Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Za kolku vreme imate zemeno proizhod neka spodeli nekoj ve molam. Pisuvase 30 rabotni denovi. Eve pominaa uste nema odgovor. Pisuva deka se obrabotuva :toe:
епа јас брат ЧАКАМ за дупликат происхот ОФИЦИЈАЛНО два цели тешки месеци........:([DOUBLEPOST=1454545547][/DOUBLEPOST]
SAMO STO DOJDOV OD SOFIJA PODNESUVAV ZA PROISHOT POSREDNIKOT KAKO STO MI KAZA TAAKA I ISKOCI INACE IMAV ZAKAZANO ZA 11MESEC A DENES GI PREDADOV DOKUMENTITE BEVME EDNO 10 DUSI SITE IMAVME NAPISANO MOLBI DEKA NA ZADADENATA DATA NE MOZE DA DOJDEME I NA SITE NI GI ODOBRIJA MOBITE I NE PRIMIJA U DABC SAMO STO CEKAVME DOKAJ 13-00 PREDNOS IMAA TIE SO IMAA ZAKAZANO NA DENESNA DATA TIE BEA EDNO 15 DUSI., STARCETO STO BESE PRED VRATA VO DABC NA EDNI DECKI IM KAZA DEKA MORA DAIMAS BILO KAKVI RODNINI CICKOVCI BRATUCEDI I ZIMAS PASOS SE NA SE TRGNATO E NA ARNO ZA SEA AI ZA MAKEDONCITE STALNO KE IMA
АЈ ОДГОВОРИМИ АКО САКАШ...ВЕЛИШ ЗА (((((ВАС))))) СО ДОКУМЕНТИ ДОБИВАТЕ СО СИГУРНОСТ,,,,,,А ШТО Е СО ((((НАС))) ДРУГИТЕ БЕЗ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОКАЖУВАЊЕ.......[DOUBLEPOST=1454546118][/DOUBLEPOST]
Дечки не се вжештувајте, сите ги губиме нервите, но вчера се чув со посредникот, и ми рече да не се нервирам за џабе, не само тие со стари документи, туку и сите останати што извадиле потврда од бугарски клуб ќе добијат државјнство, засега тие со потврди од клубовите добија без проблем происход, јас не сум со потврда, но сакам да кажам дека сите ќе добиеме пасоши, стрпете се, уште малце законот ќе го изгласаат и ќе пуштаат само со уверение од бг клуб.
ЧУЛ ТЕ ГОСПОД,,,,,,,,,,,,,,АМИН[DOUBLEPOST=1454547182][/DOUBLEPOST]
Da ali toa e postapka jovo na novo ako imas pari i visok nervi.
ДРАГА МИЛА МОЈА НЕРВОЗА,,,,,ГРЕШКА СИ,,,,,не нерви и пари,,,,МАКАТА,,ОЧАЈОТ,,,СИРОМАШТИЈАТА,,ЉУБОМОРАТА,,,,ГРУЕВСКИ,,и др,да не набројувам,(((да бидеме реални))) се оние работи кој ке те натераат на ОВА,,,,,да го правиш по вторпат па и третпат па крај крајот ако треба додека не им се смачи од мене да ме гледаат таму,,,,.....поз

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Еден пријател сака да земе потврда од здруженијата за происход но не знае дали куманово припаѓало под Бугарска егзархија . Прадедо му е роден 1897,а дедо му 1920 во Куманово

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Еден пријател сака да земе потврда од здруженијата за происход но не знае дали куманово припаѓало под Бугарска егзархија . Прадедо му е роден 1897,а дедо му 1920 во Куманово
Po gore spodeliv link na koj moze da si proveri ima kako so gledam I kumanovska kaza so znaci da I kumanovo bil pod bg okupacija :)

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Има некој што поднесол во Битола минатата година за просиход и дали му излегол? Јас поднесов на 30 Јуни и еве им пишав меил и ми велат дека уште немале стигнато происходи од Бугарија...
"Здравејте,
нјамаме получени произходи от Б'лгарија.
Пријатен ден"

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
http://www.promacedonia.org/vk/vk_2_28.htm
http://www.promacedonia.org/vk/vk_pokaz3.htm
(Куманово 30, 54, 57, 61, 96, 107, 113, 123, 124, 215.)

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Da i Kumanovo pripagalo pod BG ke vi dadat potvrda javetese vo klubot ijas zedov i zavrsiv rabota.

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
Вчера бев за закажување на термин за интервју. Почеток на Ноември е стасано. Поздрав

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Stranata bese spodelena od eden clen ovde na forumov ne go znam linkot no javna e mozes I sama da si vidis dokolku uspees da go najdes linkot ako uspeam da go najdam ke go spodelam I jas :)[DOUBLEPOST=1454542694][/DOUBLEPOST]http://www.promacedonia.org/vk/index.html povelete ova e stranata kade mozete da proverete :) @nervoza
Ова што го постиравте е најголемиот релевантен доказ за докажување на б'гарско потекло!

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
И уште нешто..... Вчера на подавањето на документите имаше околу 50-60 луѓе за подавање за гражданство, исто толку за подигање на указ (генерално македонци).

Член од
29 октомври 2015
Мислења
39
Поени од реакции
32
Dober den na site ...edno prasanje da ne e upoznat nekoj so vakva situacia
Kade nas gorancite koga ni zivea nasi pradedovci i dedovci vo bugaria se bavile so slatkarnica i rabotale tamo
Nego vo dokumentite im pisalo deka imale podanstvo bulgarsko isto shto i grazdanstvo --a narodnost turci deka se muslimani
Ee sea imali nekakvi vezi ova sto se po narodnost turci a grazdanstvo bulgarako ...fala za odgovor koj znae

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Ова што го постиравте е најголемиот релевантен доказ за докажување на б'гарско потекло!
Malku mi e nelogicno a zosto go velam toa zosto ako odat spored toa zar nema od pravsudie da ni baraat sakmo takov dokument mislam da ne ne maltretiraat.Eve na primer Stip od 49607 ziteli pola od niv se pisale kako bugari a ostatokot se turci ,cigani i nesto sitno evrei.Znaci site vo Stip se bugari i mozat da vadat takva potvrda bidejki od tie sela starite se preselile vo gradot.Ili pak i pravosudie ja prifaka ovaa statistika logici bi trebalo da ne pravi problem uste koga ke vidi od kaj si.Ne mi nema nekako logika.Spored ovaa statistika cela Makedonija e ustvari Bugarrija.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Malku mi e nelogicno a zosto go velam toa zosto ako odat spored toa zar nema od pravsudie da ni baraat sakmo takov dokument mislam da ne ne maltretiraat.Eve na primer Stip od 49607 ziteli pola od niv se pisale kako bugari a ostatokot se turci ,cigani i nesto sitno evrei.Znaci site vo Stip se bugari i mozat da vadat takva potvrda bidejki od tie sela starite se preselile vo gradot.Ili pak i pravosudie ja prifaka ovaa statistika logici bi trebalo da ne pravi problem uste koga ke vidi od kaj si.Ne mi nema nekako logika.
Убаво велиш. Ова е книга-материјал издание од 1900 г. за населението кое што живеело во Македонија и во предговорот пишува на кој начин, од каде и кој се учествувал, помогнал, во добивањето на наведените информации во книгата.

Намирам' случај тук' да изкажа голѣмата си благодарность на всички обштини в' Македонија и на всички граждани, свештеници, учители, студенти и ученици, които с' голѣма готовность ми оказваха всѣкакво с'дѣјствие при с'биранието и провѣрката на материалитѣ. Без' таја доброволна помошть настојаштата книга нѣмаше да види бѣл' свѣт' оште д'лго врѣме.

Пред неколку месеци напишав, и денес ќе повторам; 2013 г., дојдоа турци и про-турци на власт во БГ и со менување на законот кој што вели -докажи дека си б'лгарин, ја скршија оваа тема-гранка од Б'лгарската историја. Им ја сменија историјата. Промената во превод веќе не значи дека на територија на БГ живееле само бугари, турци, цигани и власи итд, туку вели дека живееле и македонци, македонски народ, македонска нација.

И кој прати вести и случувања во БГ, може да примети како таа тенденција за менување на факти во БГ историја продожува и денес и е секојдневно присутна. Да не бараме други докази дека ова е точно сме сите ние овде на форумот, ни бараат документи да докажеме она што нивната историја го тврди повеќе од 100 години.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Malku mi e nelogicno a zosto go velam toa zosto ako odat spored toa zar nema od pravsudie da ni baraat sakmo takov dokument mislam da ne ne maltretiraat.Eve na primer Stip od 49607 ziteli pola od niv se pisale kako bugari a ostatokot se turci ,cigani i nesto sitno evrei.Znaci site vo Stip se bugari i mozat da vadat takva potvrda bidejki od tie sela starite se preselile vo gradot.Ili pak i pravosudie ja prifaka ovaa statistika logici bi trebalo da ne pravi problem uste koga ke vidi od kaj si.Ne mi nema nekako logika.Spored ovaa statistika cela Makedonija e ustvari Bugarrija.
pa so nema logika za tebe koga sekoj blgarin so e strucen za blgarsko grazdanstvo ima kazano deka site koj so se osekat kako blgari ke mozi da si izvadat grazdanstvo, ete i ova e dokaz za toa deka procedurata se olesnuva i sekoj ke mozi da si izvadi bugarski pasos... no sega mislam deka pasosot nema da e problem, problem ke bidi kade potamu so bugarskiot i do koga?

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Да не има некој број од Ванчо охриѓанецот?

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Znaci vrska nema toa sto go pisuvas.jas kako i mnogu drugi sme od 2013 i mnogu dusi imame zemeno proishod i cekame za intervju.zatoa nekoi raboti zadrzisi gi za tebe,oti ova sto go vikas ti kako i mnogu drugi na forumot vrska nema.odamna sum na forumot i kako sto idi se betar i betar ste.samo negativni raboti pisuvate.daj svestete se sto pisuvate i za sto e ovoj forum.alooooooo.mnogu sum iznervirana od vasive postovi poslednite 200 strani.

Jas sum od 2013 so prv bratuced i dobiv proishod. Sega cekam za intervju.inaku vo noemvri mi e dadeno udostovenie,no seuste ne e stignato vo ambasada.
so srejka neka ti e i sto pobrzo do pasos ali sepak ne mi se veruva deka mozi da me odbijat a i mi se veruva seka mozi zatoa sto uste zakono ne im e izglasan baska ima promeni vo vlada i ne znam vejke sto da mislam pozzz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom