Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
дечки, јас сум со бројче од 2015, сакам во правосудие да однесам оригинал документ лично, дали знај некој што треба да направам, молба закажвање? ако можи некој да ми ја објасни процедурата?
Molba treba da napishesh i da ja predadesh so dokumentot.Neznam dali se plakase nekoja sitna taksa.

Член од
25 јануари 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
zdravo dali moze nekoj da mi pomogne podnesuvam sam dokumenti za bg pasos mi izleze proishodot i sega trebalo nekako da se zakaze online za podavanjeto na proishodot no ne znam kako odnosno nesto ne saka http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc/ .... ?

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2016
Мислења
36
Поени од реакции
57
Znaci sega se ceka podolgo zatoa i kaj mene uste nema informacija veke mesec i edna nedela pomina. Fala mnogu i so sreka :)
Al realno cekas tek 3 nedelje jer 20-tinu dana nisu radili oko Bozica i NG. Ja sam 11.12.2015. predao u DABC i tek oko 10.02. se nadam na neku promenu...otprilike 6 nedelje ili oko 30 radna dana ce ceka...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Al realno cekas tek 3 nedelje jer 20-tinu dana nisu radili oko Bozica i NG. Ja sam 11.12.2015. predao u DABC i tek oko 10.02. se nadam na neku promenu...otprilike 6 nedelje ili oko 30 radna dana ce ceka...
Jas sum preku ambasada. Prvo mnogu brzo stignaa dokumentite vo dabc a citav od mnogu clenovi se zalea deka bili sporo. Vo mojot slucaj ne bese taka. A vo sistemot sum na 18ti dekemvri 2015 togas go dobiv i brojot

Член од
12 јануари 2016
Мислења
36
Поени од реакции
57
Jas sum preku ambasada. Prvo mnogu brzo stignaa dokumentite vo dabc a citav od mnogu clenovi se zalea deka bili sporo. Vo mojot slucaj ne bese taka. A vo sistemot sum na 18ti dekemvri 2015 togas go dobiv i brojot
Ne znam kako ide preko ambasade ali ako je po datumu onda cu ja biti prvi...Javljam cim bude neka promena...

Член од
25 јануари 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ne znam kako ide preko ambasade ali ako je po datumu onda cu ja biti prvi...Javljam cim bude neka promena...
Ve molam nekoj ako znae kako da se zakaze online za podavanje na proishodot vo ministerstvo za pravosudie dokumentite gi imam doma a nemozam da zakazam preku net za da odam za bg da gi vnesam za da pocne procedurata za intervjuto,,,

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Ve molam nekoj ako znae kako da se zakaze online za podavanje na proishodot vo ministerstvo za pravosudie dokumentite gi imam doma a nemozam da zakazam preku net za da odam za bg da gi vnesam za da pocne procedurata za intervjuto,,,
Објасни малку што е проблемот па ако знае некој да ти кажи што-како!

Член од
11 февруари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво. На интревју бев на 18.11.2014 со бројче 11xxx/2014. Додека беше старата страна имаше статус дека уште е во процес на изработка, а сега кога пробувам на новата страна ми вика дека нема заведено такво досие...

Член од
26 јануари 2016
Мислења
2
Поени од реакции
1
Здраво на сите,вака имам поднесено во 2012 ,во 2015 мај некаде имам поднесено дополнителни документи со прв братучет и бројчето кога го проверував ми пишуваше дека е вратено на дополнителна проверка пред нова година ми пишуваше дека prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura za soglasvanie so zadolzitelnite institicii и сега одкако направија апдејт на страната го направија со пин го проверувам ми пишува Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи ? Дали знае некој што значи и уствари шо сеа треба да направам или да дигнам раци од пасош и државјанство и се.Фала предвреме ако знае некој да ме информира :)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Здраво на сите,вака имам поднесено во 2012 ,во 2015 мај некаде имам поднесено дополнителни документи со прв братучет и бројчето кога го проверував ми пишуваше дека е вратено на дополнителна проверка пред нова година ми пишуваше дека prepiskata se namira vo zadolzitelna procedura za soglasvanie so zadolzitelnite institicii и сега одкако направија апдејт на страната го направија со пин го проверувам ми пишува Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи ? Дали знае некој што значи и уствари шо сеа треба да направам или да дигнам раци од пасош и државјанство и се.Фала предвреме ако знае некој да ме информира :)
Jas mislam da poddades uste ednas dokumenti ako si vo moznost podnesi dopolnitelni dok so molba mozebi vo ovie tolku godini I'm se imat izgubeno nekoj tvoj dok neznam kako no mozno e se mozebi I ne e no probaj da odis do sofija I prasaj dali ti se komplet dok I vo sto e problemot ako se komplet dok mislam deka se dostavuvase molba isto taka i za toa kolku sto citam na forumov taka rekoa nekoj pa edino resernie ti e da pojdes do ministerstvoto I da prasas vo sto e problemot dr nema so sreka :)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Decki, nikako otkazuvanje !!!
Nikoj ove ne moze da ti dade tocna informacija okolu tekstovite koi se javuvaat vo noviot sistem, kako info. Konstatacija na mnogumina ovde e deka se uste ne se update mnogu predmeti od star vo nov program.
Kako sto ti napisa @vasedan , prvo i najosnovno, da se ide vo Sofija, vo ministerstvo, da se prasa, do kade e produrata.
I, se ocekuva naskoro da se izglasa zakonot.

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Zdravo.sakam da prasam dali nekoj ima podadeno dokumenti od vtor bratuced,dali ima pominato toa sega?nekoe iskustvo ako moze..pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom