Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јануари 2015
Мислења
58
Поени од реакции
83
Процедурата ке става по-тежка, знам от сигурни извори. Това е jaсно. Иначе секој албанец/косовар и дури бошнјак ке може да взема пасош само со изjaва за национално самосознание. Вероватно ке има некакви тестове за историja на Б'лгарија и познание на б'лгарски jaзик, вклјучени к'м интервјуто, което ке биде разширено, а не како до сега - формалност за 5 минути.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Процедурата ке става по-тежка, знам от сигурни извори. Това е jaсно. Иначе секој албанец/косовар и дури бошнјак ке може да взема пасош само со изjaва за национално самосознание. Вероватно ке има некакви тестове за историja на Б'лгарија и познание на б'лгарски jaзик, вклјучени к'м интервјуто, което ке биде разширено, а не како до сега - формалност за 5 минути.
I jas znam od sig izvori deka site se pravile eksperti I sekakvi gluposti se zboruva I da e taka ko sto velis po teska radi albancite togas ke bide za nih po tesko ne I za nas makedoncite zosto nie ke odneseme poteklo kako sto nalaga zakonot ne sme albanci nitu turci I dobro poznavajne imame vo bugarskiot jazik a za istorijata ne e strasno se uci toa u samiot kaza ke bide zaostreno za albancite ne za nas zatoa te molam ne siri dezinformacij

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ЕЈ СМИРИ СЕ,,,,,,ПЛАШИШ МНОГО ХОРА С'С ТОЗИ ПОСТ

Член од
7 јуни 2011
Мислења
144
Поени од реакции
56
вака сега по стариот систем ми пишуваше дека сум на задолжителна , претходно требаше да однесам дополнителни документи однесов од втор братучед и пред 3-4 месеци ми се смени во задолжителна,..... е сега проверувам по новиов систем и Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи ... ваше мислење момци што да правам, инаку сум 28џџ/2013

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
:pos::pos::pos::pos::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::vozbud::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::brlav::brlav::bravobe::Кезец::oleee::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::zver: hahahaa me iznasmeaaaa haha kakvi gluposti kako od dete malo :D

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
вака сега по стариот систем ми пишуваше дека сум на задолжителна , претходно требаше да однесам дополнителни документи однесов од втор братучед и пред 3-4 месеци ми се смени во задолжителна,..... е сега проверувам по новиов систем и Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи ... ваше мислење момци што да правам, инаку сум 28џџ/2013
Jas Sum isti slučaj neznam sto da pravam neznam koj dukomenti da nosam vise !! Uzas

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Sega da vi recat -Nauci gi 100te prasanja sto se ucat za da dobies americko drzavjanstvo?....

Licno pravo na sekoj eden e da aplicira ako saka. Sega od koga ce bide izglasan zakonot, kako ce bide za ponatamu se ce bide jasno kazano i napisano od strana na drzavnite institucii.

Ima edna modificirana maxima pa veli: dokona gospoda ne zna sta da radi pa izmislja problemi. Preveduvaci i pazarski muabeti 'kad bi bilo sta bi bilo', za dobroto na forumov zadrzete za sebe. 'Vase' mislenje nikoj ovde ne pobara.

Последно уредено:
Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Имам једно питање. Ја сам однео документа за допунску проверу у року. Рок је био до децебра 2015. Нашао сам у сад још један документ, да ли могу да пишем молбу да доставим и тај документ, пошто је рок прошао? Да ли ће да ми дозволе. Статус ми је још ,,враћен на допунску проверу,,

reb

Член од
25 јуни 2015
Мислења
151
Поени од реакции
113
Имам једно питање. Ја сам однео документа за допунску проверу у року. Рок је био до децебра 2015. Нашао сам у сад још један документ, да ли могу да пишем молбу да доставим и тај документ, пошто је рок прошао? Да ли ће да ми дозволе. Статус ми је још ,,враћен на допунску проверу,,
Da na salter ke ti gi primat

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
НЕРВОЗА,,,,,,како си бе!!!!!!што праеш???добро изгледаш,,,,,,,долго време не сме те виделе и чуле...но ако може ,,чисто од љубопитност,,,,,,,,ШТО ШАЈЧЕ бараш овде.....ТИ ПАСАПОРТЧЕ ЗЕДЕ нели,,пред баеги време,,,нелиси во германијата или по светов негде?????или овој КОНТИЊЕР за тебе е РАЈ....ке кажам само ШТО СЛУШАМ од луѓето/народот,,,велат........CЕЉАКОТ СЕЉАК ОСТАНУВА........топол поздрав до тебе:smirce:
Se ubavo si mi gi cital postovite togas sigurno znaes deka i majka mi i sestra mi imaa podneseno i deka cekam za nea a ne za mene znaci ko ima nesto promeni ovde procitam iskustva ili pisam kako sega.A dali sum nekade po svetot nadvor od MK da samo ja promasi drzavata.Nejze ja vratija na dopolnielna.I ne mora takvi drski komentari.Ne sum ovde da se izivuvam so nicija maka i ne znaci deka ako imam deka nemam potreba od podatoci i informacii vo vrska so procedurata i promenite vo nea.I so taa tvoja poslesledna recenica ne znam so sakas da kazes.Jas ne ni znam do kade ste stasale so procedurata ocigledno od pricini sto ne sum ni citala na temava znaci mnogu strani sum ostavila neprocitani.Ali so novive izmeni mi trebase pomos kako da se opravam za da gi sledam brojcinjata.a se izvinuvam ako tebe ti smetaat clenovite so pisuvaat tuka a imaat veke passos zemeno.Frustraciite se lecat na drugo mesto a ne ovde.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@Pepibe добро пројдов на интервјуто, ама дали сум внесена во систем не знам зошто ми ја утнаа годината, само празниците ме испрашаа а другиве гледам ги прашувале и други работи дали имаш роднини во буг? дали планираш да живееш во бг и каде?од кај е дедо ти па дали е блгарин, е како да не блгарин е, така му рекле на едно другарче. па се нервираше.

Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Где могу да нађем образац молбе за допунску проверу, или могу сам својим речима да напишем?

Член од
11 јануари 2009
Мислења
26
Поени од реакции
43
Где могу да нађем образац молбе за допунску проверу, или могу сам својим речима да напишем?
Mozes sam da si napises molba do minsterstvo so tvoi podatoci.
Imas objasneto od Selena vo septemvri objaveno sto I kako,edno 200 I nesto stranici nanazad

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom