- Член од
- 27 декември 2008
- Мислења
- 1.659
- Поени од реакции
- 797
Најчесто резероарот за глицерин е над пумпата за кочници глицеринот не треба да биде под MIN а ни над MAXКако да провериш ниво на глицерин во нови возила ?
Најчесто резероарот за глицерин е над пумпата за кочници глицеринот не треба да биде под MIN а ни над MAXКако да провериш ниво на глицерин во нови возила ?
Мед не се срказошто треба да се „срка“ мед со дрвена лажица а не со метална.
јас имам тегла мед со ораси и после ручек(можеби е и грешка но обавезно)„сркам“ неколку лажички мед и тоа со метална - лажичка(оние што ги даваа со кафе со долга рачка) а и ја оставам почесто и во теглата.Мед не се сркаМоре старо, зезаш ти, или ми се чини? Дрвена лажица нема никакво влијание на медот. Металната на некој начин го "стерилизира", или ги уништува корисните делови во него и така јадеш шеќер. Јади го во комбинација со овошје или чај, инаку отиде шеќер до небо
![]()
Ти да не читаше некаде нешто? Метална лажица ги "убива" јоните во медот и го прави "бескорисен". Не го сфаќај ова во апсолутна смисла, ама зошто да ризикуваш?јас имам тегла мед со ораси и после ручек(можеби е и грешка но обавезно)„сркам“ неколку лажички мед и тоа со метална - лажичка(оние што ги даваа со кафе со долга рачка) а и ја оставам почесто и во теглата.
На пазар видов една србинка продава дрвени лажичиња мали и народ купуваа по 1 до две, па прашав зошто служат и ми кажаа за „сркање“ мед. Се зачудив прв пат го разбрав тоа.
А што ќе смета металната кога е во контакт со медот 1-2 до 3 секунди.
За читалните по студентските домови така и одат, никој ништо нема да ти рече таму, како и да отидеш, само да не правиш галама, да не шушкаш и тн.Дали има дрес код за во читална ? на приме дали може да идеш у хавајки,кратки шорцеви и слично ?
браќа миладиновци на пример ?За читалните по студентските домови така и одат, никој ништо нема да ти рече таму, како и да отидеш, само да не правиш галама, да не шушкаш и тн.
А за таа во ГТЦ и на други места не знам.
Не знам, јас сум одел само во овие во студентските домови, таму немам влезено.браќа миладиновци на пример ?
Нема у браќа миладиновци дрес код, дојди си во што сакаш облечен, тренерки, фармерки, како ти е удобно... е сега немој во хавајки и шорцеви зш студибраќа миладиновци на пример ?
Od koga toa ??? Ima nekoi taze izmeni vo zakonov sto se odnesuvaat na toa ili imalo od sekogas, a ne se praktikuvalo ??? Jas vikam deka nema vrska toa ti sto vikas... Zasto eden period kolata mi stoese neregistrirana celi 8 meseci i nikoj nisto ne rece za toa vreme, niti pak koga otidov na registracija nekoj me prasa zosto taka... A eve sega registracijata na motoror mi istece vo Noemvri, a ke go registriram na prolet i nikoj pak nisto ne vika...Не регистриано возило може да седи само 30 дена а после тоа ке ти ги одземат табличките
Сакам да знам колку може да ти стои колата нерегистрирана пред да ти ги земат таблиците и да треба да вадиш нови?
Тоа се зависи од Полицискиот службеник дали ќе му текне или неOd koga toa ??? Ima nekoi taze izmeni vo zakonov sto se odnesuvaat na toa ili imalo od sekogas, a ne se praktikuvalo ??? Jas vikam deka nema vrska toa ti sto vikas... Zasto eden period kolata mi stoese neregistrirana celi 8 meseci i nikoj nisto ne rece za toa vreme, niti pak koga otidov na registracija nekoj me prasa zosto taka... A eve sega registracijata na motoror mi istece vo Noemvri, a ke go registriram na prolet i nikoj pak nisto ne vika...
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk