Општи дискусии за ТВ серии

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Ако веќе збораме за тежок просек и се споменваат True Detective и Homeland, реално треба да се спојат тие две работи. И едната и другата беа срање во споредба со претходните сезони. Од Homeland се чекаше враќање во форма после солидната четврта сезона, ама на крај излезе како ич таа да не постои. Озбилно, шо се случи со неразврзаниот cliffhanger крај од лани? Изгледа сценаристите учеле од TWD како да пишат филер епизоди. Кери плаче, се караат со Сол, па ќе се смират и fin. Пак ќе речам, не беше лоша, ама единствено ја истуркав до крај оти веќе многу време имав потрошено пред да ми се смачи.

Cлучајот со True Detective не беше толку лош како Homeland, aма пак многу пе разочара. Единствено ми се бендиса глумата на Колин и МекАдамс, ама во глобала може вода да и носи на првата сезона. Ич немав проблем со тоа дека дејствието беше во Лос Анџелес и беше многу поразлично од Луизијана. Напротив, ептен ми се допадна промената, ама темпото генерално беше лошо. Во првите пет епизоди не се случува скоро ништо важно, а после се се разрешува пребрзо на исфорсирана начин. Имаше голем потенцијал ама ја посраа работата. Не бива толку амбициозна приказна да се раскаже во само осум епизоди.

Инаку, мене топ серии во 2015 мене ми беа Fargo, The Leftovers и Better Call Saul. По тој редослед, мада втората и третата се негде на исто ниво. Saul eптен ме изненади оти многу мали ми беа очекувањата ама на крај излезе супер. Исто и Daredevil. Мислев ќе биде некое срање од тип на Arrow, ама и таа солидна беше иако не сум голем фан на суперхерои. Исто вреди да се спомнат и комедиите како Veep и Silicon Valley. Со исклучок на It's Always Sunny, ниедна друга комедија не е толку добра.

Абе дечки, оф топик.
Како да најдам Нетфликс апликација на Philips smart tv?
И јас за на LG неможам да најдам. Баш изгуглав да видам шо е работата, најверојатно апликации за на тв уште не се достапни кај нас. Во сите други држави кај шо веќе имало Нетфликс ги има како апликации, ама ние изгледа треба да почекаме.

B

beaverknight

Гостин
Некоја серија у стилот на Lost, ја гледав The 100, ама не ми остави нешто голем впечаток.
Фала :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Некој да ми каже нешто за Narcos ?
Ми излезе прееска реклама на јутуб дур слушав музика и ми изглеаше како добра серија и ја пуштив да се симиња, ама ипак би сакал и ваше мислење да слушнам.
Гледај, добра е.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Народе, ми кажаа една серија чија содржиnа била варијантата ако победeле германците во втора светска... е сеа ај што заборавив како се викаше, заборавив и со кого ја правев муабет за да го препрашам :confused: . Една сезона била, 10 епизоди.
Ви звучи познато?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Народе, ми кажаа една серија чија содржиnа била варијантата ако победeле германците во втора светска... е сеа ај што заборавив како се викаше, заборавив и со кого ја правев муабет за да го препрашам :confused: . Една сезона била, 10 епизоди.
Ви звучи познато?
http://www.imdb.com/title/tt1740299/?ref_=nv_sr_1

Оваа треба да е.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
izgleda nekoj making a murderer od Netflix?
prasina digna niz usa upm

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Можеби и ќе ја биде новата серија на Showtime и Демјан Луис, првата епизода од Billions беше солидна

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Има некоја тема за The 100 или јас сум слеп не гледам нишо :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.220
Поени од реакции
8.328
Netflix ke snima serija za Punisher hmm samo da ne ja user.t so valt dizni efekti.

Kajgana Shop

На врв Bottom