Еве јас да ви го кажам искуството од 3 луѓе кој што беа со мене на интервју пред 3 дена. Госпоѓата што им правела интервју им барала оригинален документ од предок за да докажат потекло, им се дерела на сите 20 луѓе внатре дека бара исклучиво стар документ оригинален за да докажат потекло и им викала како мислите вие дека ние овде даваме државјанство кога немате валидни докази по закон. Лом ги направила внатре, и јас ја слушнав се дереше и влезе во канцеларијата каде што бев јас и им рече на сите сега ќе го викнам вицепресидентот да му кажете вие на него кој ве пушта на овој начин на баратр гражданство.
Значи муабетот е, едно е кога зборува петар колев и другите а сосема друго е кога ќе влезеш во министерството, таму нема никакви факти што би можеле да ви бараат и да ви зборуваат, се е индивидуално, новата претседателка ете се гледа дека ги изменила работите преку ноќ, значи, што мислите вие дека ако еден ден било така треба секогаш да е, ама ете за жал не е, секојдневно се менуваат работите и нема правила.
Ете мојава иста информација со томе јас ја слушнав лично од жената што прави интервју, најдобро однесете си и не терајте инат со министерството, вие бидете си чисти.