Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Можно е дури 3 месеца да отсуствува. Ќе ни биде потребен нов дефанзивец, а нема најави од управата за такво нешто. Има уште недела време за трансфер не знам што размислуваат и дали размислуваат за нов дефанзивец, но секако тешко ќе биде квалитетен стопер да се доведе сега во јануари. Нека платат таму 40 мил. за Лапорт, секако ќе требаше летото да земаме нов стопер.

Скај Спорт Дојчланд со шпекулација дека ќе се активираат на пазарот по централен дефанзивец после повредата на Боа.

И ја сум затоа.ПРЕГОЛЕМ ризик е да се оди Бадштубер и Бенатиа како алтернативи...Бадштубер тек третата утакмица ја изигра вчера за Баерн,Бенатие неможе да сврзе три утакмици по ред да ги изигра.

Останува Хави и тоа е премалку.И он се врати после долга и тешка повреда.

Проблемот е да се најде соодветна замена што е слободна да игра у ЛШ.

Мислам Пеп нема да оди со нов штопер. Како прво знаеме колку експереметира, како второ ги има Мартинез, Бенетиа и Бадштубер (на страна тоа што се стаклени сите 3.. ) плус може Алаба да го игра штопер. Така да со 4 штопери мислам дека да оди на скап трансфер у Јануари. И да, трето, си оди у Јуни, кај шо ќе оди таму ќе си бира играчи не е луд сега да ги носи у Минхен.

Мислам Пеп нема да оди со нов штопер. Како прво знаеме колку експереметира, како второ ги има Мартинез, Бенетиа и Бадштубер (на страна тоа што се стаклени сите 3.. ) плус може Алаба да го игра штопер. Така да со 4 штопери мислам дека да оди на скап трансфер у Јануари. И да, трето, си оди у Јуни, кај шо ќе оди таму ќе си бира играчи не е луд сега да ги носи у Минхен.

Ама последна сезона му е на Пеп. Според тебе значи Пеп не сака да освои ЛШ со Баерн. Со Бадштубер и Бенатиа многу тешко дека ќе направиме нешто во ЛШ.
Во Баерн не одлучува само Пеп за дали да се земе нов играч и кој тоа да биде. Ако се договорат Замер, Румениге и Хорвик да искешираат за Лапорт сигурно Пеп нема да рече не немојте да го донесувате во Баерн, јас го планирам за во Сити од јули. Мислам кој ти е муабетот?

Муабетот ми е дека ако го прашаат Пеп ти треба ли штопер он ќе рече НЕ имам 4 играчи за таа позиција не ми треба.
И по природа си е таков тренер, ако се сеќавате 2009 у финалето на ЛШ со Јаја Туре играше како штопер.. значи ќе експерементира со други играчи и нема да купи друг. Мое мислење, не мора да значи дека е така. Плус нов штопер додека да се уклопи ќе се врати Боа. Затоа големите клубови ретко пазарат у Јануари.

Дечки не дека ве следам многу али неколку пати кога сум ве гледал Видал не ми игра како што играше пред повредата најсериозно, сум ги љуфнал мечевите, не е користен како треба, замор?

Дечки не дека ве следам многу али неколку пати кога сум ве гледал Видал не ми игра како што играше пред повредата најсериозно, сум ги љуфнал мечевите, не е користен како треба, замор?

Ќе изигра како што треба против вас, без "паника".

Ќе изигра како што треба против вас, без "паника".
Не ни прашвам за то најсериозно кажвам дека неколку пати кога сум го гледал не бил на ниво како што го гледав да речиме првите сезони до лани повредата а гледам погоре ни во составот не е.

Не ни прашвам за то најсериозно кажвам дека неколку пати кога сум го гледал не бил на ниво како што го гледав да речиме првите сезони до лани повредата а гледам погоре ни во составот не е.

А? Во кој состав? Играше некна, не знам за каков состав збориш.

Една страница поназад во најавуваниот состав :)

Најавуван состав со Пеп? Дај не дупи. Го немало во најавуваниот состав во тим на Пеп што ротира повише од машините што прават тунели кај Демир Капија, ебате беља. Прва компетитивна утакмица беше после зимска пауза од 100 дена.

Макарон, не вреѓај одма, кој па ти курац се мешаш??? Адвокат си му? Љубовник? Со убо ме прашал, јас како одговорив? Aко за тебе некултура е
А? Во кој состав? Играше некна, не знам за каков состав збориш.

твој проблем, не да вреѓаш и да се мешаш во муабет во кој не ни постоиш.

Последно уредено:
Treta godina Pep i treta godina po red istite problemi se pojavuvaat pri vtoriot del na sezonata. Sigurno ke se otvorat kartite od ko ke si zamine Pep vo vrska so povredite i medicinskite nedorazbiranja pomegju Pep i doktorite vo Baern. I so segasniov Doktor ne bil zadovolen Pep. Deka eden trener ima golemo vlijanie na povredite pokazuva Tuchel. Pod Klopp Dortmund sive godini imase dosta povredi a istoto se desava vo Liverpul. Pored mene toa ne e slucajnost. Pod Tuchel godinava mnogu se namalija povredite kaj BVB.

Последно уредено:
Ама последна сезона му е на Пеп. Според тебе значи Пеп не сака да освои ЛШ со Баерн. Со Бадштубер и Бенатиа многу тешко дека ќе направиме нешто во ЛШ.
Во Баерн не одлучува само Пеп за дали да се земе нов играч и кој тоа да биде. Ако се договорат Замер, Румениге и Хорвик да искешираат за Лапорт сигурно Пеп нема да рече не немојте да го донесувате во Баерн, јас го планирам за во Сити од јули. Мислам кој ти е муабетот?
Хорвик може само да го претстави играчот.:icon_mrgr:

Слабо игра,додуша некако во системот на Пеп не се пронаоѓа.Не е тој за пасови,далеку е од техничар.

Treta godina Pep i treta godina po red istite problemi se pojavuvaat pri vtoriot del na sezonata. Sigurno ke se otvorat kartite od ko ke si zamine Pep vo vrska so povredite i medicinskite nedorazbiranja pomegju Pep i doktorite vo Baern. I so segasniov Doktor ne bil zadovolen Pep. Deka eden trener ima golemo vlijanie na povredite pokazuva Tuchel. Pod Klopp Dortmund sive godini imase dosta povredi a istoto se desava vo Liverpul. Pored mene toa ne e slucajnost. Pod Tuchel godinava mnogu se namalija povredite kaj BVB.

Дефинитивно има нешто во методите на Пеп,читав баш за ова нешто.Ги форсирал играчите до максимум,па затоа нон стоп се повредуваат.Ја истражува науката ќелавкото.:shok2:

И Клоп истото го правеше,физички в крај ги исцрпуваше.

Според мене Видал ја има една од послабите сезони во неговата кариера, засега. После освојувањето на Копа Америка и тој и останатите играчи од Чиле се пишуваше на големо дека 15 -етина дена славеле и повеќето од нив се здобиле со некој килограм плус. Јас незнам колку е оваа точно, ама оваа варијанта е можна, а и плус Видал касно се уллучи во подоговките на Баерн, а тоа за нов играч е многу лошо.
Па на тоа ако се додаде и фактот што ми се случија и неколку ситни повреди и додека ја разбере филозофијата на Гвардиола(особено ако се знае дека Пеп сака играчи што многу ќе трчат на теренот), а Видал на почетокот бил со некој килограм вишок доваѓаме до заклучок дека многу фактори има за тоа што Видал не е во некоја врвна форма.
Ама се разбира има време, само што почна втората полусезона во Германија, така да во наредниот период ќе си ја достигне својата врвна форма. Особено ќе биде од значење на Баерн во решавачките натпревари во Лигата на Шампионите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom