Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
4 годишно му било школото, меѓутоа немал предмети од природните науки, биологија, хемија, физика и слично. И не е конечно одбиен, туку му рекле дека да го дозаврши факултетот, односно уште тие 3 предмети што му останале за да дипломира, и ќе му ја одобрат визата.
неговото мислење не можев никако да го пронајдам на форумот, али според мислењата на другите што почнаа да се грижат дали и тие би биле одбиени и во некој поглед ми доловија што се случило али ете не доволно. бај д веј мислев дека е одбијан пошто на табалета е деклариран како одбијан и стварно ми е некако жал пошто на сите се трудеше човекот да им помогне и да ги опушти и дека нема за што да се грижат, али кога не е конечно одбијан тогаш има некоја надеж.
преку лотаријава ова добил зелена карта ?

Да да, баш таа :D

Добро а сепак не ве разбирам дечки,нели тие три предмети повекето од нас ги имаме во основно оделение изучувано ,биологија,хемија и физика? Дечкото студира посебен смер за некој од предметите и затоа го одбиваат или.....?
Исто е и многу нејасно односно нашето конзуларно оделение во амбасада некако немаат исти ставови и политики со конзуларното одоление во Кентаки, конкретно за формуларот I-134 многу нејасна процедура, на некого му бараат на некого не,кого да верувас веке незнаеш. Уште форумиве да не ни се мислам дека ке има мн грешки и многу луге ке бидат одбиени :(:(:(.
Ама мораме сите позитивно да гледаме на работите и да веруваме дека среќата на сите ке ни се насмевне :)

Pretezno vo koj period gi zakazuvaat intervjuata po izvlekuvanjeto? Ili koga ke gi podnesesh dokumentite togash o_O

Добро а сепак не ве разбирам дечки,нели тие три предмети повекето од нас ги имаме во основно оделение изучувано ,биологија,хемија и физика? Дечкото студира посебен смер за некој од предметите и затоа го одбиваат или.....?
Исто е и многу нејасно односно нашето конзуларно оделение во амбасада некако немаат исти ставови и политики со конзуларното одоление во Кентаки, конкретно за формуларот I-134 многу нејасна процедура, на некого му бараат на некого не,кого да верувас веке незнаеш. Уште форумиве да не ни се мислам дека ке има мн грешки и многу луге ке бидат одбиени :(:(:(.
Ама мораме сите позитивно да гледаме на работите и да веруваме дека среќата на сите ке ни се насмевне :)
Ма дечкото за поп учел богословија средно и теолошки факултет после само што не го дозавршил и затоа не му го признавале средното образование бидејќи на самата страна си пишува "A “high school education or equivalent” is defined as successful
completion of a 12-year course of elementary and secondary education in the United States OR the successful
completion in another country of a formal course of elementary and secondary education comparable to a high
school education in the United States
. Only formal courses of study meet this requirement.

Pretezno vo koj period gi zakazuvaat intervjuata po izvlekuvanjeto? Ili koga ke gi podnesesh dokumentite togash o_O
Интевјуата се во зависност од CN. Колку помал CN толку побрзо ќе ти биде интервјуто, е сега има исклучоци, на кои DS-260 не им е пратено веднаш откако бидат известени дека се добитници на лотаријата. Ако го пратиш тоа покасно можно е месец-два да ти биде пролонгирано интервјуто, во зависност колку брзо ги разгледуваат случаите во Кентаки.

Дечки сите се трудиме да ја развиеме темава колку можеме повеќе и по опширна да ја направиме за сите останати членови кои ке бидат во овие проблематики да можат да ги пронајдат своите одговори тука. Па јас имам неколку прашања????????????????????
Дали некој знае или има линк, за да сподели тука за секоја завршена година за лотаријата колку вкупно избраници има?
Колку од нив се добитници?
Колку од нив се губитници на постапките?
Мислам конкретно на некоја табела или графикон каде секој од нас може да ја најде својата земја и да погледне каков бил статусот на изминатата година.
Ајде очекуваме одговори од сите активни членови
Поздрав до сите!!! :masa:

Дечки сите се трудиме да ја развиеме темава колку можеме повеќе и по опширна да ја направиме за сите останати членови кои ке бидат во овие проблематики да можат да ги пронајдат своите одговори тука. Па јас имам неколку прашања????????????????????
Дали некој знае или има линк, за да сподели тука за секоја завршена година за лотаријата колку вкупно избраници има?
Колку од нив се добитници?
Колку од нив се губитници на постапките?
Мислам конкретно на некоја табела или графикон каде секој од нас може да ја најде својата земја и да погледне каков бил статусот на изминатата година.
Ајде очекуваме одговори од сите активни членови
Поздрав до сите!!! :masa:
Вечер од дома ќе постирам табела со такви податоци.

Дај бе аман не споредувајте Америка со Македонија во смисол како стандард на живеење и опасно/неопасно, смешно е.

30,000 долари година на факултет, па тоа факултет е во права смисла на зборот, не збирутљак на искомплексирани фаци со некои ванаби титули до нивното име ко кај нас што прибираат и шуто и рогато да се запишува на факултет. Таму барем те плаќаат онолку колку што вредиш, и барем ти даваат шанса да се покажеш колку вредиш. Ако вредиш, ќе напредуваш нагоре во пирамидата и никој нема да те оспори, ако не, ќе стагнираш.

Vo Amerika da odis na fax ne e $30.000, t.e ako nemas green card ili ako ne si citizen da, ke bide nakaj 30.000, ali ako dobies zelena karta na lotarija togas fax ke ti bide 10.000 godisno, sto vo sporedba so toa kolku se zarabotuva mozes da si dozvolis. Zboram za drzaven fax. Ako sakas da odis na privaten e togas e mnogu poskapo.

Дечки беше ли некој на интервју? како помина? ајде споделете нешто :):)

Дечки беше ли некој на интервју? како помина? ајде споделете нешто :):)
Јас бев, верувам и други, а мој впечаток е дека се поминува многу лесно. Што се однесува до мене, истото го сфатив многу сериозно, да не речам и пресериозно :). Дури и да постои некаков проблем околу документацијата или нешто друго, прагот на толеранција е висок. За мене беше изненадување што кандидати кои воопшто не зборуваат и одбиваат последниот дел од интервјуто да го извршат на англиски, поминуваат без никаков проблем.

Јас бев, верувам и други, а мој впечаток е дека се поминува многу лесно. Што се однесува до мене, истото го сфатив многу сериозно, да не речам и пресериозно :). Дури и да постои некаков проблем околу документацијата или нешто друго, прагот на толеранција е висок. За мене беше изненадување што кандидати кои воопшто не зборуваат и одбиваат последниот дел од интервјуто да го извршат на англиски, поминуваат без никаков проблем.
Ај те молам кажи според твоето искуство по колку пари бараат да имаш на сметка за поединец и дали навистина е толку неопходно да имаш факултетска диплома за полесно да добиеш?

Ај те молам кажи според твоето искуство по колку пари бараат да имаш на сметка за поединец и дали навистина е толку неопходно да имаш факултетска диплома за полесно да добиеш?

Неопходно? Не. Но се разбира дека колку е повисок степенот на образованието, толку подобро. Но и да си со средно образование нема да ти направат никаков проблем, се разбира доколку им ја однесеш дипломата :D во спротивен случај ќе ти речат да се вратиш по неколку дена и да ја доставиш.
Значи нема тежок начин, освен сам ако не си ја усложниш целата работа со неносење на потребна документација. Сите што биле кажале дека целото интервју е едноставно само формалност и ништо друго, а и тие што биле вратени им е речено да се вратат повторно со документите кои недостасувале.
Искрено јас повеќе воопшто не му ја мислам,кога сите поминуваат како што треба, зошто кај мене да биде различно. Само се нервирам што Cut Off бројчинава некако споро им идат но се надевам дека наредниов месец би станал current, но ќе видеме, ништо не се знае. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom