Фан клуб - РК Вардар

@Oleg Ribarcuk Го следиш малку од малку првенствово? Кире ако бил испукана пушка судејќи според настапите на првенствово, имаш коментар на партиите на Душебаев или Карачиќ до сега? Душебаев има 5/20 статистика до сега, од кои 3 му се против Унгарија вчера, криминал е неговата игра на другите натпревари, 0 - компир со Германија, Словенија, денес со Русија, да не додаваме и изгубени топки кои му се исто во голем број, а не е веќе толку млад, 23 начука не може веќе на младост да се вади. Чисто онака сакам да ти прочитам размислување за тоа. Која е твоја проценка? Како што еве си проценил дека Кулеш има потенцијал.

@Oleg Ribarcuk Го следиш малку од малку првенствово? Кире ако бил испукана пушка судејќи според настапите на првенствово, имаш коментар на партиите на Душебаев или Карачиќ до сега? Душебаев има 5/20 статистика до сега, од кои 3 му се против Унгарија вчера, криминал е неговата игра на другите натпревари, 0 - компир со Германија, Словенија, денес со Русија, да не додаваме и изгубени топки кои му се исто во голем број, а не е веќе толку млад, 23 начука не може веќе на младост да се вади. Чисто онака сакам да ти прочитам размислување за тоа. Која е твоја проценка? Како што еве си проценил дека Кулеш има потенцијал.
Ostajgo se inaetit :)

Ако Кире утре потпише за Вардар и почне одма да игра , не може да се каже дека е испукана пушка и секако ќе донесе голем допринос во вардар, прво да ја помине групата па и за понатаму...
Ама ако чекаме да му заврши договорот со Барс на лето па да се приклучи на Вардар дури следната сезона од временски гледано то е веќе уште скоро една година и веќе тогаш влегува во 37 година и нема многу што да даде. Или максимум ќе може да изигра уште една сезона на повисоко ниво и толку, а на вардар играчи за една година не му требаат, Вардар треба да гради тим на долги стази (барем се надевм таква е визијата на раководството).
Од друга страна ако Кире дојде во Вардар, бројот на античките фанови нагло ќе порасне за 1000% :)

Овој црепов Борозан ако го земаат, барем сеа одма да го потпишале да биде способен да игра до крајов на сезонава во ЛШ, пошто и така сега се има само еден асален бек во Горбок.

Со заминувањето на бомбардерот и под претпоставка дека Деревен ќе се оправи и ќе игра според очекувањата, на Вардар му треба „модерен“ лев бек, а не олдскул шутер пошто таков веќе има во помладиов русин.

Петар Ненадич, Штефан Фатх или Микел Дамгард, би било фантазија да се донесе бар еден од нив, али тешко да ги извлечеш од Бундеслигата иако треба да пробаат...

@Oleg Ribarcuk
Друже незнам дали Белорусија ја гледаше само денес шо ти остави впачаток Кулеш кој даде мислам 4-5 гола...
Ги гледав скоро сите дуели не Белорусија и вервај такво дрво како Кулеш еднаш мајка раѓа, искрено му тргна само против Македонија, Кулеш ти е нешто како поблага ретардација од Филип Лазаров, на претходните утакмици фрижидер да му даеше да фрли на гол, немаше да го погоди голот, вервај промашуваше како пијаница шо ја промашува куќата....

Душебаев комплетно потфрла сезонава и тоа си е тоа.Али сепак комбинацијата помеѓу Македа и Душебаев мене ми се допаѓа зошто можеш драстично да го смениш типот на игра на таа страна. Не разбирам зошто воопшто го мешаш Карачиќ али ајде. Карачиќ и Душебаев се сепак веќе потпишани играчи.

За да имаме дискусија како што ти ја формулираш во постот ниеден од Карачиќ,Душебаев и Лазаров не би требало да биде играч па да имаме дискусија кој би требало да дојде во Вардар базирано на своите игри на првенството.

Од друга страна ако сакаш дискусија еве Душебаев не игра добро дај да го смениме со Лазаров, тогаш тоа е сосема различна дискусија и во истата без двоумење го одбирам Душебаев посебно па кога е во комбинација со Македа на позиција.[DOUBLEPOST=1453940627][/DOUBLEPOST]
@Oleg Ribarcuk
Друже незнам дали Белорусија ја гледаше само денес шо ти остави впачаток Кулеш кој даде мислам 4-5 гола...
Ги гледав скоро сите дуели не Белорусија и вервај такво дрво како Кулеш еднаш мајка раѓа, искрено му тргна само против Македонија, Кулеш ти е нешто како поблага ретардација од Филип Лазаров, на претходните утакмици фрижидер да му даеше да фрли на гол, немаше да го погоди голот, вервај промашуваше како пијаница шо ја промашува куќата....

Два-Три натпревари гледав ( на едниот само едно полувреме ) на Белорусија и ми изгледаше како цврст играч кој што може да шутне со контакт , игра одбрана плус и млад е па грешките на тоа му ги препишував. Али ако е глуп ,атлетските предиспозиции само одредена далечина може да те однесат.

Овој црепов Борозан ако го земаат, барем сеа одма да го потпишале да биде способен да игра до крајов на сезонава во ЛШ, пошто и така сега се има само еден асален бек во Горбок.

Со заминувањето на бомбардерот и под претпоставка дека Деревен ќе се оправи и ќе игра според очекувањата, на Вардар му треба „модерен“ лев бек, а не олдскул шутер пошто таков веќе има во помладиов русин.

Петар Ненадич, Штефан Фатх или Микел Дамгард, би било фантазија да се донесе бар еден од нив, али тешко да ги извлечеш од Бундеслигата иако треба да пробаат...
Moжат и мораат!!! Играчина е!!! :D

Moжат и мораат!!! Играчина е!!! :D
Така е, ама не се сите Дејан Манасков па да остави Бундеслига за да биде маркер во Вардар и "фаца" во Скопје :)

Така е, ама не се сите Дејан Манасков па да остави Бундеслига за да биде маркер во Вардар и "фаца" во Скопје :)
Да ама не е млад па да остане да се развива... :D 29 ги има најубави години му се тоа. Башка не игра во некој јак тим во бундес ако не се лажам. Ќе му одговара и на него. Не знам после европсково огромна желба ми е да дојде.

Ниту Штербик, Горбок, Македа...
Не реков дека нема шанси, ама тешко и да се обидат нашиве за такво нешто, а ако беше така лесно како што мислиш што не го земаа Карабатиќ? Мислам дека за огромна сума ги имаше одбиено... Прв пишав за Ненадиќ дека ми е желба да дојде во Вардар, само чисто се сомневам дека нашиве ќе се сетат на него, уште ловат бивши Металурзи...

Да ама не е млад па да остане да се развива... :D 29 ги има најубави години му се тоа. Башка не игра во некој јак тим во бундес ако не се лажам. Ќе му одговара и на него. Не знам после европсково огромна желба ми е да дојде.

И мене ми е огромна желба, измислен е за тоа што му треба на Вардар во моментов...

Ненадиќ имаа шанса да си го донесат уште лани,ама им побегна возот...
Кога успеа еден второкласен тим како Фуше да го им го украде пред нос јасно е се...
Е сега другарот е таму прв стрелец на бундеслига,+Фуше спрема доста сериозна екипа за во иднина и само некоја понуда од барем 50% повеќе од тоа што го зема таму би го натерала да се врати на Балканот..
Плус едно е да играш во Бундеслига,секоја недела јаки мечеви,а сосема друго е да играш 15ина мечеви во ЛШ,и ревијални мечеви во Сеха и Македонска лига..
Затоа не идат играчите овде,сигурно и на Кањелас лани му понудиле некоја огромна плата,ама дечкото си го избра Кил,што е нормално..
Сериозен играч не ти доаѓа во Македонија,барем не оние екстра класа играчи кои се лидери на најголемите светски ракометни велесили...
Хансен,Карабатакот и компанија сите биле исконтактирани,и сите одбија...
Значи не е се до парите...
Јас не знам како Агинагалде го договориле(наводно)покрај тој буџет на Киелце,навистина мора да е некоја екстра понуда штом се решил да си оди од Киелце..
Иако според мене Агинагалде не ви е баш најпаметен избор за пикер,освен ако не му ги давате клоците на Столе,а како е паднат во форма и физикус изгледа самиот ќе се елиминира Иконата од прв тим,натаму ми оди...
Околу лев бек,Вуко Борозан без разлика шо не го сакате,и шо беше во Металург,не ви е вопшто лоша опција за ротација,сериозно..
Кога веќе Лука Митровиќ ви го лапна Горење пред нос и Вуко не е лоша опција..
Каков Фитил луѓе,далеку е Фитилот од ЛШ тим(нека не ве лажат тие неколку добри партии,има големи слабости во играта детево,го знам предобро),иако има потенцијал детето,ама него му треба минимум една,две сезони делкање за да е сериозна опција макар и за во ТОП20 во една екипа која претендира за ТОП 8 во Европа...
Деревен со онаа повреда,и таа кревка конституција не го сметајте,дечкото е темпирана бомба,еве и да се врати не е за повеќе од 3та опција во напад..
Е сега за прв лев бек,ако веќе планирате нешто (по)големо ќе треба некој сериозен играч таму,Ненадиќ,Гребил ако се опорави од повреда,такви типови на бекови се на цена сега,а зошто да не и нешто егзотично како Рафаел Капоте,другарчето има хаубица во раката:uzi:..
А отпадоци како Вилипче,Лац клоците и фала пријатно,Вилипче не е лош за Вардар 2,и така немате бек таму,нека се нервира Пепи со него...:pos:
На другите позиции немате зима,освен на среден...
Јас да сум како Раул таму би зел еден повисок играч за таму,нешто во стилот на Житников,дечкото беше добар избор уште летово,ама Висла го лапна...
Класичен контраст е со Кара(како шо го викаат коментаторите на РТЛ),плус добро се знаеше со другите Руси во тимот,ќе ви бркаше далеку поголема работа од Циндриќ(и овај не е лош,ама сепак недостатокот на СМ:icon_lol:си зема данок)....

До кога има договор Циндриќ со Вардар ? Дај нека го шитнат некаде а на негово место нека го земат Сагосен од Норвешка, уште е млад ама ќе биде играчиште од него

Да да Житников би бил топ избор место Циндриќ, тогаш и те како ќе имавме топ средни бекови.

Абе Руси и проруси ко Житников и Пуковски би требало да се лесен плен за донесување.

Но да се донесе некој од Сагосен или Дамгард на среден бек би било мајкоебачки. И како идеална замена за Тоска ми се чини дека Мариќ е најдобриот избор моментално. Малку е подзаборавен, но и во Загреб играше солидно, сега во Мелсунген е трет стрелец зад Милер и Рниќ, игра во два правци, супер пикерска техника има. Баш профил ко Тоскич царот. Ем млад, 25 години ем со пуно искуство сега и во јаки мечеви.

Сепак и тој е фантазија на нивото на тоа да донесат некој Германец или Скандинавиец. Не само шо е тешко да извлечеш од Бундеслига него Мелсунген е во борба за да обезбеди ЛШ догодина. Али нека пробаат да ги контактираат барем, ништо не губат, шо знаеш може ќе се сложи некој на отворен чек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom