Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Катастрофа трансфер. Боље по Мирко да тргнеа, може и лево да игра. Овој е исти тип на играч како Фичо, ништо ново.

Катастрофа трансфер. Боље по Мирко да тргнеа, може и лево да игра. Овој е исти тип на играч како Фичо, ништо ново.
А што има врска ако е ист тип на играч како Фичо?! Па нас тоа и ни требаше: класичен шпиц зашто токму Фичо не ги оправдува очекувањата што ги имаме од него (минимум 20 постигнати гола на сезона). Сега останува на Србинот да видиме како ќе се покаже, а трансферот си е на место...

Вака по клиповите што видов, знае со топка, гледам има и крило и како втор напаѓач играно, мислам дека подобро ќе се снајде од Фичо.[DOUBLEPOST=1452524992][/DOUBLEPOST]Иначе, лани бил прв стрелец во Азербеџан, а година пред тоа мислам втор стрелец, што сепак не е лошо.. Да не судиме пред време, да видиме што ќе покаже.

Последно уредено:
А што има врска ако е ист тип на играч како Фичо?! Па нас тоа и ни требаше: класичен шпиц зашто токму Фичо не ги оправдува очекувањата што ги имаме од него (минимум 20 постигнати гола на сезона). Сега останува на Србинот да видиме како ќе се покаже, а трансферот си е на место...
Класичен шпиц немора да е висок и спор.. не играме ние на центаршутеви.. на таа средина што ја имаме повеќе би ни одговарал некој што знае со топка и да влезе у шанса, а не само да чекаат отпадок и прекин за со глава. Сигурен сум дека Фичо е боље од овој и летоска ќе добие шут карта.
За другиот неможам да кажам така. Ако го игра на десно крило мислам дека ќе биде топ у лигата.
Али со вакви засилувања тешко Европски Вардар.

Додека играше во Србија беше еден од најдобрите играчи, ако ги исклучиме Звезда и Партизан. Не знам у каква форма е сега, али ако е на тоа ниво ќе ви биде појачање.

Висок, али со добра техника, опасен по гол и со добар шут, релативно комплетен играч. Играше на повише позиции али по мене најбољи е као шпиц.

Којашевиќ слична приказна, ако е на 80-90% од својот максимум ќе биде појачање, поинтелигентен и со боља техника од Драчевецот.

Е сега, проблемот е што ви требаат млади играчи, свежа крв, Звезда слично правеше до пред некоја година, сумњиви фудбалери на 25-28 години возраст и долгот само растеше. Треба да донесете некој талент, кој што покрај играчки ќе придонесе и финансиски. Има доста надежни играчи од Србија и Хрватска кои би дошле у Вардар, али јбг треба некој да скаутира.

http://ekipa.mk/vardar-i-so-vtoro-z...lovi-keran-ke-bide-tsrveno-tsrn-do-juni-2017/

Се јавија и комплексашиве од екипа.мк :) Не ги сфаќам коментарите „анонимци“.. Кој играч и да донесат за нас ќе делува како анонимец, да не очекувате некој од топ 5 лигите во Европа да донесат ? Да почекаме со коментари, и за Мијушковиќ беше иста приказна, па ете видовме како испадна на крај.

Според „Спорт“ уште лани сме го барале али типот се изнасмеал на понудата. Ако лани сме му биле смешни не знам што би го предомислило годинава да доаѓа, освен ако не е пад во форма. Од друга страна пак статистикиве од Азербејџан му се добри, сепак бил најдобар стрелец во првенство каде многу наши играчи не можеа ни првотимски статус да обезбедат и брзо се враќаа тука. Мене лично повеќе ми се допадна Којашевиќ, за овој не сум сигурен што да мислам. Во секој случај стојам на тоа дека со оглед на буџетот со кој (наводно) располагаат, можеше и мораше да се најдат поквалиетни засилувања.

Класичен шпиц немора да е висок и спор.. не играме ние на центаршутеви.. на таа средина што ја имаме повеќе би ни одговарал некој што знае со топка и да влезе у шанса, а не само да чекаат отпадок и прекин за со глава. Сигурен сум дека Фичо е боље од овој и летоска ќе добие шут карта.
За другиот неможам да кажам така. Ако го игра на десно крило мислам дека ќе биде топ у лигата.
Али со вакви засилувања тешко Европски Вардар.
A ако е висок, е и спор по default?! Абе овој уште не заиграл, а ти веќе му додели шут карта:pos:Полека кај се леташ предвреме...
http://ekipa.mk/vardar-i-so-vtoro-z...lovi-keran-ke-bide-tsrveno-tsrn-do-juni-2017/

Се јавија и комплексашиве од екипа.мк :) Не ги сфаќам коментарите „анонимци“.. Кој играч и да донесат за нас ќе делува како анонимец, да не очекувате некој од топ 5 лигите во Европа да донесат ? Да почекаме со коментари, и за Мијушковиќ беше иста приказна, па ете видовме како испадна на крај.
Не да ги бранам од раководството, ама овие дефинитивно забегале. А да ги прашаш кого треба да донесат, нема да имаат појма сигурен сум. Пази носат играч кој бил најдобар стрелец од лига, во која отиде Шиле опинокот како најдобар играч нели кај нас, и кога видоа за каков калибар се работи, на клоци го вратија до тука. И за нив истиот бил анонимец?! Па што треба да кажат тогаш Азербејџанците за Шиле наш. Стварно више кој стигна стана новинар кај нас...

Lanskata sezona bil vtor http://int.soccerway.com/national/azerbaijan/premyer-liqa/20142015/regular-season/r25953/ predhodnata sezona tret strelec sto sepak e dobro ako znaeme deka vo Azerbejzan veke godini nanazad se investira mnogu vo fudbalot se nosat igraci treneri ..A dobar tim se gradi so godini poleka poleka raskinaa so pogolem del od futbalerite koi sto bea visok a za novite ovie dvajca ke vidime vremeto ke pokaze.Ima pogodeni transferi ima i promaseni pogodenite kako Ermencite ,Felipe i Mijuskovik ostanuvaat drugite nazad pa taka da se nadevame deka barem eden do ovie dvajca ke se pronajde vo Vardar i poleka da se sozdade eden kompakten tim koj sto vo golema mera veke e i izgraden.Me interesira samo sto bidna so Velkovski,Glisik,SPirovski,Grozdanovski..Posebno golemi ocekuvanja imav od Velkovski ajde tie drugite veke za sut karta ama ovoj uste od maldi godini mu predviduvaa dobra kariera i sega veke e vo nekoj golem zastoj..

Едино што не ми се свиѓа кај двете засилувања, е што двајцата имаат по 28 години и што нема простор за некој голем напредок, ама секако може да истераат добри 2-3 сезони и да помогнат доста. Имајте во предвид дека Вардар игра во македонско првенство, дека секој втор викенд гостува во Турново, Кратово и остали вукојебини, стадиончиња или подобро кажано ниви, без соблекувални, тушеви и слично. Парите кои што може да им ги понуди Вардар, лесно ќе ги добијат и во многу други држави низ Европа, а сепак ќе играат во нешто подобри лиги со подобри услови. Полека, се отрстанува вишокот, се формира костур, повремено се подмладува тимот, сега за сега барем за мене оди во добра насока, можеби можеме и имаме услови за повеќе, ама се со тек на време.

Абе стваρно сте задоволни од овие Евρопсκи тρансфеρи што не би ги зеле ни офκ или вождовац?![DOUBLEPOST=1452631516][/DOUBLEPOST]Абе стваρно сте задоволни од овие Евρопсκи тρансфеρи што не би ги зеле ни офκ или вождовац?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom