Пошо сум вратен на дополнителна проверка, си мислев да пробам преку Штипското здружение... Си закажав кој ден ке идам, пошо работат од 17.00-20.00 , отидов, ми се виде малку чуден човекот шо работи таму, али нема везе, си се распрашав шо како иде процедурата конкретно за мене, вратен на дополнителна проверка. Ми вика декларацијата шо ке ми ја извади ке ме кошта 200 (ДВЕСТА) евра, пошо сум почнал процедурата за државјанство преку други луге, да сум терал преку нив ке ме коштала само 100 (СТО) евра... си велам ОК, не е проблем за парите и го прашувам колку е сигурно дека таа декларација ке ми заврши работа, ми вика 50/50 .... нишо! му викам ке размислам па ке видам шо како, у тоа време додека излегувам влегува стар познаник со жена му, ги причекав 15ина минути надвор да се распрашам шо како минале. Они веке почнале процедурата пред ја да идам, и сеа второ идење им било да му однесат пари, им рекол по 450е од човек, или 900евра за двајцата! Со нагласок на декларацијата дека 95% ке им донесе државјанства!!!
-Е сеа од 50/50 до 95/5% има разлика, некој е излажан од дотичниов, дај Боже мене да ме излажал да не му бидат џабе парите шо ги даде другарчево!