Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Може да се бараат теории и историчари, и ако се бараат ќе се најдат, (све може да се најде на интернет.) ама зошто, кога може и обично огледало да заврши работа. Таа физиономија , тие неправилни црти и криви вилици сами ја кажуваат приказната.
И да се тргне на страна цела таа традиција на инцест што ја негувате со векови пак не ја објаснува до крај мутираноста, пак останува фактот дека на овој континент секој на некого личи, само вие личите на нешто незавршено
^^
Велат паметните од туѓите грешки учат, ама глупавите изгледа ни од своите грешки не успеваат.

Дури и да ги земеме твоиве инсинуации за точни (освојувачи, итн итн), тогаш ова твоево излегува вака некако - силуван дава совет на силувачите, дека не треба да имаат ништо против силувањето.
Логика низ уши ти тече. ;)

П.С. Теоријата за кавкаското потекло, се однесува на Гегите. Впрочем и со голо око е видлива разликата со Тоските. Толку за генетиката. А лингвистички, кога во ретки прилики сум начекал да слушнам Албански на нивната национална телевизија - не ми се верува дека е истиот јазик со ова вие овде што го зборувате. Повеќе од извесно е дека се работи за албанизирани кавкаски племиња, кои Османлиите ги донеле на Балканот за да ги вршат примитивните и прљави работи за нив.
Ова е таа цврсто поткрепена дебата...

Не можам да си замислам, словените да се против миграции...
Ти сметаш дека Муслиманите од Блискиот Исток треба да бидат слободни масовно да се населуваат во Западна Европа, Македонија...?
или не?

Ти сметаш дека Муслиманите од Блискиот Исток треба да бидат слободни масовно да се населуваат во Западна Европа, Македонија...?
или не?
Мислам дека не треба во Македонија да се населуваат, против сум, па и тие се против.

А во Европа треба да имаат иста можност како што ти или јас имаме, и имале можност нашите предци да побараат азил кога овде се пукаше.
Не знам колкаво е тоа масовно за тебе, но сепак и јас верувам дека не е масовното населување решението, туку стабилизирањето на тој регион, овие да се привремени мигранти кои ако можат да се вклопат зошто да не стојат таму засекогаш.
Да, Европа е фактор, и треба да придонесе кон тоа, доста наивно од некои кои ја гледаат Европа како некоја слаба баба пред умирање.
А јас верувам дека ваквата Европа може да прими 5-10 мил. мигранти и да ги интегрира истите.

Од прва рака знаеме дека најлошо домородците поминиваат, затоа не треба вие да бидете против миграции на народи.

Подобро држи се до мистериите, добар совет ти е ова.

Zatoa ni trebaat serdari.[DOUBLEPOST=1454062226][/DOUBLEPOST]
Мислам дека не треба во Македонија да се населуваат, против сум, па и тие се против.

А во Европа треба да имаат иста можност како што ти или јас имаме, и имале можност нашите предци да побараат азил кога овде се пукаше.
Не знам колкаво е тоа масовно за тебе, но сепак и јас верувам дека не е масовното населување решението, туку стабилизирањето на тој регион, овие да се привремени мигранти кои ако можат да се вклопат зошто да не стојат таму засекогаш.
Да, Европа е фактор, и треба да придонесе кон тоа, доста наивно од некои кои ја гледаат Европа како некоја слаба баба пред умирање.
А јас верувам дека ваквата Европа може да прими 5-10 мил. мигранти и да ги интегрира истите.

Svedska ne znae kako da integrira ni 5% od migrantite od Bliski istok i Afrika.

Не разбирам, кога мене Европа ми овозможила да спроведувам православна теократија кај неа и ортодоксни патроли на улиците од Келн и Лутон. Дали смеам да запречам улица пет пати дневно за да спроведувам православен ритуал? Или можеби имам право да напаѓам жени, по европските улици зашто ете така, биле облечени некако?
Така да полека со тоа мене и тебе што ни овозможила. Мене не ми овозможила исто што и на тебе.

^^
На таа тема и јас размислував како мултикултурно ја збогатам мојата држава. Ми текна идеја да регистрирам нова религија, нешто како религија на Хеви Метал - религија која 5 пати дневно ќе пушта 5-6 минути музика (колку за една нумера), на јебено гласно ПА озвучење.

После некои пријатели ме разубедија дека нема да ми се допадне во затворот. Толку за еднаквите можности. :(

^^
Велат паметните од туѓите грешки учат, ама глупавите изгледа ни од своите грешки не успеваат.

Дури и да ги земеме твоиве инсинуации за точни (освојувачи, итн итн), тогаш ова твоево излегува вака некако - силуван дава совет на силувачите, дека не треба да имаат ништо против силувањето.
Логика низ уши ти тече. ;)

П.С. Теоријата за кавкаското потекло, се однесува на Гегите. Впрочем и со голо око е видлива разликата со Тоските. Толку за генетиката. А лингвистички, кога во ретки прилики сум начекал да слушнам Албански на нивната национална телевизија - не ми се верува дека е истиот јазик со ова вие овде што го зборувате. Повеќе од извесно е дека се работи за албанизирани кавкаски племиња, кои Османлиите ги донеле на Балканот за да ги вршат примитивните и прљави работи за нив.
Definitivno razlikata megu Toskite i Gegite e golema kako po karakter taka i po nadvoresen izgled.Site znajme koj se problematicnite,toest koj stignale so turcite na ovie prostori!

СО ХОЛАНДИЈА СЕ ПРЕТЕРА
Нашата емпатија е недвосмислена во поглед на мигрантите кои бегаат во Европа бегајќи од хоророт кој се случува во нивната земја. Ама, да ти доаѓа полиција на врата и да ти вика дека многу твиташ против бегалците?

so-holandija-se-pretera-146368.jpg

28 годишниот Марк Јонгенел на почетокот на оваа недела добил телефонски повик од мајка му. Жената извадена од памет, биле двајца полицајци кај нив дома, го барале него, не кажале зошто. Подоцна полицајците го нашле на работа:

"Многу твиташ. Имаме наредба да ти кажеме да припазиш на својот тон. Твоите твитови може да изгледаат како провокација," рекле жандарите.

А Јонгенел на Твитер пишал нешто против плановите градот да обезбеди место за 250 бегалци од Истокот.

Еве му го инкриминиратиот твит:

#Sliedrecht има предлог да се преземат 250 бегалци во наредниве две години. Колку лоша идеја!

Посета од полицијата заради она што го пишуваат на социјалните мрежи им се случила и на други луѓе во Слидрехт и други места. Пред некој месец, на 20-тина луѓе од Леуварден цајкани им затропале на врата со слична порака. Се случило тоа и во Енхеде, и во Брабант и во други места со твитерџии критички настроени кон доаѓањето на бегалците.

Портпаролот на полицијата потврди дека постојат десет единици составени од "дигитални агенти" кои следат што се пишува на Фејсбук и Твитер и бараат постови кои "отишле предалеку".

Не само заради бегалската криза, Холандија последниве години ги заостри мерките за вселување кои и тамошните невладини и ОН ги оценија како премногу стриктни. Во последниот извештај на Обединетите нации се бара од Холандија безусловно да задоволи базични услови за бегалците.

ne sum ja procital celata tema. ponekogas prelistuvam nekolku strani i mislam deka nekoi slucuvanja loso se procenuvaat. na prethodnata strana postirana e vest za zensko od danska koja dobila kazna poradi upotreba i posed na peper sprej. zosto toa ve cudi? vo danska zabraneto e da poseduvas peper sprej od vidot koj ona go imala, znaci ne smees ni so tebe da go nosis, a ne pa uste da go upotrebis. nikoj ne ja osuduva sto se branila, i da go fatat toj sto ja napadnal on bi dobil stroga kazna. sepak normalno e i ona da dobie kazna bidejki upotrebila nesto sto e zabraneto. toa e kako da upotrebis pistol koj ne smees da go poseduvas za da se odbranis od napad, normalno deka odposle ke dobies kazna za upotreba na pistol iako opravdano e sto si se branel. bidejki upotrebila peper sprej, a ne pistol, normalno kaznata e prilicno smesna za danski uslovi, verojatno samo ke plati pari i ne gledam tuka nikakov problem, i samata sigurno bila svesna deka ke dobie kazna ako nekogas ja fatat so peper sprej.

isto taka gledam kako vo stranstvo se izvrtuva temata za devojceto so rusko poteklo koe vo berlin imalo seksualni odnosi so dvajca germanski drzavjani od tursko poteklo. vo javnost duri iskoci nejzinoto ime i prezime, pa sega kometno moze da go smeni imeto i da se preseli za da ne se bruka celiot zivot. sekade se zboruvase za siluvanje, a tocnata verzija izgleda e deka veke so meseci bila vo vrska so dvajca mazi od tursko poteklo i redovno imala seks so niv (bez nasilstvo). protiv dvajcata ke ima tuzba vo slucaj da se potvrdi izjavata na devojceto bidejki vo germanija zabraneto e vozrasen da ima seks so licnost ispod 14 godini. potvrda za "klasicno" siluvanje nema, taka da mozno e storitelite so prilicno blaga kazna da pominat (sto e ponekogas slucaj vo germanija koga maloletnata licnostno e blisku do vozrast na koja smee da ima seksualni odnosi i dodatno ako psihicki se procenuva kako povozrasn. zavisuva i od drugi faktori, ne e ednostavno).

PS
ziveam vo germanija i ne sve sto momentalno se slucuva za mene e prifatlivo, no koga citam tuka po forumot nekako mi nedostiga "sredina", gledam samo dve strani koi se mnogu odaleceni i na mene i ednite i drugite mi deluvaat ko da preteruvaat so nivnite stavovi. mozda toa e poradi makedonskiot inajt :)

Последно уредено:
... nikoj ne ja osuduva sto se branila, sepak normalno e i ona da dobie kazna bidejki upotrebila nesto sto e zabraneto. toa e kako da upotrebis pistol koj ne smees da go poseduvas za da se odbranis od napad, normalno deka odposle ke dobies kazna
Навистина е исто?
Ако ти дадам избор против тебе некоја девојка да „се бранила“ со прскање спреј, или свирнување метак во чело - дали ќе ми одговориш дека спреј и пиштол е исто и дека ти е сеедно? ;)

...vo germanija zabraneto e vozrasen da ima seks so licnost ispod 14 godini. potvrda za "klasicno" siluvanje nema
Tие закони постојат затоа што личност на толку мала возраст Е ДЕТЕ, и како такво нема способност за трезвено расудување. Затоа СЕКОЈ секс со дете Е СИЛУВАЊЕ.
Појди од себе, како ти би размислувал ако твоето дете има секс со неколку ретардирани орангутани - кои го следат примерот на нивниот пророк кој според Куранот имал однос со 6 годишно дете?
Narrated 'Aisha: that the Prophet married her when she was six years old

— Sahih al-Bukhari, 7:62:64

...ziveam vo germanija i ne sve sto momentalno se slucuva za mene e prifatlivo, no koga citam tuka po forumot nekako mi nedostiga "sredina"...mozda toa e poradi makedonskiot inajt :)
Зборување за „средина“ во случаи со секусуално насилство е како оној муабетот „абе само до половина бе“. Или за да ме разбереш подобро, таа средина најдобро би можел да ја илустрирам со помош на еден дечко по име Лонг Донг Силвер кого би го замолиле да ти го свирне до половина После ќе те прашаме дали, како што велиш, ти „nedostiga sredina“ или се работи за вишок средина (голем вишок). ;)

Браво бе, што да ти кажам...
Nema што да му кажеш човекот кажа се што треба да се каже, инаку незнам како не си сватил до сега дека словените не се против миграцијата туку против исламот.. словенските земји кажаа дека ќе примат само христијани бегалци:toe:

@Vanlok

napisav podole deka kaznata ke bide mala bidejki upotrebila peper sprej, a ne pistol, taka da ne sfakam zosto mislis deka za mene e isto, ocigledno e deka ne mislam taka, a i ne e taka spored danskite zakoni. da upotrebila pistol za odbrana sigurno nema da pomine samo so paricna kazna.

inace i jas sum protiv vozrasen da ima seksualni odnosi so dete, bez vrska dali deteto vo toj moment e protiv ili ne. kako sto kaza dete ne e ni sposobno tocno da sfati na sto se nafaka. no zakonite vo germanija gledaat razlika:
vo slucaj vozrasen da soberi od ulica 13 godisno dete i so sila da ima seks so nego taja licnost ke zavrsi so dolga zatvorska kazna (em siluvanje, em dete). no vo slucaj vozrasen covek da ima nekoj vid vrska so 13 godisno dete i da ima seks so nego bez da se brani deteto, togas teoreticno i e mozno storitelot so prilicno mala kazna da pomine (bez zatvor, samo uslovno), mozno e duri i da se povlece tuzbata. na skoloto na koe jas bev porano imase takov slucaj, 18 godisen imase vrska so 13 godisna. primetija roditelite na devojceto bidejki doznaa deka nekoj so kola ja zema od naselba. imaa razgovor so kerkata i taja prizna se. roditelite poludea, zemaa advokat i go prijavija. posle nekolku razgovori (vo koi bea vkluceni i roditelite na vozrasniot) i bidejki iskoci deka povise od podolgo vreme bile vo vrska roditelite na devojceto omeknaa i celiot slucaj se resi von sud. ostanaa duri zaedno i kolku sto razbrav odposle i 7-8 godini podocna uste bea vo vrska.

germanija ne e SAD. vo SAD mozno e 18 godisen da ima seks so 17 godisna i da zavrsi vo zatvor. vo germanija drug nacin funkcioniraat zakonite.

vo slucajot na ruskoto devojce kako prvo faktor ke bide kolku godini imaat dvajcata, razlika ke bide za sudot dali imaat 18-19 godini ili 30 godini. vtor vazen faktor e devojceto. psiholog ke ima razgovori so nejze i toj ke oceni dali devojceto psihicki e na nivo na 13 godisna ili mozda se raboti za dete koe psihicki e prilicno daleku za negovata vozrast (na primer na nivo na 15 godisno dete). ako procenkata e deka e prilicno vozrasna za nejzinite godini i ako mislat deka e svesna sto pravela i sepak imala seks, toa isto bi ja ublazilo kaznata.

bidejki ova se iskoci vo javnosta nema sansa da se povleci slucajot, no ne bi me cudelo storitelite da pominat so prilicno blaga kazna ako spomnatite faktori se vo nivna polza.

btw ne kazuvam sto mislam, vi kazuvam na koj nacin takvi slucaevi mozat da se rakovodat vo germanija. na nekomu mu odgovaraat tie zakoni, na drug ne, no takva e germanija.

za toa so sredinata:
bas slucajot od danska e primer. zenska upotrebila peper sprej koj e zabranet i ke plati paricna kazna. nigde ne pisuva deka kaznata ja dobila poradi toa sto se branila. a slucajot nekoi ljuge go izvrtuvaat ko demek mora da plati kazna bidejki ne dozvolila nekoj da ja siluva... sto bi rekle vo germanija, od komarec se pravi slon, se preteruva mesto smireno da se razmisli sto se slucilo.

Последно уредено:
Тоа е тој квази-либерализам, сеедно е ако детето се согласило - затоа што тоа дете не може да одлучува самостојно за такви работи. Заеби „согласност“ и проценка од психолог за нивото на интелектот, или што и е да е што демек проценуваат. Тоа не може емпириски да се измери, а одредени деца се прилично добри во глумење се и сешто.
Па сам кажа дека девојчето ќе се соочи со стигма, тоа се трауми чии белези кревките детски умови ги носат целиот живот, работи кои оставаат тешки последици по психичкиот развој на таа личност. Затоа заеби „согласност“, треба да го јадат немиен тие што заведуваат недотупавени деца заради примитивни потреби.

Како што реков тоа е тој квази-либерализам, ебате, како тие копиљаците што демек на предпубертетска возраст „решиле“ дека треба да бидат друг пол, а ретардираните родители ги подржуваат. За мене тоа е тешко лудило и ретарадција, тие деца се жртви на нечија манипулација (на родителите најверојнатно) - пошто на таа возраст едноставно децата немаат секусални потреби. А ако се работи за некакво психичко или хормонално пореметување, постојат третмани за тоа. Секако не промена на пол, ебате. На пет години ти да му правиш филм на некој копиљ дека треба да смени пол... Јас тие родители би ги стрелал за пример, зошто само спречувањето да се размножуваат не е доволно.

Aj погледај, ако не знаеш за што зборувам - таман и ова е „мултикултура“:

ПОЧЕЛО ЈЕ СИНE

https://www.facebook.com/hautecoutu...0003676884576/754214288044460/?type=2&theater

Published 28 January 2016 near Breege, Germany by Johannes Gerhardt
Mittlerweile Alltag in Paris. Inmitten dieser tollen Stadt bekämpfen sich nun täglich Moslems mit der Polizei und den Bürgern. Warum schweigt die Presse? Warum wird dies nicht veröffentlicht? Paris, die Stadt der Liebe wird nun immer mehr zu einem Gulag aus Gewalt, ausgelöst durch die Religion des Islams!!!!

za toa so sredinata:
bas slucajot od danska e primer. zenska upotrebila peper sprej koj e zabranet i ke plati paricna kazna. nigde ne pisuva deka kaznata ja dobila poradi toa sto se branila. a slucajot nekoi ljuge go izvrtuvaat ko demek mora da plati kazna bidejki ne dozvolila nekoj da ja siluva... sto bi rekle vo germanija, od komarec se pravi slon, se preteruva mesto smireno da se razmisli sto se slucilo.
За тоа со средината, иронијата ебате е во тоа што полицијата НЕ РЕАГИРА НА СИЛУВАЊА и не ги наоѓа силувачите, ама некоја девојка ќе јаде казна за банален прекршок како што е поседување на спреј за самоодбрана, кој патем е единствената причина зошто сега не е силувана и доживотно трауматизирана жртва. Секако не се спасила благодарение на неспособната полицја, која изгледа единствено е добро за казнување банални прекршоци.

Не е работата заради парите, девојката за цена на мандатна казна „купила“ право да не биде силувана од некој орангутан - претпоставувам ДЕКА ТОА СЕ НАЈДОБРО ПОТРОШЕНИТЕ ПАРИ ВО НЕЈЗИНИОТ
ЖИВОТ.
Но каква е таа лицемерност, каде полицијата не спречува масовни силувања, не ги наоѓа и казнува силувачите, медиумите не известуваат за тие масовни силувања, силувачите непречено силуваат, сите тие страња се неказнето и масовно вршени од муслиманските имигранти... Но во исто време Европејците се постојано на тапет и пијат казни дури и за најбаналните прекршоци.
Какви двојни аршини, какво лицемерие ебате, едните се казнувани се најмала ситница а другите се оставаат да силуваат кој сакаат? Каква е таа потреба тие муслумански имигранти да бидат оставени да прават секакви страња и да останат неказнити?

Луѓето почнуваат да се будат од мулти-култи хипнозата. Бранењето на себе и на своите е најнормална работа на овој свет - човечкиот вид не би постоел без нагонот за преживување. Продажбата на огнено оружје во Германија е највисоко можно ниво, а во Данска ако не можат легално, оружјето секако ќе го набавуваат нелегално. Пошто ништо што законот може да ги казни, не се споредува со последиците од убивање и силување.
Не со спрејови, луѓето ќе почнат да се бранат со пиштоли и со се друго што ќе можат да набават, на пример како во следниов инцидент - со бомби:

Grenade thrown at German refugee shelter
http://news.yahoo.com/grenade-thrown-german-refugee-shelter-104755227.html

Крајно време е на корупираните залоени политичари, да им се случи еден добар старомоден линч. За почеток еве еден одличен кандидат за таков еден третман:
Merkel_2.png
[DOUBLEPOST=1454156364][/DOUBLEPOST]
Mittlerweile Alltag in Paris. Inmitten dieser tollen Stadt bekämpfen sich nun täglich Moslems mit der Polizei und den Bürgern. Warum schweigt die Presse? Warum wird dies nicht veröffentlicht? Paris, die Stadt der Liebe wird nun immer mehr zu einem Gulag aus Gewalt, ausgelöst durch die Religion des Islams!!!!

Превод:
Amidst this great city now fight daily Muslims with the police and the citizens. Why is silent the press? Why is this not be published? Paris, the city of love is now increasingly becoming a gulag of violence triggered by the religion of Islam !!!!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom