Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Najlesno e da se otkazes i samo ti ke izgubis.. No ako si pameten ke ides do Sofija i ke vidis kade e problemot.

Jas mislam da poddades uste ednas dokumenti ako si vo moznost podnesi dopolnitelni dok so molba mozebi vo ovie tolku godini I'm se imat izgubeno nekoj tvoj dok neznam kako no mozno e se mozebi I ne e no probaj da odis do sofija I prasaj dali ti se komplet dok I vo sto e problemot ako se komplet dok mislam deka se dostavuvase molba isto taka i za toa kolku sto citam na forumov taka rekoa nekoj pa edino resernie ti e da pojdes do ministerstvoto I da prasas vo sto e problemot dr nema so sreka :)

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Здраво на сите,вака имам поднесено во 2012 ,во 2015 мај некаде имам поднесено дополнителни документи со прв братучет и бројчето кога го проверував ми пишуваше дека е вратено на дополнителна проверка пред нова година ми пишуваше дека prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura za soglasvanie so zadolzitelnite institicii и сега одкако направија апдејт на страната го направија со пин го проверувам ми пишува Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи ? Дали знае некој што значи и уствари шо сеа треба да направам или да дигнам раци од пасош и државјанство и се.Фала предвреме ако знае некој да ме информира :)
Pisi e-mail na Ministerstvo i objasni ja situacijata.Kaj kerka mi se sluci istoto i jas pisav mail so obrazlozenie deka na toj i toj den sum podnel dopolnitelni dokumenti i deka statusot bese kako i tvoj i deka se smenil vo neredovna prepiska.Po mojata intervencija tie imaat provereno i pak go smenija statusot vo "se namira vo procedura za soglasuvanje so zainteresuvani institucii".Znaci nikakvo otkazuvanje tuku objasnuvanje vo mail koga i sto si podnel kako dopolnitelen dokument so tvojot broj na protokol i ke se vratis na "normalen kolosek"...So srekja

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Во електронскиот систем на министерството гледаме дека има многу нови работи, нови известувања кои не секогаш ги разбираме. Ама работите некако тргнаа на подобро. Мене пред да добијам происход на сајтот на ДАБЧ некое време пишуваше нјама намерени зајавленија по посочените критерии. Се јавив таму и ми рекоа дека нема потреба за загриженост се е во ред. Можеби и тук е слично. Така да нека на ве буни многу што пишува на преписката. Е сега не секој добива позитивно решение од разни причини. Само би им замерил тоа што треба по е маил да пратат на секој кандидат што документ му фали, а не само известување дека преписката е нередовна. Вака се направи збрка па јави се таму, па бркај го посредникот итн. Така на пример прават словенци те известуваат лично и нема гужва, нервоза, посредување. Али ќе чекаме и ќе се надеваме на позитивно решение.

Член од
26 јануари 2016
Мислења
67
Поени од реакции
73
Jas Bev Licno vo Sofija vo minsterstvo da prasam vo sarijot sistem sum vo zadozitelna a vo novijot sum prepiska ne redovna i prav otvori ženata sto rabotese na prvijot Sprat me prima mi pobara pasos i go dadov i prepiskata i go kazav otvori mi vika deka sve e vo red da si cekam jas prasav treba li uste nesto da dostavm dopolntelen dukoment ona vika imas Ave dostaveno ne treba da cekam vikam imam i molba da ostavam ona mi vika nema potreba za molba .sega da pocekam da vidam uste mesec dena dali ke ima promena .inace 2013 sum Mislam deka so novijot sitem se napravile premnogu greški .
Za site od 2013, dali ima nekoj zemeno bg passport so 2 bratuced, ili so potvrda od klubovite od Stip, Strumica, Bitola ili toj od Sofija kaj shto e najskapo=170 evra.
I dali vekje vo MP gi priznavaat potvrdite od zdruzenia na gragjani kako shto se klubovite vo Makedonija, bidejski za onoj od Strumica - Lazar Mladenov vo DABC vekje pominuva so sigurnost.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Последно уредено:
Член од
5 октомври 2011
Мислења
157
Поени од реакции
233
Здраво .Од софија сум и имам регистрирано друштво на Гораните од Косово .Од шест години се занимавам со документите за потекло и државјанство Кој има интерес да ми пишува на лична порака.. Можам да помогнам и за максимално брза постапка и исто така, на луѓе кои имаат одбивање, под услов да не се од албанско потекло.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Здраво .Од софија сум и имам регистрирано друштво на Гораните од Косово .Од шест години се занимавам со документите за потекло и државјанство Кој има интерес да ми пишува на лична порака.. Можам да помогнам и за максимално брза постапка и исто така, на луѓе кои имаат одбивање, под услов да не се од албанско потекло.
Zdravo jas sum od Plovdiv i skoro 12 godini se zanimavam so dokumenti za potrklo i drzavjanstvo. Osven bugarsko mozam da izvadam i grcko i hrvatsko i ungarsko i germansko a nekoj ako ima zelba mozam i americko. Ne maksimalno brza postapka tuku ekspresna nudam jas :D bolje sum.od tebe :D :pos::tapp::vozbud::vozbud::vozbud::boksix::kuracc::lolzz::popce::popce::popce::popce::popce::popce:

Член од
5 октомври 2011
Мислења
157
Поени од реакции
233
Од Пловдив ќе ти е малку тешко да извадиш документи и за австралиско државјанство :)

Член од
27 мај 2012
Мислења
36
Поени од реакции
23
Во што е разликата во потврдата на клубот од Струмица или од Софија

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Мала помош ќе ве молам, треба наредната недела да носам дополнителни документи во правосудие, се ми средени, преведени легализирани и поврзани со роднини.Треба нешто дополнително молби да се пишуваат или директно таму на шалтер и за враќање после на документацијата што треба ? Фала поздрав.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Za tie od 2013 sto bile na dopolnitelna a odele dopolnitelen dokument i sega po noviot sistem i stoi deka prepiskata e izvadena na dopolnitelna MP e isto sto i zadolzitelna vo stariot sistem.Za mesec dva ke ja iscistat 2013 godina.
Од дека таја информација.И јас сум во тој кош.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom