Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.378
^ Ова повеќе ко популарно иди :D

Мене Роберт Џуниор во улога на Шерлок мн мн не ми го личи. А имам видено доста народ на кој им е омилен.........
Абе види, и Џуниор не беше толку лош, но почна да ме нервира холивудов што прават концепт на божество од Шерлок. Го направија каратист џоа играл у Притаен тигар скриен змеј. Ако му го немаш глеано најновава екранизација со Гандалф, тоа е единствено нешто најблиско до оноа што Дојл сакал да го прикаже, иако самиот вика дека збирката случаи му е направена не со толку ќеф колку што народот сака да слушне. Од петни жили го натерале да го оживее после падот во реката.
Fun fact е дека до својата смрт Џереми Брет насекаде каде што одел си носел со себе по еден примерок од збирката на Дојл.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.760
Поени од реакции
36.670
Конечно! Letterboxd Year in Review 2015: http://letterboxd.com/2015/ Годинава поинтересни, поиновативни, помодерни... Лани отворив посебна тема, но сметам дека нема потреба да отворам пак, зашто истата имаше едвај десетина мислења, затоа линкот само тука. Секако - кој сака, своите листи на најдобрите од 2015-та нека ги понуди овде. Се надевам ќе има и некои подеднакво интересни начини на прикажување на вашите најдобри, како што тоа го има направено во видеото подолу еден член на letterboxd и Rolling Stone Staff Writer - David Ehrlich. Убаво видео, уживајте!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Revenant > Spotlight > Big Short.

Ако овој првиот ми беше досаден и монотон тогаш овие два ме бутнаа у длабока депресија, подочњаци ми излегоа.
Ја не памтам некогаш да сум гледал по досадни филмови од овие два. Лепра фатив.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.586
Поени од реакции
6.322
Obicno ne gledam stari filmovi no po nekolku preporaki koj gi procitav ovde resiv da mu dadam sansa na Rear Window. Dobar film, interesna prikazna, nesto sto mi e najbitno. Denovive sigurno ke izgledam uste nekoj film od toa vreme. :)
Inaku momentot koga Jeff go frlija niz prozor. :pos: Isto i na pocetokot helihopterot koga letase nad zgradata. Izgledase apla montireno i mi bese epten smesen padot od prozorecot. Vrajkav nekolku pati za da se nasmeam. :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.199
Го изгледав Spotlight. 7/10

Филмот е малку над просек и тоа е тоа. Не е нешто посебно, нема емоции, нема нешто по што би го запаметил како оскаровски материјал. Плотот е misleading, не се работи за свештеници педофили туку за истражувачко новинарство. И како таков, филмот е pretty straightforward но на почеток збунувачки, премногу имиња и премногу сцени придонесуваат за лоша експозиција, во првите 30 минути ништо не се разбира од приказната.
Нема нешто што се одвојува во филмот, ниту режија ниту дијалог. Еве да речеме само глумата на Stanley Tucci (y)

Греота ќе биде ако филмов земе оскар, без разлика која му е конкуренцијата.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Пожелете ми среќа денес на програмата ми се Alpeis и Attenberg

Инаку во текот на денешниот и утрешниот ден се очекува снежна филмска покривка од 5 до 7 сантимтери со слаб до умерен ветер од северозападна страна во текот на наредниве 3 дена поточно во вторник се очекува благ пад на дневните температури со што ќе ни донесе нов снежен бран кој ќе резултира со 50 до 60 филмски сантиметри од среда времето ќе се стабилизира и дневната температура ќе се движи од 1-2 степени.Од Имбд препорачуват внимателно возење и задолжително користење на зимска опрема на сите возачи им се посакува среќа и внимателно возење со што ќе резултира со реченицата '' Филмот добро ме возеше'' бидејќи на никој не посакуваме да му се случи Lost highway.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Bridge of Spies - second watch

Мислам дека 7/10 му е ептен високо, 6 seems right. Каков празен паушален филм, никаков заплет, ни грам тензија. Сторија, историски осврт, искеширано за добар сет у Берлин и толку.

Освен Мајк Рајланс никој друг со прст не мрда... просек.
Го делам истото мислење со тебе. Мене ми беше некако недефиниран, незнам дали Spielberg го замислил како драма со сатиричен тон ама не го постигна тој ефект. Ниту пак можам да го рачунам за сериозна драма со таков обид за хумор на моменти. Настаните се случуваат премногу рандом а ликовите се плитки и некако како да се насадени во приказната, само колку да го придвижат дејството. Судбината на ниеден лик не ми беше битна.

Филм за оскар кој единствен квалитет му е кинематографијата? Повеќе ми делува дека е ставен од поштовање кон маестро. Прашање е како догурал до таму искрено. Па нема ни некој посебен перформанс од актерите освен можеби русинот кој се издвојува.

Кога ќе видам какви филмови има Spielberg извадено, мене би ми било срам да го додадам филмов во таа листа.

За тепање време да, за оскар никако!

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Иди глеј Гигли.

@Anon , гледа добри филмови бе ама глуми лудило.
Од една страна Викторија му бил досаден и нереален а од друга страна Мементо на пример му е филмиште. Не ги споредувам филмовите фала богу ама Мементо е по нереален од Вики.
Трето, го има изгасено Палп Фикшн.
Само што умре мало парче од мене:(

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.945
Revenant > Spotlight > Big Short.
Во нешто да, во нешто не. Ама во целина мислам дека ова знакчињата треба обратни да се. Како и да е Spotlight а посебно Big Short немаа потенцијал да бидат прифатени позитивно од широката јавност.

Јас вчера го гледав Truth, пак слична тема со Spotlight. Сето тоа е индивидуално мене ваков тип на драми ми се ептен интересни и The Insider ми е еден од омилените филмови.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Во нешто да, во нешто не. Ама во целина мислам дека ова знакчињата треба обратни да се. Како и да е Spotlight а посебно Big Short немаа потенцијал да бидат прифатени позитивно од широката јавност.

Јас вчера го гледав Truth, пак слична тема со Spotlight. Сето тоа е индивидуално мене ваков тип на драми ми се ептен интересни и The Insider ми е еден од омилените филмови.
Зашто да не бидат прифатени, ај Big Short уште од старт се знаеше дека ќе биде прилично досаден филм ама Spotlight можеле подобро да го напраат. Обработуваат многу јака тема, башка вистински настан а филмот остана без душа. Ја на ниеден филм не сум бил по рамнодушен како на овој, умрев од досада буквално. Потпуно се согласувам со @Zlatikevichius и @џимеј , од збор до збор.

И Ревенант ми беше досаден, не викам не, ама барем има што да глеаш таму, Ди Каприо, природа, преживување, снег, Том Харди...
Ќе добие уште една шанса тој дефинитивно само да искочи ХД снимка, го глеав трејлерот у ХД, пука.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.945
Зашто да не бидат прифатени, ај Big Short уште од старт се знаеше дека ќе биде прилично досаден филм ама Spotlight можеле подобро да го напраат. Обработуваат многу јака тема, башка вистински настан а филмот остана без душа. Ја на ниеден филм не сум бил по рамнодушен како на овој, умрев од досада буквално. Потпуно се согласувам со @Zlatikevichius и @џимеј , од збор до збор.
Заради темата, реално тежок за пратење е the big short. Дури и со оние "објаснувањата" пак мислам дека има премногу комплексни работи од економија за да се ужива во филмот.

Spotlight е ептен скандалозна тема, не ми е јасно како може толку без емоции да се направи филмот. Можеби за лугето во САД не е така со оглед на тоа дека речиси секој дел од земјата е погоден со вакви настани.

Гледај го Concussion, таму има малку повеќе динамика и неизвесност.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Глејте го Martha Marcy May Marlene па после ќе правиме муабет за досадни филмови

Инаку силна препорака од мене за Calvary

и да од сабајле се спремам за грков али страв ми е чоекот е будала ама па веќе поминав низ слична авантура со Martha Marcy May Marlene каков паин ин тхе ас па имала трауми па голем кур сите иаме

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Глејте го Martha Marcy May Marlene па после ќе правиме муабет за досадни филмови

Инаку силна препорака од мене за Calvary

и да од сабајле се спремам за грков али страв ми е чоекот е будала ама па веќе поминав низ слична авантура со Martha Marcy May Marlene каков паин ин тхе ас па имала трауми па голем кур сите иаме
Calvary e ok, da... ama so mu fali na MMMM? Mozebi ne e eden od podobrite filmovi za kultovi, ama stravot, post traumata I sve bese dobro preneseno, baska bliznackata dobro odglumi.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Calvary e ok, da... ama so mu fali na MMMM? Mozebi ne e eden od podobrite filmovi za kultovi, ama stravot, post traumata I sve bese dobro preneseno, baska bliznackata dobro odglumi.
Абе Goddamn Hippies кој прават оргии,одгледуват зеленчук и нормално силување на зумот ти дава некој вид мрачна атмосфера со примеси на амбиент спејс атмосферик кој фрчи у позадина ни малку не ме допре ја сеа иам траума шо го глеав и, крајот дали засекогаш ќе остане со трауми (по претпоставка дека дечкото на крајот не беше вистински туку само го замисли ) говори дека во скора иднина нема да продолжи напред без мемоарите ..
Ми се допадна како е сниман барав али неможев да најдам со што камера е направен,кастингот беше океј ама нишо посебно ....наликн на боргман

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom