam ti se javi deka stigna, zenata mi vika ne .. samo mi barase sabajle sorcevi za banjanje.. Zbesnav i kazav sto se e problemot, mu prrnela i go nema da se javi od petokot do ponedelnikot.. si dojde vo pon se javi.. se vidovme i razgovaravme objasni se sto bilo demek jas ne mu veruvam.. ok mu vikam ke prifatam se.. i demek pak ke prekinuva i slicno.. i pak ne eve posledna sansa nov list.. ok ajde taka.. od ponedelnikot se nemame videno sekoj den koga ke mu recam on ima rabota, tocno e moze ima.. vcera i zavcera periodot od 9;10 i 11 casot ne mi kreva ( rabotata mu e noke ne deka nemoze da ostavi) denes povtorno istoto i mu kazav mi trebas za muabet kaj 8-9 da de vidime, odg ke se cueme nezz dal ke mozam.. Mi znaci stvarno.. no neznam sto da mislam preoptereten e i so drugi domasni problemi.. nexnam sto da mislam .. ako moze sovet?!?!