Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Матип без отштета. #TheKloppEffect[DOUBLEPOST=1452717222][/DOUBLEPOST]
mignolet-nose.jpg

Последно уредено:
Лалана мислам дека треба да им платиме на некој само за да го земат. Не можам да го гледам човече.Не е можно да е толку глуп. Ај што ништо не прави кога е кај него топката , уште па и смета кога е кај друг. Бентеке во една ситуација ќе имаше далеку подобар шут овој да не му моташе се околу него.

Клоп мислам дека конечно треба да сфати , може и денес сфати коа го извади Милнер , дека он не може да игра крило , да игра по страна. Никакви предиспозиции нема за тоа. Спор е едноставно. Сака да му биде некојси нов Блажиковски а далеку е од тоа. Очигледно е дека сака да развие систем со брзи продорни крила. Но ниту може тоа да го најде во Милнер , ни па во факинг Ајб. Денес катастрофа и он. Бод ко бод мислам дека не ни менува ништо. Само ги заебавме Арсенал :)

^Клоп и во Дортмунд имаше Милнер тип на играч во Куба, кој не е нималку подобар техничар од Милнер. Побрз да, но и него првичната работа заради која играше беше пресингот.

Дојде денот кога Џо Ален го спаси Ливерпул од гомна. :unsure:

Одбраната ни е Швајцараско сирење. Не толку одбраната колку средината. Не искина Арсенал, секоја топка беше опасна акција. Туре ни беше повторно најдобар дефанзивец, колку е добар знак тоа, не сум сигурен.
На крај браво за Клоп и за чувството за измена кога го стави во игра Ален кој му спаси бод.

Од утакмицава :

-Мињоле мора да лета ,пред Ален и Лалана,што значи прв.

- Сако не е змај.

- Фирмино покажа дел 29те милиони

- Мињоле е деген

- Симон е идиот

- Немаме голман

- Ајб :pos:

- Мињоле е цепеница

^Клоп и во Дортмунд имаше Милнер тип на играч во Куба, кој не е нималку подобар техничар од Милнер. Побрз да, но и него првичната работа заради која играше беше пресингот.
Куба за Милнер е Пирес.

Сеа сфаќам дека најбоља одбрана имавме со Финан и Карагер!

Кога беше Хаман пред нив.
Кога не, не.

Инаку, за тие што памтат, или пак, неможноста за живо сведоштво ја замениле со технолошка достапност - дали Мињоле ве потсеќа на легендарниот, незаменливиот, генијалниот ливерпулов вратар САНДЕР ВЕСТЕРВЕЛД?

Мене не ми текнува, нит сум глеал утакмици тој период, нит сум навивал што се вика и не знам на кој потсеќа Мињоле ама мене не ме потсеќа ни на голман. Битно, најмногу клиншитс во 2015та, што значи и најбоље голман, наравно.

Добар голман. Не добар, одличен. За да тепа, Ливерпул мораше да даде 5 гола, пошо тој обавезно примаше 4

Ама имаше и Мињолеивеми моменти. Ко на пример на Ноу Камп во реваншот полу финале УЕФА куп 2001 кога не прими гол, и нашиве поминаа

Тогаш Зоран Попоски мислам дека коментираше на “прва“ и кога свирна крај судијата, изјави дека не се сеќава дали ikada Барса не постигнала гол на домашен терен, освен тогаш против ВЕСТЕРВЕЛД.

Се разбира, јас тогаш имав нинтенто, а не интернет, така да тој податок го зедов здраво за готово. Дека Барса, бар во европа, дома не пропуштила да даде бар еден гол, освен против Мињоле тогашен :D[DOUBLEPOST=1452768389][/DOUBLEPOST]И Педза, не се прај дек не си го гледал :@

Последно уредено:
Криво ми е Бентеке што не се вклопува во целиов систем на Клоп, иако може да биде корисен како вчера. Кога се брка резултат и тече време, долги топки кон него дека ќе е одморен и плус доминантен во воздушни дуели е. Вчера асистенција за син му на Роџо, добро ја спушти топката на средина на 16тник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom