Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас немав некое емоционално будење, ама интрото беше one of a kindVictoria, филмот реално го прави техниката one shot и перформансот на девојката, страшна емоција пренесува. Како сценарио не е до толку фасцинатно. Но, за да успее подвиг one shot приказната мора да пати малце. Како и да е техниката и девојката дефинитивно го прават филмов да биде многу добар филм. А и стварно е 100% one shot, нема цаки и финти како во Russian Ark на пример.
https://en.wikipedia.org/wiki/One_shot_(film)Victoria, филмот реално го прави техниката one shot и перформансот на девојката, страшна емоција пренесува. Како сценарио не е до толку фасцинатно. Но, за да успее подвиг one shot приказната мора да пати малце. Како и да е техниката и девојката дефинитивно го прават филмов да биде многу добар филм. А и стварно е 100% one shot, нема цаки и финти како во Russian Ark на пример.
Имам еден пријател што студирал на драмски. Ми збореше го анализирале филмот многу пати на факултет. И се зборело дека се правела некоја пауза кога поминувала камерата позади столбовите. Но не мора да го земеш ова здраво за готово.https://en.wikipedia.org/wiki/One_shot_(film)
Доле имаш листа. Википедија вели Russian Ark е one take без цаки. Јас и верувам на Википедија.
Не знам дали е баш до толку сечен. Али сепак, многу нереално е филм како Russian Ark да е one take.Не може да биде во еден take, сечен е на безброј места.
Ако е во One take, не ми се верува колкава лента е потребна за да ја полни камерата нонстоп, или еве како Birdman или Victoria (не сум го гледал) не постои хард диск мислам што може да складира толку терабајти за one take и затоа ми е чудно.Не знам дали е баш до толку сечен. Али сепак, многу нереално е филм како Russian Ark да е one take.
А чудно, сите реномирани филмски критичари не го оспоруваат тоа дека е one take.
The first uncompressed high definition film. ова за Рашн Арк, веројатно(сигурно) помала големина е така...Ако е во One take, не ми се верува колкава лента е потребна за да ја полни камерата нонстоп, или еве како Birdman или Victoria (не сум го гледал) не постои хард диск мислам што може да складира толку терабајти за one take и затоа ми е чудно.
Birdman ептен се приметува дека не е снимен со one take (не може за два часа да се раздени, стемни, и пак да се раздени, на пример), само направен е да изгледа така, за што најголема заслуга, според мене, има монтажерот, не директорот на фотографија.А Брдмен, како и Rope, напраен е да изглеа ко непрекинат, иначе се знае дека не е од еднаш снимен
Можда сепак е one take. Лудило, цела таа кореографија во one take...Shot in a single take. The first three attempts were cut short by technical difficulties, but the fourth was successful.
See more Trivia
The first uncompressed high definition film. ова за Рашн Арк, веројатно(сигурно) помала големина е така...
Имаше документарец гледав за снимањето на филмот, во еден непрекинат take е филмот. Статистите здивеа од враќање назад од почеток после грешка..[DOUBLEPOST=1453152082][/DOUBLEPOST]Можда сепак е one take. Лудило, цела таа кореографија во one take...
И Birdman е во one take снимен, ама со неколку катови мислам, не е во "one continuous take" како Russian ArkBirdman ептен се приметува дека не е снимен со one take (не може за два часа да се раздени, стемни, и пак да се раздени, на пример), само направен е да изгледа така, за што најголема заслуга, според мене, има монтажерот, не директорот на фотографија.
Какви црни терабјти Џимеј и каков хард диск. Еве, камерава што е користена за Victoria е Canon EOS C300.или еве како Birdman или Victoria (не сум го гледал) не постои хард диск мислам што може да складира толку терабајти за one take и затоа ми е чудно.
Не е, има многу резови. Најдолгиот take во филмот бил околу 15 минути долг, а поголем дел од останатите биле околу 10 минути. Ако го земеме 10 минути како средна вредност, филмот е направен со околу 12 реза. Постојат многу филмови со толкав или помал број на сцени, всушност. Разликата е што тука сцените се перфектно монтирани, за да изгледа како да е снимен со one continuous shot. Затоа и реков дека вистинската заслуга за филмот да изгледа така како што изгледа ја имаат монтажерите.И Birdman е во one take снимен, ама со неколку катови мислам, не е во "one continuous take" како Russian Ark
cut/s (кат) = рез, истото ти го зборам... незнам дали ме сфаќаш... може да биде во one take и во one continuous take снимен, разликата меѓу првото и второто е што у второво нема катови/резови, читај Russian Ark.Не е, има многу резови. Најдолгиот take во филмот бил околу 15 минути долг, а поголем дел од останатите биле околу 10 минути. Ако го земеме 10 минути како средна вредност, филмот е направен со околу 12 реза. Постојат многу филмови со толкав или помал број на сцени, всушност. Разликата е што тука сцените се перфектно монтирани, за да изгледа како да е снимен со one continuous shot. Затоа и реков дека вистинската заслуга за филмот да изгледа така како што изгледа ја имаат монтажерите.
Source: http://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/oscars-birdman-cinematographer-reveals-secrets-760590