Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Мала помош ќе ве молам, треба наредната недела да носам дополнителни документи во правосудие, се ми средени, преведени легализирани и поврзани со роднини.Треба нешто дополнително молби да се пишуваат или директно таму на шалтер и за враќање после на документацијата што треба ? Фала поздрав.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Molba obavezno.

ДО

МИНИСТ'РА НА ПРАВОС'ДИЕТО

НА РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја

М О Л Б А

От _______________ с ЕМБГ ____________________, роден в град ___________, Р. Македонија, с номер на преписка за б'лгарско гражданство No. 1XXX/201X

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТ'Р,

Молја да б'дат приложени доп'лнителни документи к'м преписката ми за получаване на б'лгарско гражданство.

Прилагам:

1.) Преведен и легализиран _____________ за моја роднина, (име и презиме)

2. Копие от паспорт

Дата: _________ ПОДПИС НА МОЛИТЕЛја:

гр. Софиа _____________________

Твој / Мобилен телефон

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Мала помош ќе ве молам, треба наредната недела да носам дополнителни документи во правосудие, се ми средени, преведени легализирани и поврзани со роднини.Треба нешто дополнително молби да се пишуваат или директно таму на шалтер и за враќање после на документацијата што треба ? Фала поздрав.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Обавезно молба.Во молбата ке посочиш кои документи ги доставуваш и дека сакаш да ти бидат вратени и за што сакаш тие да послужат.И на крај оставаш контакт.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
Vraten sum na dopolnitena pred 3 meseci dali potvrda od klubot vo BT ke bidi dovolno? nemam druga opcija.[DOUBLEPOST=1453827400][/DOUBLEPOST]Znam deka zakonot nee donesen ama ikokese donesi (ako) dali kebidi potvrdata od bkk dovolna?

Последно уредено:
Член од
25 октомври 2015
Мислења
41
Поени од реакции
33
Ve molam nekoj ako znae kako da se zakaze online za podavanje na proishodot vo ministerstvo za pravosudie dokumentite gi imam doma a nemozam da zakazam preku net za da odam za bg da gi vnesam za da pocne procedurata za intervjuto,,,
A da te prasam,dali odeze preku ambasada ili direkno vo Sofija.jas proishodot go cekam od noemvri,togas mi izleze i nikako da stigne vo ambasada.zatoa te prasuvam.pozzz

Член од
27 мај 2012
Мислења
36
Поени од реакции
23
дали има некој сто е од дополнителна пуштен во задолжителна во стариот систем за проверка а во новиот пак е на дополнителна со подадени документи од втор братучет и што да се преземе .молам за совет

Член од
5 октомври 2011
Мислења
157
Поени од реакции
233
Во што е разликата во потврдата на клубот од Струмица или од Софија
Потврда от софија нема. И пари немат право да ви сакат..
дозволените дружства от ДАБЧ са :

Граѓанско здружение на Македонците со Словените-бугарско потекло за интеракција меѓу културите "Интеракција", Охрид
Креирано во 2002 година Обединува претежно млади високообразованите луѓе користи нашироко Интернет за своите цели. Организира годишни конференции со учество на научници, пратеници и политичари од Бугарија. Кон здружението дејствува книжевна школа "Благој Шклифов".
Претседател: Владо Треневски
Адреса за конверзација: 6000 Охрид, ул. "Абази Емин" 71
e-mail: treneski@abv.bg
interakcija@abv.bg

Друштвото за толеранција и соработка "Хоризонти", Охрид
Креирано во 2000 година Главните насоки на активностите се истражување на бугарското културно-историско наследство на територијата на Р Македонија, младинска размена, учество на семинари, конференции.
Претседател: Љупчо Куртелов
Адреса за конверзација: 6000 Охрид, ул. "Абази Емин" б.б.
Тел: 00389 46 262 530
e-mail: l_kurtelov@abv.bg
Kurtelov@mt.net.mk

Здружение на Бугарите во Република Македонија
Регистриран е на 14 март 2002 година како организација на Бугарите во Република Македонија.
Претседател е Љубен Методиевски.
Адреса: 1000 Скопје, бул. "АВНОју", № 90 / 1-15
Љубен Методиевски
Тел / факс: 0038922443843
GSM: 0038970273069
E-mail: ljuben@zbrm.com

Здружение на граѓани "Босилеградско", Скопје
Креирано во 1999 година како землјаческо друштво. Обединува Бугари од Босилеградско (Западните Покраини, Србија), кои се преселиле во Р Македонија. Секоја година организира Босилеградска вечер во Скопје.
Претседател: д-р Гордана Иванова
Aдрес за конверзација: 1000 Скопје, бул. "Јане Сандански" № 11-2 / 26
Тел .: 00389 2 3297 207
Факс: 00389 2 3116 169
e-mail: gocaiva55@yahoo.com

Здружение на граѓани "Македонско-бугарско пријателство"
Создадена е во 2009 година во гр. Битола.
Претседател: Маринела Петрески.
Адреса: ул. Панда Ческова, 2
7000 Битола
Тел .: 00389 70 339 536
e-mail: priatelstvo_mb@yahoo.com

Здружение на граѓани Бугарски културен клуб - Скопје (БКК - С)
Организацијата е основана на 4 мај 2008 година и има филијали во Штип, Битола и други градови во Македонија.
Претседател: Лазар Младенов
Адреса за кореспонденција:
бул. "Јане Сандански" №30 / 1-Б8 мезанин
Скопје, Република Македонија
Тел .: 00389 2 4550 898
e-mail: lazarmladenov@yahoo.com
Веб-сајт: www.bkks.org

Ако ви сакат пари пишете ми на лична

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Потврда от софија нема. И пари немат право да ви сакат..
дозволените дружства от ДАБЧ са :

Граѓанско здружение на Македонците со Словените-бугарско потекло за интеракција меѓу културите "Интеракција", Охрид
Креирано во 2002 година Обединува претежно млади високообразованите луѓе користи нашироко Интернет за своите цели. Организира годишни конференции со учество на научници, пратеници и политичари од Бугарија. Кон здружението дејствува книжевна школа "Благој Шклифов".
Претседател: Владо Треневски
Адреса за конверзација: 6000 Охрид, ул. "Абази Емин" 71
e-mail: treneski@abv.bg
interakcija@abv.bg

Друштвото за толеранција и соработка "Хоризонти", Охрид
Креирано во 2000 година Главните насоки на активностите се истражување на бугарското културно-историско наследство на територијата на Р Македонија, младинска размена, учество на семинари, конференции.
Претседател: Љупчо Куртелов
Адреса за конверзација: 6000 Охрид, ул. "Абази Емин" б.б.
Тел: 00389 46 262 530
e-mail: l_kurtelov@abv.bg
Kurtelov@mt.net.mk

Здружение на Бугарите во Република Македонија
Регистриран е на 14 март 2002 година како организација на Бугарите во Република Македонија.
Претседател е Љубен Методиевски.
Адреса: 1000 Скопје, бул. "АВНОју", № 90 / 1-15
Љубен Методиевски
Тел / факс: 0038922443843
GSM: 0038970273069
E-mail: ljuben@zbrm.com

Здружение на граѓани "Босилеградско", Скопје
Креирано во 1999 година како землјаческо друштво. Обединува Бугари од Босилеградско (Западните Покраини, Србија), кои се преселиле во Р Македонија. Секоја година организира Босилеградска вечер во Скопје.
Претседател: д-р Гордана Иванова
Aдрес за конверзација: 1000 Скопје, бул. "Јане Сандански" № 11-2 / 26
Тел .: 00389 2 3297 207
Факс: 00389 2 3116 169
e-mail: gocaiva55@yahoo.com

Здружение на граѓани "Македонско-бугарско пријателство"
Создадена е во 2009 година во гр. Битола.
Претседател: Маринела Петрески.
Адреса: ул. Панда Ческова, 2
7000 Битола
Тел .: 00389 70 339 536
e-mail: priatelstvo_mb@yahoo.com

Здружение на граѓани Бугарски културен клуб - Скопје (БКК - С)
Организацијата е основана на 4 мај 2008 година и има филијали во Штип, Битола и други градови во Македонија.
Претседател: Лазар Младенов
Адреса за кореспонденција:
бул. "Јане Сандански" №30 / 1-Б8 мезанин
Скопје, Република Македонија
Тел .: 00389 2 4550 898
e-mail: lazarmladenov@yahoo.com
Веб-сајт: www.bkks.org

Ако ви сакат пари пишете ми на лична
Ej slusaj jas da ti objasnam tebe! Zdruzenija od dabc priznati se dve BKKS STRUMICA I MAKEDONSKO BUGARSKO PRIJATELSTVO BITOLA. Do tuka sme jasni! Sledno: pari za potvrdata nikok ne zema tuku se plaka clenatvoto vo organizacijata za 3 godini a za toa se dobiva i beleska na koja jasno pisuva deka si platil clenstvo za 3 godini vo taa nevladina organizacija, a potvrdata ti sleduva ako ja pobaras. Za nea ne plakas nisto! Te molam ili objavi nesto normalno ili glupostite zadrzi gi za sebe :)

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Ej slusaj jas da ti objasnam tebe! Zdruzenija od dabc priznati se dve BKKS STRUMICA I MAKEDONSKO BUGARSKO PRIJATELSTVO BITOLA. Do tuka sme jasni! Sledno: pari za potvrdata nikok ne zema tuku se plaka clenatvoto vo organizacijata za 3 godini a za toa se dobiva i beleska na koja jasno pisuva deka si platil clenstvo za 3 godini vo taa nevladina organizacija, a potvrdata ti sleduva ako ja pobaras. Za nea ne plakas nisto! Te molam ili objavi nesto normalno ili glupostite zadrzi gi za sebe :)
Грешка си шо мислиш така. Истиве здруженија ги имат на страната од дабч и од секое од овие би важела потврдата. Повели линк:
http://www.aba.government.bg/?country=51&org=1

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Грешка си шо мислиш така. Истиве здруженија ги имат на страната од дабч и од секое од овие би важела потврдата. Повели линк:
http://www.aba.government.bg/?country=51&org=1
Tie se na sajtot no toa se organizacii na bugarite. Site ne se ovlasteni da izdavaat dokument koj dokazuva poteklo. Samo tie sto se priznaeni od pretsedatelot mozat da go pravat toa. Imeno bkks i toa od bitola

Член од
22 јуни 2015
Мислења
16
Поени од реакции
11
Isto vazi i za tie od 2014 zos i mene isto mi pisuva i na soprugot jas imam dostaveno sopolnitelen dokument a on nema

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom