Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
pa so nema logika za tebe koga sekoj blgarin so e strucen za blgarsko grazdanstvo ima kazano deka site koj so se osekat kako blgari ke mozi da si izvadat grazdanstvo, ete i ova e dokaz za toa deka procedurata se olesnuva i sekoj ke mozi da si izvadi bugarski pasos... no sega mislam deka pasosot nema da e problem, problem ke bidi kade potamu so bugarskiot i do koga?
Da megutoa momentalnata situacija e sprotivna na toa sto pisuva vo statistikata i toa sto sekoj ekspert za blgarsko grazdanstvo go kazuva.Drugo sto se kosi so seto ova e toa sto ako site nie sme bigari togas makedoncite treba da bidat malcinstvo.Poentata mi bese statistikata deka spored nea site makedonci se bugari togas zosto ja kompliciraat rabotata neka gi pustat site da receme sto mozat so izvodi da dokazat deka 5-6 kolen nanazad ziveat na teritorijata (da receme na isto mesto ili vo ista okolija kako sto e skopskata ili stipskata i dr sto se staveni na listat) na MK i so samoto toa se dokazuva toa sto go pisuva vo statistikata.I zato tie potvrdi mi nemaat nekakva logika.A kade so pasosot koj kade vide i zaso mu treba moze i na nekoi vo fioka ke im stoi.A do koga ne znam.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
so srejka neka ti e i sto pobrzo do pasos ali sepak ne mi se veruva deka mozi da me odbijat a i mi se veruva seka mozi zatoa sto uste zakono ne im e izglasan baska ima promeni vo vlada i ne znam vejke sto da mislam pozzz
Здраво Николче. Секоја промена во влада е личност која што застранува од она што е во интерес на државата. Пред недела дена, министерот за образование и наука, сега веќе бивши, се обиде да направи промени во блгарската историја. Го сменија.

Не тврдам, но мое лично мислење и длабоко убедување е дека за сите барања од 2012, 2013, и дел од 2014, што беа предмет на промена во законот, све што побара ДРЖАВА Б'лгарија, луѓето дадоа. Постапија и поднесоа документи за кои што државата рече дека ги бара како форма, ги признава и одобрува. Воедно и дека бкк декларациите може да бидат издадени само преку здруженија званично одобрени од државата.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Ве молам за одговор за оние кој што веќе се при самиот крај на процедурата и го чекаат пасошот во рака или небитно некој што ја познава оваа тематика. Читав овде дека за 18 дена по брза постапка се зема пасошот во рака така? Или грешам? Вчера посредникот ми кажа да сме почекале до сликање уште една недела плус бидејки имало шанси да не ми дозволат брза постапка за 3 дена? Ве молам да одговор дали ова е вистина или не?!

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Ве молам за одговор за оние кој што веќе се при самиот крај на процедурата и го чекаат пасошот во рака или небитно некој што ја познава оваа тематика. Читав овде дека за 18 дена по брза постапка се зема пасошот во рака така? Или грешам? Вчера посредникот ми кажа да сме почекале до сликање уште една недела плус бидејки имало шанси да не ми дозволат брза постапка за 3 дена? Ве молам да одговор дали ова е вистина или не?!
Mislam deka koga bev jas za slikanje si odis na odredenata data a posle ja ubrzuvas postapkata da receme kako kaj nas se slikas i baras odnosno si plakas i go zemas po brza postapka za 24 saata.Znaci slikanjeto ne moze da se ubrza ali za da go podignes toa moze.Ke vidis koga ke odes da se slikas ima tamu cenovnik kolku pari e bzata postapka.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Mislam deka koga bev jas za slikanje si odis na odredenata data a posle ja ubrzuvas postapkata da receme kako kaj nas se slikas i baras odnosno si plakas i go zemas po brza postapka za 24 saata.Znaci slikanjeto ne moze da se ubrza ali za da go podignes toa moze.Ke vidis koga ke odes da se slikas ima tamu cenovnik kolku pari e bzata postapka.
Не е тоа нервоза не ме разбра ти.
Значи вака. Тука многумина ми имаат кажано дека откако ќе го подигнеш указот после 2 недели се оди на сликање нели. Е сега мене посредникот ми вика да одам после 3 недели а не 2 бидејки можеби немало да ми дозволат брза постапка за 3 дена да го земам ме разбираш??
Ако има некој да се јави да ме просветли што во скоро време на овој начин завршил работа?

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
I mene nekako taka mi spomna, kako demek trebalo da pomine izvesen period od podignuvanjeto nadrzavjanstvoto, i deka bilo prerano da ja ubrazam postapkata, i koga vidi covek +/- denovi ako cekam ke mi se fati normalna postapka, i se slikav po normalna procedura za eden mesec!

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
I mene nekako taka mi spomna, kako demek trebalo da pomine izvesen period od podignuvanjeto nadrzavjanstvoto, i deka bilo prerano da ja ubrazam postapkata, i koga vidi covek +/- denovi ako cekam ke mi se fati normalna postapka, i se slikav po normalna procedura za eden mesec!
а чекај, откако го подигнуваш државјанството, можеш веднаш да одиш за матичен број да извадиш така, не треба да чекаш недела, две итн?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Вака да не дојде до забуна па рекла казала,влегов почна женава со прашања,и праша мајка ,татко или сестра немаат бугарски пасош,јас кажав дека родителите немаат ,но сестра ми има .Причината зашто не е запишана дека има е поради посредникот ,кога го прашав дали треба да ја запишеме сестра ми ,и покрај тоа што го има указот од 2013 ,но поради одредени причини го нема земено ми рече не нетреба ке одиме со пра дедо ти.Ова беше измачување,бидејки уште од 2014 ке имав произход а сега ке чекав за указ да потпишат.Но ај да не тупам и јас,почна женава да вика она е наш гражданин зашто не сте напишале тука,ајде пиши сега ли ке те чекам и т.н.
Кога заврши со прашања ми рече е сега што ми носиш како дополнителен документ,јас реков дека она што го имаат како фотокопија и јас ги имам само оргиналите.Што и беше незнам рече дај ги ,сега ке одиш преку сестра ти а ова пра дедо ти е дополнително,значи во овој момент она ги зема оргиналите.
Еве ова е тоа.
Јасно, може сакала да се осигури или слично. Јас поминав за 5 мин, можеби ради тоа што сум со Удостоверение од В.Трново, не ми побараа ништо - ниту копија за увид. Во секој случај ти благодарам на образложениот одговор, и со среќа :)[DOUBLEPOST=1454590830][/DOUBLEPOST]
Ни мене не ми побараа бев на интервју во октомври со нов происход,не се секирај ако не ти барале документите ти биле во ред.Со каков документ доби происход?
Со Удостоверение од В.Трново, го добив во Август 2015, Ноември бев на интервју. Си пишува јасно и читко на Произходот долу десно врз каква основа е добиен. Се надевам нема потреба пак да одам и да поднесувам изводи и Удостоверение...мислам дека завршив со ова веќе o_O

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Знам дека не знаете сигурно но што мислите,колку време ќе стои овој статус?
(
финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство)
...или точно една година им требаше на експертиве да го прегледаат досието,па сега се на ред советов со неколку месеци?

Член од
6 март 2014
Мислења
99
Поени од реакции
107
Не е тоа нервоза не ме разбра ти.
Значи вака. Тука многумина ми имаат кажано дека откако ќе го подигнеш указот после 2 недели се оди на сликање нели. Е сега мене посредникот ми вика да одам после 3 недели а не 2 бидејки можеби немало да ми дозволат брза постапка за 3 дена да го земам ме разбираш??
Ако има некој да се јави да ме просветли што во скоро време на овој начин завршил работа?
Jas koga go podognav ukazot vednas podnesov za maticen broj,maticniot broj go cekav nedela dena i otkako go podignav maticniot broj za 3dena otidov da se slikam i sakav vednas vo istiot den da go podignam i pasosot no mi rekoa deka nee mozno vo istiot den da se podigne bidejki za takva postapka treba da ima pominato mesec dena od podiganje na maticnio broj a kaj mene pominaa samo 3 dena od podiganje na maticen broj no megutoa nemav nikakov problem da go zemam pasosot za 3 dena,mislam deka ubavo objasniv :)

Член од
12 јануари 2016
Мислења
30
Поени од реакции
58
(
...или точно една година им требаше на експертиве да го прегледаат досието,па сега се на ред советов со неколку месеци?
koj broj i godina si ti,stom ti se promenil statusot

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
(
Neznam jas mislam deka na site so I'm pisuva ovoj status vo tekot na ovoj I naredniot mesec ke imat promena na statusot toest ke ni bide odobreno pa zdravje I so sreka na site :) inace ti koj broj si i godina?

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Neznam jas mislam deka na site so I'm pisuva ovoj status vo tekot na ovoj I naredniot mesec ke imat promena na statusot toest ke ni bide odobreno pa zdravje I so sreka na site :) inace ti koj broj si i godina?
И кaј мене е истo, сo брoј 11**3/2013 и јaс се сoглaсувaм сo тебе, дoдекa кaј нoвите штo се вo прoцедурa им пишувa oбрaзувaнa препискa

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Јасно, може сакала да се осигури или слично. Јас поминав за 5 мин, можеби ради тоа што сум со Удостоверение од В.Трново, не ми побараа ништо - ниту копија за увид. Во секој случај ти благодарам на образложениот одговор, и со среќа :)[DOUBLEPOST=1454590830][/DOUBLEPOST]
Со Удостоверение од В.Трново, го добив во Август 2015, Ноември бев на интервју. Си пишува јасно и читко на Произходот долу десно врз каква основа е добиен. Се надевам нема потреба пак да одам и да поднесувам изводи и Удостоверение...мислам дека завршив со ова веќе o_O
И јас сум со удостовение од В.Трново ,од пра дедо ми,крштеници од Бугарска Егзархија за мојте тетки ,и кажав ми се развика зашто не сум ја запишала сестра ми дека има веке указ,и ги зема удостоверението од пра дедо ми оргиналот и изводот од баба ми оргиналот бидејки он и е татко,од мене или од татко ми или од тетките ништо,јас понудив рече нема потреба ,сега одиш преку сестра ти а ова е како дополнителен документ.
И знаеш што кој може да им го фати крајот,јас верувам дека ова е кој како сака ,како кај нас некој вели треба некој не ,секој по свој терк си работи,а всушност се е исправно поднел не поднел оргинал ке добиеме пасош имаме добра подлога .
Според мене мое лично мислење не се замарајте 2017 ке си честитаме сите ,за добиен указ (y)[DOUBLEPOST=1454598231][/DOUBLEPOST]Може да прашам,можда и некој кажал ,сега нема 2 недели што бев на интервју ,ми пишува липсни днии ,не го напишав точно извинете,колку време се чека да се промени ова ,или грешам со бројкиве.Но ги напишав и обратно исто излегува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom