Фан Клуб: Интер

Јас повеќе би сакал Сориано да дојде во Јануари, него овој Банега, кој повеќе ми личи на тип играч ко Гатусо во Милан, а ние веќе го имаме Мело, и Медел за таа намена.

Јас повеќе би сакал Сориано да дојде во Јануари, него овој Банега, кој повеќе ми личи на тип играч ко Гатусо во Милан, а ние веќе го имаме Мело, и Медел за таа намена.
Daj molimte ne tropaj gluposti ako voopsto ne si go gledal Banega.

Daj molimte ne tropaj gluposti ako voopsto ne si go gledal Banega.

Факт е дека не сум го гледал многу, но чим ти имаш високо мислење за него, веќе се ми е јасно, и уште повеќе нека не доаѓа.

Као бе можеш да го споредиш Банега со Гатузо.. Едниот класичен плејмејкер а другиот копач што не знаеше да подаде топка подалеку од 5 метри. :гик:

Као бе можеш да го споредиш Банега со Гатузо.. Едниот класичен плејмејкер а другиот копач што не знаеше да подаде топка подалеку од 5 метри. :гик:

Гатузо многу подобар од сегашниве дрва кои Милан ги има. :cool:

De be sto sum ti zgresil tolku, da ne sum ti go navredil omileniot klub?

Да.

Јас уште на почетокот кажав ми изгледа на таков играч, не дека он сигурно е копач, факт е дека не сум го прател многу, би рекол многу минимално.
Но вие експертите на форумов, дај кажете за каков играч станува збор, а не само да изигравате сезнајковци како тој уфото погоре.

пс. Сега гледам статистики, и формации на Севилја, Банега многу малце има изиграно како класичен плеј.

Да.

Јас уште на почетокот кажав ми изгледа на таков играч, не дека он сигурно е копач, факт е дека не сум го прател многу, би рекол многу минимално.
Но вие експертите на форумов, дај кажете за каков играч станува збор, а не само да изигравате сезнајковци како тој уфото погоре.

пс. Сега гледам статистики, и формации на Севилја, Банега многу малце има изиграно како класичен плеј.
Како мислиш како класичен плеј многу малце има изиграно?
И ти како Деви Ангел, ако игра у средина или задњи везни не е плеј, мора на 10ка да игра за да биде плеј. :D
Сезонава не знам баш дали игра, ниеднаш ги неам глеано Севиља ама лани играше и им беше еден од најдобрите играчи, главен организарот им беше у таа 4411/4231 формација.

Добар играч е Банега, класичен плејмејкер, не ко Снајдер додуша пошто овој и у средина игра а не само на 10ка ко Весли, баш ваков играч ни фали што знае да ги поврзе редовите.
Е сеа малце е удрен у тоа глаата, на пример доека беше у Валенсија на бензинска пумпа забораил ручна да дигне и колата му ја прееба цела нога :ROFLMAO: ама добро кај нас ако му се деси такво нешто Манчини ќе го прати на железничар да му ја намести ногата и нема гајле :icon_lol:

Банега не е класичен плеј а на нас многу ќе ни одговара затоа што обожава да игра под притисок, нешто што моментално сите играчи од средината на Интер го мразат. Значи типот е одличен во изнесување на топка под притисиок поради добрата контрола и техника со кратки движења знае да ги праќа играчите по бурек. Дефинитивно ако се земе и ако се употреби правилно било кој тим што ќе игра пресинг ќе го јаде поради Банега кој лесно ке ја пренесува топката до Љаиќ и Едер, тоа ќе бидат такви убиствени контри што напаѓачите ако си ја вратат самодовербата има да газат. Е само таквата игра и поставеност ќе ги натера помалите клубови да заборават на пресинг и напаѓање против Интер.

Еве ќе ги пофалам Јувентус во нешто, ни еден мал тим не се осмелува против Јувентус да им игра пресинг зашто Погба ќе ги дигне на грб сите плус бековите исто знаат да им повлечат добро нешто што кај нас го нема и затоа секоја селска екипа ни игра пресинг и си имаме проблеми моментално.

Значи мора да се среди тоа изнесување на топка. Манчини проба со Брозовиќ и Кондогбија не му успеа, Кондогбија има техника но му недостасува самодоверба и многу се потпира само на левата нога, додека Брозо влезе во некоја криза и прави многу грешни пасови, плус момакот многу сака да игра понапред. Моментално ако сте приметиле темпото на Интер го диктира Медел што е голема грешка и затоа сме во криза. Но мислам дека работите ќе се сменат, дали со Банега дали без мора нешто да се смени во пристапот и играта.

ако после ваква атносфера на тренингот не изиграт со срце и не изгинат на терен за навивачите утре на дербито нега се гонат сите у три лепе
245917-800.jpg
245929-800.jpg
245931-800.jpg
245945-800.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom