Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Петровски нов плејмејкер на Шопрон
71FC1B5A83D3514CA2D49239F065D11D.jpg

Сакаше да игра "надвор" дури и по секоја цена. Првиот обид беше да се пресели во Словенија.

Но понудените услови, не беа прифатливи и за некој друг играч од аматерско ниво, а не за еден кој го носи репрезетативниот дрес на Македонија.

Но, додека ги поминува оние репрезентативни обврски, Јане Петровски заврши со потрагата по странски ангажман. Не во Словенија туку кариерата, по онаа во МЗТ Скопје, младиот плејмејкер ќе ја продолжи во Унгарија.

И тоа како играч на екипата Шопрон со која 23-годишниот организатор на играта потпиша едногодишен договор.

Ова лето Петровски го обнови договорот со екипата на МЗТ Скопје, чиј носител на играта беше во последните две-три сезони. Но, со опција, во случај на поволна понуда од странство да биде во улога на "слободен агент".

"Конечно ги реализирав моите желби, односно да пробам да играм надвор. Ја одбрав варијантата со Шопрон, екипа со која потпишав едногодишен договор" - потврдува Петровски.

Минатата сезона оваа екипа го освоила десеттото место на табелата во унгарскиот шампионат. А паралелно со договорот со Петровски, нов играч на Шопрон е и Американецот Келвин Бауман (206см.-1977 год).

Во унгарските медиуми Петровски е претставен како низок, но многу брз играч, со одличен шут од далечина, и пред с$ како добар асистент (5.12 асистенции по натпревар во домашното првенство).

"Верувам дека ќе ја имам вистинската шанса во оваа екипа, односно дека ќе добијам простор во кој ќе можам да ги покажам сите свои квалитети. Сакав и добив еден, би го нарекол, евро предизвик. Една желба ми се исполни, се надевам дека исто ќе биде и со другата, со репрезентацијата да одиме на ЕП во Полска" - заклучува многу порелаксирано Петровски

Mnogu me interesira otprilika kolku plata zimase Jane vo MZT?Pa ako znae nekoj neka postira...

do minatata sezona 1600-1700 ovaa godina ako ostanese ke zimase 2500evra..

Celta mi bese deka ne e nikakov napredok(duri nanazok)ako od MZT otidis vo desetiot tim vo Ungarskata liga...

nego ne mu bese celta za parite tuku mu bese cel da izleze vo stranstvo da igra, bar mene taka mi kaza, posto feni mu ponudi 3000€ ama ne mu dade vo dogovorot ako go pobaraat od stransvo da moze slobodno da si odi, e mzt mu dade takov dogovor i zatoa i prifati :helou:

nego ungarija mu e samo otskocna daska... koj ke te vidi tuka vo Makedonija...

Пак сакаш да се расправаш?Јас немам намера за такво нешто...Знаеш ли Влатко на колку години потпиша за Партизан?Значи дека бил добар,затоа...:helou:

da ama vlatko bese viden na evropskoto prvenstvo za juniori , jane kade e viden osven 5 min na utakmicata vo skopje

da ama vlatko bese viden na evropskoto prvenstvo za juniori , jane kade e viden osven 5 min na utakmicata vo skopje
ЛоЛ,па ако си талент треба да се покажеш кога си млад !А не на 25 години,толку е од Јане веќе...Ќе игра 1-2 сезони надвор,после пак ќе се врати во МЗТ и толку е ...:toe:

ne mozes da gi sporedis vlado i jane be !!! dali ke igra use 1-2 sezoni nadvor i ke se vrati vo MZT za toa ke vidime

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom