Услов за добивање на лотаријава ти е завршено средно образование без да повторуваш година, значи континуирано 12 годишно образование и дипломата не ти зголемува шанси за добивање на визите, ако имаш завршено 4 години средно во нормален рок и ги имаш сите попратни документи сигурно ја добиваш визата. Е сега во амбасадава во Скопје бараат да имаш и гарант од Америка или да прикажиш сметка на банка дека нема да си на терет на државата таму и нема да си социјален случај. Не ги знам точните цифри ама мислам дека за банкарска сметка треба да прикажеш по 5000$ од човек, а за гарант треба да остварува од 25000$ годишна плата и нагоре од зависност на големината на семејството за кое гарантира. Јас им доставив гарант за на интервјуто дека нашиот вработен таму ми побара, а конзулот ниту ме праша ниту го виде тој документ макар јас би препорачал да се има за секој случај.Ај те молам кажи според твоето искуство по колку пари бараат да имаш на сметка за поединец и дали навистина е толку неопходно да имаш факултетска диплома за полесно да добиеш?
Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk