88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Појма немам јас зошто не си ги изгасил другите, ама не е фер со гледани само 40 мин од филм што трае 3 саати, да кажуваш дека ни номинација не заслужува. И со луѓето така правиш?
Сo луѓетo ни тoлку не пoминувaм, aкo не ми се свиѓaaт нa лик oдмa ги елиминирaм :D

Акo некoј филм зa 40 минути не успеaл дa ми гo привлече внимaниетo немa дa се кaзнувaм себе и дa глеaм уште 2 сaaти.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Имам дежа ву. о.O[DOUBLEPOST=1452205917][/DOUBLEPOST]Indiewire предвидува годинава помал број на номинирани за надобар филм од обично (во последните три години имаше 9,9 и 8 номинирани). Why? Годинава има поголем број на кандидати за номинација - околу 20-25 филма за разлика од претходните, што значи, постои веројатност гласовите на членовите на Академијата да бидат ептен поделени, со што многу малку филмови ќе освојат минимум 5% од вкупниот број на број 1 гласови - што е последен услов за номинација доколку претходните услови не се исполнети. Не е исклучена можноста повторно да видиме само 5 номинирани за најдобар филм. Indiewire предвидува максимум 7, што повторно е најмал број во последниве 4 години.

Последно уредено:
Само уште 12-тина часа до објавувањето на номинациите. Овојпат, мое лично предвидување (некои од филмовите на невидено, според buzz-от по филмските портали):

Мислам дека ќе има повторно 8 номинирани (или евентуално 7):
1.Spotlight
2.The Big Short
3.The Revenant
4.Mad Max: Fury Road
5.The Martian
6.Brooklyn
7.Bridge of Spies
8.Carol

А ако има место за уште еден:
9.Inside Out

Мене ме нервираше
приказот на третирањето на шпиуните од страна на Американците, наспроти Русите. Русите го малтретираат Американецот за да извлечат информации, а Американциве не го седнаа ни да го интервјуираат Русинот. Може и телевизор му стаиле во ќелијата да гледа.
Јас не сум „ЗА“.
Искрено само ради ова у спојлеров ме нанервира филмов и не сакам да земе Оскар.
Мора да ја претстават Америка така, демек они увек се поштените, не чепкаат никого. Во ниту еден нормален Универзум држава што ќе фати шпиун не го остава само така, без да проба да извлече било каква информација од него. Они само на почеток го прашаа дали сака да соработува, овој нормално одби и тоа беше тоа :pos::pos:

Ај да ве видам ваши прогнози кој ќе биде номиниран. :P[DOUBLEPOST=1452765776][/DOUBLEPOST]
Официјално испаѓа H8ful 8?
Кур да ми се напушат!
Џонтра, како да гласа некој за филм кој не го гледал? За Hateful Eight си се Тарантино и продуцентите криви. Кој им беше крив што премиерата ја ставиле во јануари? Не дека отпаѓа, уште е можно да земе номинација, ама јас искрено, не верувам. Тоа горе е мое предвидување, btw.

Последно уредено:
Чим се смета Eddie Redmayne за втор frontrunner после Di Caprio, најверојатно овај конечно ќе освои..

Revenant
Spotlight
The Martian
Carol
The Big Short
Bridge of Spies
Beasts of no Nation

Еве и тука, stream од објавувањето на номинациите, за минута: https://www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E[DOUBLEPOST=1452778660][/DOUBLEPOST]Ауу, изненадувања во најдобар анимиран филм: The Peanuts Movie и The Good Dinosaur не се номинирани. o.O

До сега Mad Max, The Revenant, Carol и The Martian растураат

Последно уредено:
Споредна машка улога ќе е кланица. Освен рускиот шпион другите сите страшни!
А баш рускиот шпион може да победи.

Немаше којзнае колку изненадувања. Најголемо според мене е Ридли Скот без номинација за режија, и погоре спомнатите за анимиран филм. Да ги прочешлам номинациите, ќе најдам сигурно уште некој.[DOUBLEPOST=1452779461][/DOUBLEPOST]Еве за тие што не видоа, главната категорија.

The Big Short
Bridge of Spies
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Room
Spotlight

Јас имам 7 од 8 погодено - само Room е номиниран наместо Carol.

За странски филм го корпираа германскиот :facepalm:
За инат не ги гледам другите 3 номинирани. Само унгарскиот и францускиот ќе ги испоштувам.

За странски филм го корпираа германскиот :facepalm:
За инат не ги гледам другите 3 номинирани. Само унгарскиот и францускиот ќе ги испоштувам.
Да бе, а многу добро филмче. Овој од Јордан, Theeb е од 2014-та, само во Америка бил дистрибуиран подоцна. Францускиот не е тоа што очекував, не ни мора да го гледаш. Јас само уште унгарскиот и данскиот планирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom