Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

W

wicked_1

Гостин
Коа го видов плотот, одма ме однесе на еден од пошокантните и потешки филмови кои ги имам гледано кој раскажува за погрешни животни одлуки, свртувања у негативен правец и емоционален распад - Christiane F. Wir Kinder vom Bahnhof Zoo.
Огромна препорака за сите што го немаат гледано!

Иако на различна тематика, Victoria излезе дека повеќе доминира како трилер, и тоа одличен трилер.

Погрешни очекувања. :toe:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Нели? :) Кој ти беше подобар овој или Џанго? Мене овој ми е некоја класа над Џанго.
Баш класа над Џанго. Целата атмосфера те внесува како да си таму на некоја трибина и гледаш врвен театар.
Ликовите како се изработени воопшто не разочаруваат, енигматични до коска. Дијалози екстра. За музиката од Мориконе, немам зборови. Уште неможе да ми искочи од глава траката од првата сцена кога одзумира од Исус статуата.
Кај Џанго во моменти уживав многу, али па имаше и доста филер моменти што го прават класа подоле од осумкава.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
ако некој заслужува оскар за The Revenant, тоа е Том Харди...Лео ми е еден од омилените глумци ама за филмов ако земе оскар, некој ќе биде ограбен!!

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Пишав на летербокс ќе пишам и тука.
The Hateful Eight - мераци. Потребна е голема мајсторија да се направи филм што ќе ви го задржи вниманието цели 160 минути. Тарантино, царе, длабоки наклони. :cuc::cuc:
Апсолутно. Трк во Синеплекс, најдобри потрошени 3 саати во 2016та :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Апсолутно. Трк во Синеплекс, најдобри потрошени 3 саати во 2016та :D
Па во кино и го гледав. Не се гледа ваков филм на факинг скринер. :icon_mrgr:
Башка со критичарот на Петар за појадок и пауза го гледав - Влатко Галевски. :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ниту сум фан на Тарантино, ниту на вестерн филмови така што тешко да го гледам ова.

За некое чудо претходниот ми се допаѓаше до пола зошто толку го изгледав.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Претпоставувам дека не ја следите темата за Оскарите сите, па затоа овде ќе ви пишам. За 3 и пол часа е објавувањето на номинациите за Оскар за 2015-та, а Академијата ќе прави Live stream на Youtube, па кој сака, може да гледа тука:
https://www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E

Сѐ за Оскарите за 2015-та - во оваа тема: ОСКАРИ 2016

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Victoria излезе дека повеќе доминира како трилер, и тоа одличен трилер.
I don't get you bro.
Се дупнав од читање и најчесто филмот на луѓето не им се допаѓа затоа што:
  • е премногу долг (сметаат дека тоа е намерно од режисерот за да го има најдолгиот one take movie)
  • првиот саат им е досаден, дека е претежно лајт чат ама уствари не сфаќаат дека тоа е карактер билд
  • „нереалните“ одлуки на Викторија да продолжи во дружба со овие момчиња кои прв пат ги запознава
RIP Snape.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
I don't get you bro.

Се дупнав од читање и најчесто филмот на луѓето не им се допаѓа затоа што:
  • е премногу долг (сметаат дека тоа е намерно од режисерот за да го има најдолгиот one take movie)
  • првиот саат им е досаден, дека е претежно лајт чат ама уствари не сфаќаат дека тоа е карактер билд
  • „нереалните“ одлуки на Викторија да продолжи во дружба со овие момчиња кои прв пат ги запознава
RIP Snape.
првата и втората точка се поврзани, но ако беше пораток, со пократок прв дел, тогаш пак на сите ќе им изгледаше многу убрзано се, немаше да има логика Викторија да земе банки да ограбува со типовите 5 минуто откако ги виде првпат. „Нереалните“ одлуки всушност пореални не можат да бидат, девојчето е депримирано, без социјален живот, море воопшто без живот, неуспешна во кариерата која сакала да ја изгради, веројатно огромен притисок и од родители, најчесто тие имаат голема негативна улога кај таквиот тип професии, се што прави во тие два саати дури трае филмот има своја подлога.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
hey man, always...

a vecer ni bese u plan poslednio HP od maratonov :(

Kajgana Shop

На врв Bottom