Па бројките стварно личат како што ти се напишани од членот погоре, ама тоа што мене ме заинтригира е што мој другар го проверува истиов број ако си од 2014 со месеци.
ПС другаров нит се презива николовски нит па некако му одговара 89 со дата на раѓање
Dobrooo prasanjeДобро има и такви на кои бројчето после интервјуто во амбасадата во Скопје ни го кажаа кога им се јавивме по телефон,на пример 10101/2014 Како ние да привериме во новиот систем кога само овој број го имаме и ништо друго?
што си се напнала толку,,ништо лошо не ти реков,ниеден збор а овие куп будали и идиоти незнам зошто ти реплицирале,,,ЦЕЛТА на пораката што ти ја пишав беше,,,ЏАБЕ СЕ НЕРВИРАШ И ТРЕСЕШ веке пасош имаш и ЦЕЛАТА твоја фамилија може сега без проблем да извадат пасош ВРЗ ТВОЈА ОСНОВА плус процедурата е таа неее ракетна наука нема за што да се чудиш,,,мој совет оди таму или јавиимсе или пишиим емаил ова нее 1928 год имаш чуда за комуникација ке ти објаснат се фино државни институции се несмеат да ти се испонашаат како што не треба затоа се тие таму за да ти служат тебе,,крив сум што одвреме на време дозволувам да се изнервирам затоа што сите окулу мене гледам се паметни и мудри и експерти,а за народната пораката,,па вака јас сум роден во село и во село сум израснат па види сега,размисли добро штозначи и што сакам да кажам ДЕШИФРИРАЈА ако************[DOUBLEPOST=1452819574][/DOUBLEPOST]Se ubavo si mi gi cital postovite togas sigurno znaes deka i majka mi i sestra mi imaa podneseno i deka cekam za nea a ne za mene znaci ko ima nesto promeni ovde procitam iskustva ili pisam kako sega.A dali sum nekade po svetot nadvor od MK da samo ja promasi drzavata.Nejze ja vratija na dopolnielna.I ne mora takvi drski komentari.Ne sum ovde da se izivuvam so nicija maka i ne znaci deka ako imam deka nemam potreba od podatoci i informacii vo vrska so procedurata i promenite vo nea.I so taa tvoja poslesledna recenica ne znam so sakas da kazes.Jas ne ni znam do kade ste stasale so procedurata ocigledno od pricini sto ne sum ni citala na temava znaci mnogu strani sum ostavila neprocitani.Ali so novive izmeni mi trebase pomos kako da se opravam za da gi sledam brojcinjata.a se izvinuvam ako tebe ti smetaat clenovite so pisuvaat tuka a imaat veke passos zemeno.Frustraciite se lecat na drugo mesto a ne ovde.
да еден мој познаник беше сега истото влегуваат по тројца и ги прашувале нарочито само за празниците само ме шлашиш со дедовциве ова е нешто ново што го слушам но како и да е битно добро си прошла,само кажи ми како се дознава дали си прошла или не??документи плус имаш за (корени доказ) или си само со декларација??поз.среќно@Pepibe добро пројдов на интервјуто, ама дали сум внесена во систем не знам зошто ми ја утнаа годината, само празниците ме испрашаа а другиве гледам ги прашувале и други работи дали имаш роднини во буг? дали планираш да живееш во бг и каде?од кај е дедо ти па дали е блгарин, е како да не блгарин е, така му рекле на едно другарче. па се нервираше.
И јас сум исто.отидов кај посредникот и ми вели треба полномошно да ти извадам и 1000 денари за да го преведам на бугарски за да ни го кажат бројот.не знам што да правамДобро има и такви на кои бројчето после интервјуто во амбасадата во Скопје ни го кажаа кога им се јавивме по телефон,на пример 10101/2014 Како ние да привериме во новиот систем кога само овој број го имаме и ништо друго?
ме интересира и мене ова незаборавај да пишеш тука,поз. среќноНекој да не бил во скоро време за подавање на документи во правсудието, од прилика за кој период закажуваат интервју. Утре ќе одам за Софија да подавам документи, па ако има некој инфо ок, ако не ќе ве известам утре вечер
Sistemsko-softwerska promena vo komjuterskiot informativen svet, najmalku do 1 godina gi zadrzuva vo funkcija istovremeno da rabotat 2-ta programa koi davaat istovetni informacii. Samata organizacija koja sto go voveduva noviot sistem, najrvin vrsi vnes (prefrlanje) na informacii od stariot vo noviot i voedno se vrsi i kontrola na podatocite. A za segasnite i idnite aplikanti se ovozmozuva toj 'dovolen' vremenski period da gi osoznaat tekstualnite, znakovni ili bilo koj tip na promeni kako i tumacenje na istite.оваа страна користи податоци од стариот сервер, има разлика во статусите на некои од оваа и новата страна, што значи оваа страна е аут оф дејт.
Не, а не сум се ни замарал да видам уште на стариот систем се логирам за да проверам.wiksa uspea da se logiras na noviot sistem za proverka ??? Ako si uspeal daj pojasnuvanje na site nas sto sme preku ambasada[DOUBLEPOST=1452816158][/DOUBLEPOST]
Dobrooo prasanje
Дај боже да е така, но на некои членови тука статусите на двата сервери челосно се разликува... Задолжителна-¥прекратена, задолжителна-¥дополнителна итн.Sistemsko-softwerska promena vo komjuterskiot informativen svet, najmalku do 1 godina gi zadrzuva vo funkcija istovremeno da rabotat 2-ta programa koi davaat istovetni informacii. Samata organizacija koja sto go voveduva noviot sistem, najrvin vrsi vnes (prefrlanje) na informacii od stariot vo noviot i voedno se vrsi i kontrola na podatocite. A za segasnite i idnite aplikanti se ovozmozuva toj 'dovolen' vremenski period da gi osoznaat tekstualnite, znakovni ili bilo koj tip na promeni kako i tumacenje na istite.
Mnogu interesen fakt e koga nesto covek ce napise, odgovori na postaveno prasanje dali ovde javno na forum ili vo PP, se dobiva ist odgovor -"daj boze taka da bide" ili "se nadevam deka ce bide", i red dugi religiozno pobozni nadezni frazi, (barem da bese onaa nasa najpoznatata "najverojatno"), e cesto pati i zaradi faktot sto ne se ni trudi da 'go procita barem' toa sto e napisano tuku prodolzuva da si tera po svoe t.e. se slusa samo sebe si, t.e. go vergla svojot odgovor-prasanje.Дај боже да е така, но на некои членови тука статусите на двата сервери челосно се разликува... Задолжителна-¥прекратена, задолжителна-¥дополнителна итн.
Целото твое мислење се базира на препоставки и свои лични експертски мислења, не е поткрепено со факти туку како треба да биде. Да така треба да биде, секој е свесен дека минимум до објавување на официјално соопштение треба да работат двата сервери за да не доаѓа до вакви недоразбирања, но еве сега не е така, имаш два сервери со два типа на известувања без официјално соопштение. Инаку немам намера форумот да го полнам со лични препукувања, бидејќи некој не се согласува со моето мислење.Mnogu interesen fakt e koga nesto covek ce napise, odgovori na postaveno prasanje dali ovde javno na forum ili vo PP, se dobiva ist odgovor -"daj boze taka da bide" ili "se nadevam deka ce bide", i red dugi religiozno pobozni nadezni frazi, (barem da bese onaa nasa najpoznatata "najverojatno"), e cesto pati i zaradi faktot sto ne se ni trudi da 'go procita barem' toa sto e napisano tuku prodolzuva da si tera po svoe t.e. se slusa samo sebe si, t.e. go vergla svojot odgovor-prasanje.
Da ti procitam namesto tebe. Vo tekstot pisuva: "...se ovozmozuva toj 'dovolen' vremenski period da gi osoznaat tekstualnite, znakovni ili bilo koj tip na promeni kako i tumacenje na istite."
I kaj mene isto pisuva,jas sum od 2014god. Broj 2***vo stariot sistem vo zadolzitelna vo noviot Преписката се намира в с'стојание, за което не се предоставја информација. Sto li znaci sega ova?